Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

За функционалността на форума

Започната от efr_stanilov, 26.09.2009 г., 13:00 ч.

« назад - напред »

стателов

Ефрейторе,
Станилов,
нищо лично

След два дена ще направя две години в този форум /и ми е кеф, че съм част от него/. При регистрацията ми ти беше модератор. Направи ми впечатление, че беше най-голямата гумичка /чистене и забърсване на постове/. Не знам и не ме интересува защо не си модератор.Чета ти постванията и от тях не научавам нищо, а виждам само леко заяждане /предполагам от стари ежби/ и постоянно мрънкане, че не се почиства.
Ако се сещаш имаше един период в който модераторите направиха нещо като стачка и отсъстваха от форума. Може и да сме зацапали някоя тема /нямахме право да си трием постовете/, но се саморегулирахме и според мен не беше толкова зле.
Не мога да разбера каква е тази твоя принципност да се спазва точно темата /и ти не го спазваш точно/ и всичко излишно да се трие. Ами приеми го. Факт. Изчерпани сме от спомени, които да споделим /вече сме ги споделилли/ и всяко ново написано нещо води до нещо което ти напомня някакъв случай или ситуация, която искаш да споделиш въпреки, че не е точно по темата /от заглавието на темата/ и така се почва един разговор, който изкривява началото.
Ще завърша както започнах:
нищо лично

стателов

За общия чат си прав. Ако има възможност нека се направи и пусне в ход. Помня , че имаше и личен чат навремето. Той щеше да спести много от постовете, наистина излишни в някоя тема.

efr_stanilov

Ех, съседе, зад Остра чука, срещу Тулупана  :-\
Започвайки да ти обяснявам нещата, за които питаш, автоматично започвам да засирам тази тема, която, ако си направиш труда да прочетеш цялата(кратка е) ще разбереш, колко е важна, от кога е и че съм имал навремето идеята да я пусна, за да се върши работа тук, а не да се мърмори. И се е вършело - точно и ясно, без сръдни или оглушки.
Защото с нея сме оформяли този форум - този му облик, който има сега. И е било време, в което са се чували идеите, които сме имали и те са се приемали. Без да има няколко страници тема "Имам идея ...", от която иде всъщност никой не се интересува ...
Схваща ли къде ме боли и къде ме сърби?
Схващаш ли, че целта ми е не да се трият до стерилност темите, а да има свободата да да се пише тук в теми за всичко, а не когато на някой не му харесва да ги трие или заключва. Когато имаш възможност да пишеш в сто разнообразни теми по всякакви въпроси, то няма да ходиш да затлачваш единствената тема на някой, който си чака аверите от заставата да се появят и да намерят тая тема, който стиска зъби на такива, които му засират темата, ама заради пустото възпитание не смее да изока. И щото аз викам за всичко, ставам лош. Лошия бях и когато поисках цялостното заключване за ден на форума и за последващото скриване на модераторите, случая за който говориш, но когато успяхте да се саморегулирате - нещо, което знаех, че ще стане така. Както сигурно лош бях и когато поисках да се появим отново, макар и някои сега да стоят скрити. Лош бях, когато разправях, че не трябва тук да има именни теми, но на някои хора им трябваха три години почти да го разберат. Лош лях и когато измислих раздела "Архив", за да имате поглед към всичко изтрито и минало, както сега съм лош, щото викам на модераторите там да хвърлят, а не да трият безвъзвратно. Бил съм десетки пъти лош, но никога не съм си оставял магарето в калта.
Мислиш ли, че ми казваш нещо ново, като споделяш, че ограничения кръг си изчерпва спомените? Ами това съм го предвидил преди три години и съм казвал, че ако не се отпусне юларчето, то скоро ще заприличаме на ветерани от ПСВ, които си разправят само за артилерията при Добро поле ... Лош бях и тогава, щото ревях за "Минно поле", но сега всички му се радвате.

Нищо лично, ама се уморих ... а беше време, когато можех да пиша до утре.  :)
А и не са толкова важни моите приказки тук. На кой му пука, след като на Шефа не му пука? С картинки ли трябва да обяснявам схващаеми и от малки деца неща на 40-50 годишни мъже?

Извинявам се на модераторския екип и на Администратора за чистия спам в тази тема, но трябваше да го кажа на комшията.
Ако нещо съм излъгал или никога не е било такова, то вие поне може да го кажете - имате спомени, вероятно и ЛС, надявам се все още и честност.

Админ

Скъпи колеги!!!
Идеята за чат като цяло е добра, но когато не са нарушени авторските права на някой. Поради тази причина и предвид на факта, че тук не се толерира нарушаването на законите на България  старата версия бе премахната.Старият чат беше един вид нелегално инсталиран на форумната платформа и генерираше голям трафик които беше засечен от хостинг фирмата.
Един чат със стай за разговори по двойки(както иска колегата Станиславчо да се уединява),без да се пречи на останалите излиза доста солена сума на месец.Затова се старая да се намери някакъв среден вариант,удобен на всички.Към момента няма такава възможност, т.к. един чат заема доста процесорно време, което би наложило насочване към нает сървър, което предполага финансов ресурс, който е по-разумно да бъде насочен към идеалните цели на форума!

В манталитета на българина е заложено винаги да намира "кусури" за всичко, даже и когато има стремеж към нещо положително!! Съжалявам ако липсата на чат Ви създава главоболия, но все пак да не забравяме, че всичко е на "любителско" ниво, с всеотдайния труд на няколкото Модератори и Админ-а, които ходейки на работа отделят част от свободното си време за да може да го има това местенце - ако сайта е корпоративен тогава бихме могли да сме недоволни, но нека поне засега да се съсредоточим какво има на сайта а не какво няма.

Колкото до обвиненията ,че ,, модераторите ги домързява да сторят едно квалитетно разчистване и поради туй все повече се забатачва основната тематика на сериозно подхванатия преди години и с много труд изграден до днес форум "Граничарите на България"" смятам за неоснователни.
Когато някоя тема бъде разчистена от откровенният СПАМ започва едно пищене и плачене(забележете от едни и същи хора),че пак имало метла,че имало цензура ,че правата Ви били потъпкани...
Ако тема бъде обединена или преместена пак същото и пак само от едни и същи хора.

Видно от писанията Ви напоследък вие насаждате  мнение,че едва ли не форума си отива ..Дали това не е вашето скрито желание във постоянните ви коментари  с висок тон на поучителност и вечно недоволство от всичко и всички?(модератори и админ)Ако си направите труда да си прочетете последните 50 коментара ще видите за какво говоря.

Да се надявам,че с простите ми думи и кратки изречения  съм Ви отговорил на така наболелите и належащи въпроси зададени смирено от Вас.

georginankov

Я вижте този чат бокс, който е безплатен. В мрежата има колкото платени, толкова и безплатни програми. Този е първия, който намерих, без да се задълбочавам. Оставам обаче другите за мнение, дали върши работа. Сайта е с превод, за това малко странно се чете обяснението :)

http://www.myshoutbox.com/bg/start/
,,Последният бандит непременно трябва да се залови жив! Другите може с автомати и гранати да се унищожат..."

Админ

И искам тук да поместя този пост на наш колега и съфорумник но писан преди време.
Не се заяждам ,само ей така да разбудя позаспалото чувство за отговорност на някои хора.

Ооо, тука ли сте се намърдали, да препсувате модераторите! ;)
    Един месец най-отгоре във форума вися съобщение от администратора, не се напънахте да го прочетете!
    Сега и човека чак от владенията на кралицата ви го каза пак. Прочетете го поне него.
    Собственика е преценил, че избраните от него могат да контролират и да се справят с форумните неразбории. Сами или заедно. Могат да мислят, могат да преценят и да вземат решения, които да прилагат според възможностите си.
    Аз го правя и за сега собственика няма забележки по моите действия.
    Утре ще продължа да го правя както го правя днес и както съм го правил вчера. В деня, на който на собственика му се стори, че не ставам за тази работа, то аз няма повече да я правя!
    Когато участвам в дискусия, то го правя като равен участник. Когато правя забележки като модератор, това го отразявам. Когато трия, сливам, заключвам, местя - това е част от задълженията ми и дължа обяснения само на администратора или на тези, които правят същото като мен в модерирането на форума.

За кеф на всички е този форум направен.
    Но за информация е сторена частта за границата и т.н. Там има ред и правила - всичко извън това пада.
    За всякакви други тра-ла-лата е сторено "Минно поле" - по многократно мое настояване. Там си решавате сами какво и как да го правите - можете да се любите до ниво собствен гъз или този на опонента, ние няма да ви пипнем простотиите. В мига, в който посегнете на майка, баща или дъщеря си заминавате без обяснения!
    От това по-голяма демокрация ли искате?
    Имате я - две персонални теми за всичко, та до ниво турбопростотии! Мешате си там миризмите в едно гърне. Плюс спецтема за караници. Против трите съм, но ги трая, защото не влизам в тях!
    Е, че какво повече трябва да стане за да е добре за всички?

Модераторите все са криви - криви са, щото позволиха  да се стигне до тук! Обяснения във всяка тема, за всичко, по всеки повод - с или без място там.
    А просто трябва да се спазва условието на админа - "Щом не е по темата - пада или се мести, ако си заслужава. Без обяснения. По преценка на модератора. Който не харесва тези правила - да пробва в BG-Mamma"

efr_stanilov

Цитат на: admin - 31.01.2014 г., 22:40 ч.
И искам тук да поместя този пост на наш колега и съфорумник но писан преди време.
Не се заяждам ,само ей така да разбудя позаспалото чувство за отговорност на някои хора.

Един месец най-отгоре във форума вися съобщение от администратора, не се напънахте да го прочетете!
    .......
    А просто трябва да се спазва условието на админа - "Щом не е по темата - пада или се мести, ако си заслужава. Без обяснения. По преценка на модератора. Който не харесва тези правила - да пробва в BG-Mamma"
Николайчо! Можеш да ме цитираш спокойно, без претеснения :)
Цитат на: efr_stanilov - 31.05.2012 г., 11:10 ч.
.......
Отдавна ми е ясно, щото тезисите ми са ползваеми от ръководството, както и щото те се възприемат с известно закъснение ... ама не съм виновен нито за ускореното си развитие и възможност да предвиждам някои проблеми, както и да намирам варианти за разрешаването им, ... също не съм виновен и за забавеното развитие на някои другари, които в първата секунда скачат, не възприемат, отхвърлят, обиждат се и т.н., но като мине година време проумяват разни елементарни неща, възприемат ги и даже почват да ги пробутват като свои виждания ...
Другарче админче, липсата на чат не ми(говоря от мое име, защото ти се обръщаш към мен, ако и да се правиш, че уж обяснаваш на форума) създава главоболия - лично аз почти никога не съм ползвал чат(освен за проба или когато някой се обърне към мен). Липсата му създава другото претоварване на темите и забатачване на темите, ама ти, понеже го играеш ощипана мома, отказваш да го забележиш и гледаш да насочваш стреличките си лично ...
Както и да е - все тая!
Днес си наруших собствения мораториум, че от 1 февр. няма да пиша, но от уважение към висшия, правя това изключение.
И пак да ти кажа: Прочети още няколко пъти тезисите ми! Ще са ти от полза, макар и след време, когато ги разбереш. Това, което цитираш, макар и да съм го писал преди време, ще мога да го пиша и след време - по простата причина, че имам една дребна, гадна черта и тя се нарича принципност. Такъв съм си от малък и няма за кога да се променям. Такъв съм бил в този форум от първия ден, така ще карам и до последния.
И заради тая си принципност съм длъжен да уточня, че споменаването от мен на правила на някой админ тогава, не визират сегашния админ, който забрави да спомене това :) Както и че принципността на оня, няма нищо с тоя ... Ееххх ..
Админе, увлечен да клъвнеш неприятните ти, ти така и не отговори изчерпателно на питането ми за чата! Питане не като омбудсман, а като редовен член!
А то беше:
ЦитатДайте някакви варианти за чат, кажете ни какво ще струва да се сдобием с един нормален и работещ безпроблемно чат. ........... ще имам възможност да поставя въпроса и за разнообразието от емотикони тук
Видно е, че си научил сложни компютърни думички, ама това сами те прави да изглеждаш интелигентен, но не и изчерпателен.

А, за БГМама :) Разцепиха се по Нова година - точно заради подобни полуслепи и полуглухи собственици, админи и модератори. Полу-, заради това, че само на половина виждат, чуват и работят, т.е. само това, което им отърва.

Мдааа, бих писал още доста, ама е не е нужно - разбиращите разбраха, а тези които има да разбират, ще го направят след време! Видно е, щото Админа се грижи за това, да са му под ръка ръководните ми наставления ;)

И недейте да спамите в тая така хубаво замислена тема - грозно е и се съсипва замисъла и, което може да ме раздразни и еднолично да си отменя самобанирането, а като се разпиша ... ще трябва админа да ме банира ;D ;D ;D

velko

"Омбудсман"?!! Разбирам иронията на Админа. Но май някой не я е разбрал.

"Тезиси"?!! Че какво ново казваха тогава те?
За да бъдат "тезиси", които останалите (разбирай "малоумници") да възприемем, макар и със закъснение, те би трябвало да казват нещо ново и да начертават път, по който да се развива форума.
Вместо това, няк'ъв надут кресльо овиква "раята", говорейки неща, които всеки е прочел в "Правила на форума". При това там са казани далеч по-възпитано.
За какво свое "ускорено развитие" говори този самовлюбен пишман-омбудсман?
В целия текст, който Админа припомни има предимно БЕЗПАРДОННА НАДМЕННОСТ, и БЕЗЦЕРЕМОННО, АРОГАНТНО НЕУВАЖЕНИЕ, адресирани към всички.
И е хубаво, че Админът се сети да го припомни - не вярвам много хора да изпитват носталгия по времето, когато модератор можеше да си позволи да адресира към тях:
.......можете да се любите до ниво собствен гъз или този на опонента..

Тезиси?
Шикалки!
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

Админ

Ей Станиславчо...ма ти май си чел някой наши класици....не го викай,той сам ще се обади!!!!
Ти първообраза на този форум и истината на нашите мечти...
Ти създадетелю НАШ дето си на небето дето си на земята...
Да се слави името ти,да се слави царството ти ,сега и во веки веков....Амин!!!!
Ма като не те интересува чата защо ревеш като вдовица за семеен живот ???
Другарче ти беше онзи дето ти вярваше и му беше приятел...а този сега  е само един АДМИН който ти няма доверие...
Защо ти няма ли ????
Защото доверието е между приятели а ти явно не си му такъв..
Защото този оплюван от теб напоследък ,за приятелите си влиза в огън и вода и те така за него...
Трудно ли ти е да го схванеш????
Е как да не е след като се оказва,че ти май нямаш приятели.
Каква е малка разликата....ти забеляза ли е ?Аз все още съм тук и има хора който ме уважават...тези 116 човека дето бяха на срещата в Трявна и ще бъдат в Ивайловград...Ти беше ли там?А ще бъдеш ли??
Тишина....!!!!
Обадиха ми се,че те няма в БГ-Мама...означава ли това,че харесваш тези наши правила или и там си бил всезнайко и са ти духнали под ника?

efr_stanilov

Цитат на: velko - 01.02.2014 г., 14:11 ч.
"Омбудсман"?!! Разбирам иронията на Админа. Но май някой не я е разбрал.

"Тезиси"?!! Че какво ново казваха тогава те?
За да бъдат "тезиси", които останалите (разбирай "малоумници") да възприемем, макар и със закъснение, те би трябвало да казват нещо ново и да начертават път, по който да се развива форума.
Вместо това, няк'ъв надут кресльо овиква "раята", говорейки неща, които всеки е прочел в "Правила на форума". При това там са казани далеч по-възпитано.
За какво свое "ускорено развитие" говори този самовлюбен пишман-омбудсман?
В целия текст, който Админа припомни има предимно БЕЗПАРДОННА НАДМЕННОСТ, и БЕЗЦЕРЕМОННО, АРОГАНТНО НЕУВАЖЕНИЕ, адресирани към всички.
И е хубаво, че Админът се сети да го припомни - не вярвам много хора да изпитват носталгия по времето, когато модератор можеше да си позволи да адресира към тях:
.......можете да се любите до ниво собствен гъз или този на опонента..

Тезиси?
Шикалки!
Благодаря!
Лично аз бих заменил "тезиси" с "тестиси", особено в тая близост "шикалки", но ... въпрос на потенциал 8)

Цитат2. Администратора и модераторите на сайта не се задължават и запазват правото си да не отговарят на всички запитвания или оплаквания публикувани в този форум. Тъй като информацията, която се публикува във форума е публична, ако въпросът ви е с приоритетна важност, очакваме от ваша страна сериозно отношение, като с това имаме предвид да подадете въпроса или оплакването лично до нас, на адрес или по електронната поща.

3. Участниците във форум ,,Граничарите на България" са длъжни да спазват добрия тон и да уважават чуждото мнение.

5. Не се допускат публични нападки и разрешаване на междуличностни конфликти във виртуалното пространство на форума.
Мини си конспекта, преди да почнеш тезисите ми ...
:)

efr_stanilov

Цитат на: VALENTIN STEFCHEV - 01.02.2014 г., 17:30 ч.
Болен мозък, не изживяна младост, пълна с комплекси, :o
Др. стеВчеФ, пак сте се обЪркАли в необятните дебри на форума!
Автобиографии, придружаващи молбата за заемане на длъжността "облизвач на пощенски марки" се подават в друг раздел.
За предпочитане е да се стори на ЛС, директно до началството, та да се избегне възможността за заимстване на описанието на тези висши качества, притежавани от Вас, с цел да не бъдете изместен от някой по-напорист.
:)

efr_stanilov

Цитат на: admin - 01.02.2014 г., 23:10 ч.
Ей Станиславчо...ма ти май си чел някой наши класици....не го викай,той сам ще се обади!!!!
Ти първообраза на този форум и истината на нашите мечти...
Ти създадетелю НАШ дето си на небето дето си на земята...
Да се слави името ти,да се слави царството ти ,сега и во веки веков....Амин!!!!
Ма като не те интересува чата защо ревеш като вдовица за семеен живот ???
Другарче ти беше онзи дето ти вярваше и му беше приятел...а този сега  е само един АДМИН който ти няма доверие...
Защо ти няма ли ????
Защото доверието е между приятели а ти явно не си му такъв..
Защото този оплюван от теб напоследък ,за приятелите си влиза в огън и вода и те така за него...
Трудно ли ти е да го схванеш????
Е как да не е след като се оказва,че ти май нямаш приятели.
Каква е малка разликата....ти забеляза ли е ?Аз все още съм тук и има хора който ме уважават...тези 116 човека дето бяха на срещата в Трявна и ще бъдат в Ивайловград...Ти беше ли там?А ще бъдеш ли??
Тишина....!!!!
Обадиха ми се,че те няма в БГ-Мама...означава ли това,че харесваш тези наши правила или и там си бил всезнайко и са ти духнали под ника?
Комодоре!
Чел съм много неща, даже и наши класици ...
И вероятно тези ми четения ми помагат да знам, че ... сам ще се обади ... някой ;)
.......................
Да вземеш да впишеш в Правилата, че тук е мястото в което всеки трябва да изброи приятелите си и при повече излишен тестотстерон може да опише колко малко са тези на неприятелите му.

Не знаех, че съм задължен, да почета празника на Светиня Ви, като се явя коленопреклонно с морски дар в ръка и за награда вкуся от вашата чорба! Заради преброяването на "приятелите" си насрочи събора на именния си ден :)
...........................
Добре чуваш тишината, ако почнеш да чуваш и говора, то може да проумееш някои неща!

Нещо против ли имаш, да дойда в Ивайловград?

п.п. Хм, наистина се обади ... :)
Да кажа и за тая БГМама - не го знам, не съм влизал, не съм гонен! Даваха ги в новините, пишеше го в Нет-а.

Rishko

Малкия (Борко), всячески се опитва да привлича внимание и докато има кой да му се кара и да му прави забележки, той прави всичко възможно да привлече възмущението на някой от семейството. Като не му се обръща внимание, той веднага започва да търси друг подход, но целта е пак същата - ако може цялото внимание на всички в помещението да е само за него.
Готов е да направи всичко, само и само цялото внимание да е негово. Всяка забележка му действа като допълнително масло в огъня или като храна за трола.
Извода е, да не се храни трола.
На всякъде из Интернет пространството има един и същ призив.
"Моля не хранете троловете"
Просто изчакайте да отмине нощта и при първите слънчеви лъчи те ще се вкаменят.
Извинявам се за лирическото отклонение, но така е с децата. Слабост са ни и се изтърваме да говорим за тях.

Станилов, за да се реализира една идея е нужен план за действие. Когато се изпълнят всички стъпки по плана, ще бъдат видими и резултатите. Бъди така добър, да вземаш конструктивно участие. Знам, че имаш качества и възможности да постигнеш добри резултати в нещата с които се захванеш. Не пропилявай енергията си за неща от които няма да имаш нито полза нито ще те надградят по някакъв начин.
СВЕТЪТ Е ДАДЕН НА ТЕБЕ, НО НИЩО ОТ НЕГО НЕ ТИ ПРИНАДЛЕЖИ -  Светът не е твой! Не го употребявай, а ползвай нужното ти от него и му позволи той да се ползва от тебе.
НИЩО, КОЕТО ВЪРШИШ НА ТОЗИ СВЯТ, НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ДРУГИТЕ - Върши всичко както трябва! Никое от делата ти не е за теб!

efr_stanilov

И понеже слънцето отдавна изгря ... и не ме вкамени ;), да ти кажа, Антоне! :)
Не си в час с някои работи, за туй и не са верни писаницити ти ... но иначе добре ти звучи лирическото отклонение и би хванало дикиш сред неинформираните.

Конкретно: Не мога да бъда добър и да взема конструктивно участие в някакъв план и в реализацията на някаква неродена идея - не съм приятел на Админа(той така пожела). Та и за туй съм лош. И за туй си хабя енергията където ми скимне. И смятам, че има резултат, поне за мен. Изясниха ми се много неща, които са били пред очите ми, но не съм виждал.

Със здраве!

ilia2003

Ако се продължава с триенето на мнения, вместо редакция, ще предложа на Админа и Модераторите, да се премахне опцията "Редактиране"!!!!
...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509687
Total Topics: 1911
Most Online Today: 215
Most Online Ever: 6823