Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

За функционалността на форума

Започната от efr_stanilov, 26.09.2009 г., 13:00 ч.

« назад - напред »

efr_stanilov

В други теми бях предложил ...
Сега го правя пак:
Админа, изведи бутони или каквото и да е за директна връзка към основната страница и към фотогалерията.
Имаме във форума теми за снимките, ама човек трябва да иде там, да си избере тема, да я отвори и после да иде към галерията ... дълга и широка ...
Изкарай някъде, горе в полето до "начало", "помощ" и т.н. и един бутон "галерия" за да може директно да се влиза в галерията. Направи и една директна връзка със началната страница на сайта http://granichar.org за да знаят влизащите във форума, че има и такава страница, защото има хора, които са стигнали само до форума.

Админ

Цитат на: efr_stanilov - 26.09.2009 г., 13:00 ч.
В други теми бях предложил ...
Сега го правя пак:
Админа, изведи бутони или каквото и да е за директна връзка към основната страница и към фотогалерията.
Имаме във форума теми за снимките, ама човек трябва да иде там, да си избере тема, да я отвори и после да иде към галерията ... дълга и широка ...
Изкарай някъде, горе в полето до "начало", "помощ" и т.н. и един бутон "галерия" за да може директно да се влиза в галерията. Направи и една директна връзка със началната страница на сайта http://granichar.org за да знаят влизащите във форума, че има и такава страница, защото има хора, които са стигнали само до форума.

Благодаря - вече е факт Вашето предложение!

efr_stanilov

Цитат на: admin - 28.09.2009 г., 22:19 ч.
... вече е факт ...
И е много добре! :)

P.S.
??? ::) :-[ :-\ :o .......... ;D въй, въй, въй ...
ъъъ, май не съм стоплил нещо ???
Имах предвид "...и един бутон "галерия" за да може директно да се влиза в галерията ..." при "старите обстоятелства, когато имаше галерия, като галерия изнесена на страницата ... щото сега просто мръдва леко екрана и страничката се свлича с два пръста надолу, та се показва "галерия" от форума.  :o и става малско безсмислено цялото упражнение ... в тоя случай е излишно да я има препратката за галерия. и за туй просто качи на горния ред, до "начало", едно "към сайта" и ... стига толкова!

Ивайло Христов

В раздел Бойни другари  »  Открийте Вашите приятели от казармата ми прави впечатление следното - има по няколко теми за едни и същи отряди. Например за Кюстендил има: "56460 - ГО Кюстендил - 1989-1991 г." и "поделение 56460 МВР Кюстендил". Подобно е положението и с темите за други отряди. Не че този раздел ме касае пряко, защото не съм бил граничар, но тази липса на организация в момента не е много добра.

Ето едно предложение, без разбира се да си натрапвам мнението на никой, най-малко на админа. Добре ще бъде да се обособят основни теми, носещи имената на различните поделения (отрядите и школата в Берковица) на ГВ. Вече в тях може да има напр. теми "МГ в отряда", "1 ГЗ до село еди кое си" защото през 1975 г. тази застава може да е имала позивна "Ябълка", а през 1995 г. - "Лимон". Остава единствено проблема с това, че през определени периоди една застава е била към един отряд, а през други към друг. Във всички случаи е добре да се създаде малко по-стройна структура на този раздел. Най-добре е темите да стигат до ниво застава/школа, а не до отделни набори служили там. Различните набори служили на една застава ще се търсят в рамките на темата за тази застава.
Нека всеки който има нещо конструктивно предвид, да го сподели, а и админа да си каже мнението за подобна реорганизация.
От браздата започва Родината!

Админ

Цитат на: dimitar - 17.01.2010 г., 16:32 ч.
Цитат на: gzo - 17.01.2010 г., 12:42 ч.
Абе какво става тука  :o  Пиша в 5 фурума но от как съм се регнал в тях преди години са си все същите. От как съм тука се е налагало на свиквам поне 5 пъти с различния облик и различното място на бутоните. Знам че дежурния отговор е "търсене на по-добър вид" ама всички тея опити почват да омръзват вече не само на мен, а и на други потребители с които си говорим извън форума.
След последната промяна и смяната на фона с лайниво кафяво на текст със син или зелен шрифт нищо не се чете. Моля човека който си играе с цветовете има предвид, че не всички са съвместими по-между си.
Корубите от костенурки сложени по иконите за непрочетени/прочетени не дават яснота дали темите са прочетени/непрочетени.

След първоначалния вид на форума (зелен с камуфлажни шапки) до сега друго по-добро не ни е въведено.

Отдавна се каня и да питам за още нещо което не ми е ясно ! Какво значи Рейтинга  на всеки потребител, че има потребители с – или +

Преди известно време се бях изказал за зимния фон, че ми харесва.
Не споделям мнението на gzo - мен лично ми допада този фон - военен е и изглежда добре.
Предполагам админа, ако реши да слуша всеки от нас, ще трябва да сменя фона през 5 минути!
Така, че нека по-скоро видим какво има във Форума.
Мен лично този вид ми харесва, а това, че някои си споделят помежду си за вида, бих казал, че и аз си пиша с хора, които нямат нищо против да се търси по добър вид!
Подкрепям всичко до момента, както и функционалността.
Ползвам други форуми, които имат значително повече функции, но както бях прочел тук преди време, а също така и виждам, че с този форум не се нарушават авторските права, т.е. скрипта не е пиратска версия, както при повечето форуми.
Така, че за безплатен форум си е супер - пък и на който не му харесва, може да не го посещава!
Наздраве Граничари!

Благодаря и на двамата колеги!
Gzo е критичен, но до момента нямам оплаквания от новия вид. Що се касае до рейтинга - системата автоматично отчита активността на даден потребител и дава рейтинга.
Dimitar е прав - ако gzo посещава много форуми, да обърне внимание колко от тях нарушават авторските права - имат повече функции /за външния вид може да се поспори/, но както преди доста време водихме една дискусия тук - както сме пазили честно границата, така честно и ще пазим интернет пространството - така, че форума е безплатен и не нарушава законите на България!
Съжалявам ако на колегата gzo не му харесва, но това е положението!

Ивайло Христов

Щом форумът е граничарски, трябва зеленото да преобладава като фон и то да е максимално близо до цвета на зелените пагони.  ;) ... защото и Строителни войски едно време бяха със зелени пагони, ама тяхното зелено беше едно такова мътно, "мръсно" зелено..., да не стане грешка искам да кажа... :)

НакатаGSM

Повечето от нас свързват зеления цвят с ГРАНИЦАТА,но граничарите по  черно море и река Дунав ги свързва повече -синьото..ТАКА ЧЕ И СИНИЧКО МОЖЕ ТУК ;D ;D ;D ;D
Гледаш го - куче... мърляво , проскубано, а в очите - човек! Гледаш го - човек, наконтен, облечен, а в душата... в душата помияр...

Ивайло Христов

Личи ли си от пръв поглед, че е форум на граничари?!

НакатаGSM

Гледаш го - куче... мърляво , проскубано, а в очите - човек! Гледаш го - човек, наконтен, облечен, а в душата... в душата помияр...

Админ

Здравейте колеги,
Понеже стана голям въпрос за външността на форума, без да се отчита, че има значение преди всичко съдържанието, вече можете да избирате между няколко вида на форума /трябва да влезете в профила си и да го редактирате - външния изглед/.
Фабричните настройки не са много подходящи за граничарски вид на форум, но щом има колеги, които се жалват, от сега нататък могат да си настройват това, което желаят.
В бъдеще ще се постараем да сложим и други "скинове", но малко търпение.
Лично не съм съгласен, че този зелен цвят /сегашния на форума/ не е граничарски. Зеления цвят на руския сайт е доста светъл, но въпрос на виждане.

Админ

Колеги, още малко нови графики за форума!
Понеже стана голям въпрос, ако не ви допада сегашния вид, можете да го промените, като следвате инструкциите:
1-Редактирай профила
2-Промени профила, действия
3-Настройки Изглед и Подредба
4-Текуща графична среда
5-(промени)
6-избирате изглед и натискате  "use this theme"

Успех!

efr_stanilov

Админа,
вземи сложи едни основни правила, които да се четат при регистрация - да се пише на български с български букви, да се постват темите по раздели, а не хаотично, да не се пускат по пет теми с едно име, защото искат да качат пет снимки ... и разни такива, основни, елементарни правила за ползване на обществен форум.
Ей тука, съм развил нЕкои съображения
http://granichar.org/forum/index.php/topic,293.0.html

майор ТЕНЕВ

Може би тази тема е най-подходяща.
Днес, някъде от 9,30ч IE не отваря, пуска ми зеленикъв фон и ми иска регистрация.
С Мозилата няма проблем.
Други колеги имат ли този проблем или нещо при мен?

efr_stanilov

Уважаеми господин Администратор!
Извинявам се, че Ви обезпокоявам, въпреки да знам, щото е нежелателно да се явявам пред образа Ви светъл във вид неопрятен и с въпрос неприятен.
Моля, обяснете на интересуващите се за възможността форумът да се сдобие с т.н. "чат" или просто речено, кюшето в което по двамца-тримца или ачик пред всички можем да си плещим за сва-нва и други паратики работи - обмен на рецепти, плетки и търсене на сметки.
Не ни спестявайте подробности(говоря в множествено число, но съм сигурен, че мнозина още се интересуват искрено), по отношение на ресурсните възможности на форума.
Дайте някакви варианти за чат, кажете ни какво ще струва да се сдобием с един нормален и работещ безпроблемно чат, подобно оня от времето на първата регистрация на Хала 5(вярвам имате спомен от тогаз, въпреки тежестта на пет звезди и шест медала).
Опишете ни го с думи прости и изречения кратки, но ясни, та да проумеем защо нямаме чат, да си бъбрим на воля там, а не където ни падне и по този начин да спрем замърсяването на сериозните теми, щото видно е, че модераторите ги домързява да сторят едно квалитетно разчистване и поради туй все повече се забатачва основната тематика на сериозно подхванатия преди години и с много труд изграден до днес форум "Граничарите на България".
Благодаря предварително, а и ще Ви бъда благодарен продължително при един обаятелен и надявам се изчерпателен отговор от Ваша страна!

п.п. Съжалявам, че в набора емотикони няма икона "Сериозен и смирен", за да изразя сериозността на запитването си, но надявам се, след като се отнесете с подобаващата сериозност в отговора си на горния ми въпрос, то ще имам възможност да поставя въпроса и за разнообразието от емотикони тук, ако разбира се не направите жеста да пуснете предваритерно една бърза серия от ухилени кратунки, с които да изразяваме емоциите си в дълбочина и разнообразие.

Приятна вечер!
:)

паци

+1
Много теми ще бъдат "пощадени"
ефр. Пламен Димов  Любимец-56590 /1999-2000/

ПРИСА http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1517844194i.jpg

Rejoice,O young man in the youth...

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno