Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Ц-100 и Скала

Започната от кльони, 02.05.2011 г., 06:49 ч.

« назад - напред »

algor

И "Скалата" много лесно може да се излъже ,по начина по ,който беше изградена когато аз служих , но сега няма да кажа как ,че може някъде още да я ползват  :) 

майор ТЕНЕВ

Без предварително познаване и  подготовка-не!
Всеки който познава принципа на действие и устройството може и да може, но иначе не!

ranik56

Цитат на: майор ТЕНЕВ - 09.07.2011 г., 21:06 ч.
Без предварително познаване и  подготовка-не!
Всеки който познава принципа на действие и устройството може и да може, но иначе не!
Така  е  г-н  майор   -  без  знания  и  подготовка    всеки  изправил  се  пред  системата  е   обречен  ...
освен  ,ако  не  е ... Бен Джонсън    И  ДА  Е  ТОЛКОВА   МИРИЗЛИВ  ,ЧЕ  КУЧЕТО   ДА   ВЗЕМЕ  ДА  ПОВРЪЩА  . 
Писах    преди  време   за  един  от Фотиново   -   в  двора  си  направил    "кльон  "   и  срещу   парички .." обучавал 
мераклии "  .  За   запознатите  -  такива  ,като  нас    не  е  проблем  преодоляването    ...и  по-добре
е   да  не  " отваряме  "никого  .
Защото   на  онзи  от Фотиново  .... определено   - " някой "   му  е  отворил  очите   и добре  ,че  веднага    беше    разкрит  .

Пенев

а някой бил ли е на система "ОКЕОАН" Ткава беше на Горно Къпиново -ЖУПЕЛ

майор ТЕНЕВ

Цитат на: Пенев - 09.07.2011 г., 21:23 ч.
а някой бил ли е на система "ОКЕОАН" Ткава беше на Горно Къпиново -ЖУПЕЛ
Коя година е правена, защото за пръв път чувам?
Знаех, че в СССР имат"ГРАДИНА", но за  'ОКЕАН'........

chekur/Барбов/

Разправяха,че и "Кльон" е някаква система но не знам точно каква.
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

майор ТЕНЕВ

Цитат на: chekur - 09.07.2011 г., 22:25 ч.
Разправяха,че и "Кльон" е някаква система но не знам точно каква.
Кльон/К-55/ е апарата, но е станал нарицателно за цялата ЕСС, даже и за СКАЛА, където на апарата пише СК.
Работят на принципа на 'Витстоновия мост'

alex0610

Когато аз служех на заставата се носеше слух че в ГДР съоръжението е било доста по сложно.Реагирало и на допир .Дали е вярно не знам.Ха сега вие кажете че по сте на ясно? Че аз от тогава не съм се интересувал  ама никак.
серж. Александров И.С.К.  "Вегур"  7ГЗ "Богатир"   1 Видински отряд

plovdivchanets

Цитат на: майор ТЕНЕВ - 09.07.2011 г., 23:01 ч.
Кльон/К-55/ е апарата, но е станал нарицателно за цялата ЕСС, даже и за СКАЛА, където на апарата пише СК.
Работят на принципа на 'Витстоновия мост'
Може би "Уинстънов мост" (правилен превод от англ. на български). Горното наименование е буквален превод от руски. Нещо като "Гитлер сказал Гимлеру: У тебя нет гуя, га - га - га."
"Теория  на разбития прозорец" - обяснява хаоса в Бг

Пенев

да си призная и аз съм спал  по системата ,мисля че около 20 дена общо за една година .изискването беше да работи но имаше много линейни блокове не изправни.на първи ляв  21,22,23,24 проводник бяха засипани от наноси .първи ми беше на нивото на погледа но пак си цъкаше .не сме сменили един проводник .на изпробване ходих с пила .иначе всяка вечер когато се докладваше обстановката ,командира казваше : "5- работи "поради  тези причини ,всяка вечер след вечерния наряд имаше секрети .

Stenli_63

Вальо , стига с тези хартийки. При тебе може и да са слагали кльонките , ама при мене нямаше такъв случай. Може да съм висял с часове на гърнето докато го оправя ама хартия не съм слагал. То освен хартия се слагат и кибритени клечки и ефекта е същия. През зимата правехме другата хитринка на Скалата , откачахме при секционния кол моста на 21 - 23 проводник и нямаш проблем с дъжда и снега. После като се стопи пак го закачахме. Но това не значи , че системата не реагира на сплетено. 

майор ТЕНЕВ

На това заграждение гръмотевиците не му пречат ;D

MLADEN

Аз мисля , че създаването на ГЗ  и изграждането на системите за охрана са били посочени като модел
от наша приятелска  ДЪРЖАВА .  Премахването на системите за охрана и заличаването на ГЗ  и ГО също
са посочени  като модел , който е актуален за Държавите членки на  НАТО  и  ЕС ...
В действителност на нас са ни  поставили  определен срок за  тези промени , които са  довели до сегашното
състояние .

Младен  Димитров
И няма бури ,  няма  вражи  сили  моща  на  ГРАНИЧАРЯ  да  сломят !!!

0898 78 43 58

майор ТЕНЕВ

Да, създаването на ГВ и ГЗ, охраната с технически средсрва е заимствано и подпомогнато от приятелския Съветски съюз, а ликвидацията им-от не толкова приятелски настроения Европейски съюз!
Когато България се е обвързвала със западните страни, винаги е губила.
Примери-Берлинския конгрес разкъсва България на две,през Балканските войни обвързаността с Германия и Австро-Унгария води до откъсване на територии от България, така е и през ПСВ, така щеше да е и през ВСВ, ако България не се беше включила във войната на страната на СССР.
Тези загуби водят до факта България навсякъде да граничи с български територии и с българско население.

Вишиста

Цитат на: майор ТЕНЕВ - 13.07.2011 г., 21:18 ч.
Когато България се е обвързвала със западните страни, винаги е губила.
Примери-Берлинския конгрес разкъсва България на две,през Балканските войни обвързаността с Германия и Австро-Унгария води до откъсване на територии от България, така е и през ПСВ, така щеше да е и през ВСВ, ако България не се беше включила във войната на страната на СССР.
Тези загуби водят до факта България навсякъде да граничи с български територии и с българско население.

Берлинския договор разделя освободените земи след Руско-Турската война през 1877-78 г.. Според Сан Стефанския мирен договор се е предвиждало изграждане на голяма държава, основана на етническа основа - славяни. Това обаче е трън в очите на запада, понеже руските интереси биха стъпили здраво на Балканите и бърка икономическите интереси на много западни държави. Резултата - Княжество България, Източна Румелия и Македония и Тракия под формата на бъдещи автономии, северна Добруджа - предадена на Румъния,  Западни покрайнини - на Сърбия... В този случай сме били сателит на източна Русия... Именно избора на съюзник през ПСВ е в стремеж за възвръщане на тези територии...

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189
Most Online Ever: 8646