Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Ц-100 и Скала

Започната от кльони, 02.05.2011 г., 06:49 ч.

« назад - напред »

Ив.Петров

Цитат на: vesonp1 - 19.11.2019 г., 12:10 ч.
Цитат на: zmiori - 19.11.2019 г., 07:51 ч.
Питам щот га имаше гъмотевици /я Странджа го умее/ ръсеше  1ЛФ 1ДФ  и така многократно.

То да беше само първите участъци убаво........шареши ги как си иска  ;D
ма после имаше едни наряди от по двама, с  по един кльонист и в двете посоки, да връщаме по местата им гръморазрядниците.......а то тъмно и мокро.....кеф....те тогава видях горните 4 проводника червени в продължение на 100-тина метра  :o

Кво ли е било съпротивлението  :P :P :P :P :P ;D ;D ;D ;D ;D
У е равно на и по ер  май беше, или ер е равно на у върху и  :P
Ако си виждал червени проводници, това означава, че линейния блок да е станал на буца метал. Милионите волтове от една мълния са влезли през нечетните проводници, през трансформатора на л.б. са се затворили със земното. Така е по закона на Ом.
Законът на Ом за част от електрическата верига има вида:

I= U/R, или
  U=R.I, или
R= U/I,
където:

U е напрежението или разликата между потенциалите,
I  е силата на тока,
R  е съпротивлението.

А при гръмотевици в близост до ЕСС, ЕСС ръси различни участъци, защото се получава магнитна индукция от проводниците и различни л.б. сработват.
Който не знае какво да прави със свободата, никога няма да я оцени. Особено, ако му е подарена.

vesonp1

Не знам ама беше много впечатляващо и впоследствие мокро......
Волтовете не ги мерихме (нямаше с какво  ;D )
ама изгоря и трафопоста и три дни го прави тогавашното енерго  ;) едвам изкараха батериите.....мисля стигнаха до 18 волта......не помня точно но беше критично малко......но проводниците си беха червени

П.П. Бяха изхвърчали гръморазрядниците на почти всички участъци от гнездата дето стоят в гърнето  :o  ....блока здрав
Длъжности:Ефрейтор-кльонист,ТГ,Нарядаджия,ДЗ

Ив.Петров

Ясно, тряснало е директно на участъка.
Който не знае какво да прави със свободата, никога няма да я оцени. Особено, ако му е подарена.

гущер

Цитат на: vesonp1 - 19.11.2019 г., 13:17 ч.
Не знам ама беше много впечатляващо и впоследствие мокро......
Волтовете не ги мерихме (нямаше с какво  ;D )
ама изгоря и трафопоста и три дни го прави тогавашното енерго  ;) едвам изкараха батериите.....мисля стигнаха до 18 волта......не помня точно но беше критично малко......но проводниците си беха червени

П.П. Бяха изхвърчали гръморазрядниците на почти всички участъци от гнездата дето стоят в гърнето  :o  ....блока здрав
Понякога пробиваше бакелитовата основа , правеше едни съвсем незабележими пробиви които доста трудно се намираха и се оправяха с изтъргване с ножче . Иначе С100 имаше въздушни разрядници ( виждал съм буквално заварени ) ,а на новата система с едното високо гърне газови , на цокли и се сменяха ( почерняваха ) .

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189
Most Online Ever: 8646