Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

1 ГЗ "Победител", с. Комщица, 2 ГО Драгоман

Започната от Валентин, 05.04.2011 г., 22:29 ч.

« назад - напред »

Румен Рачев

Да наистина особено на Зли дол давахме секрет през ноща и пост набюдение през деня.По двама бяхме само  до Двете реки и то нощем.Друго през ноща нямаше.Денем на Орлов камък пост наблюдение без зимата имаше фургон пикет долу в низкото преди Орлов камък но само лятото.ДА и часови на застава и един дежурен.

Румен Йорданов

Здравей Адаш . По време на батальона 79г нашето отделение от 7 човека ни закараха на ком но не помня по какъв повод беше .Двама или трима от нас ни заведоха по една криваличеща пътека до един фургон но беше тъмно и нищо не съм запомнил по пътя . На фургона имаше трима войника. Дали това е същият фургон за който говориш .

Румен Рачев

Да адаш фургона е същия беше лочти до границата.Давахме по някога пикет и на кантона на Черна но той остана извън съоражението и отпадна .

Румен Йорданов

Адаш ти при змея ли служи. Няма да забравя как всички се молеха да не са на тази застава.Всички говореха че била наказателна застава. В Плевен имаме вече 4-5човека служили там но след85г.

stefantodorov

Лейтенант/тогава/Дешков ми беше взводен в батальона през 75т.Тъкмо беше дошъл от военното в Търново.И Боже упази някой да сгафеше нещо.Можеше да тича с нас докато всички изпоприпаднем, а той сякаш си е почивал през това време.Но пък беше пич, не помня да е бил несправедлив.

Румен Рачев

По мое време 76-78 беше ст-лт беше командир и на мойте стари .Дали е била наказателна незнам но без съоражение беше  гот то издънки винаги имаше Змея лека му пръст му имахме уважението но не и страх проблема го решаваше или с ритник по задника или шамар по врата и забравя.Абе бяхме му свикнали пък кой да ти каже как е по другите застави той самия район  си е чанч особено зимата после и клъона докато улегне ние вече бяхме стари дойдоха и младите после УВО.Змея си беше офицер нито торба нито леке просто по буен .С една дума се надхитрявахме но винаги водеше 1-0 абе шапка му свалям нали ни опази живи.

Румен Йорданов

Адаш аз служих на 13 ГЗ Юнак с. Гона Мелна и също бяхме  без кльон . Хубавото беше че лягаш и спиш часовете за сън без да те будят и да пищи кльона. Ние също бяхме високопланинска застава.нарядите ни бяха повече . Имахме 2 ПГРта едното 24ч а другото 12ч но празниците беше също ставаше 24ч.Проверка КСП на дясно 4ч +4чпост-секрет и Проверка КСП наляво -там вече трябваше да сме маратонци -повече от 10км в едната посока планинско изкачване. Това трябваше да го правим за 8ч - и в двети посоки нямахме абсолютно никаква връзка със заставата. Направо си бяхме трапери.

dobrev621

Цитат на: Румен Йорданов - 23.01.2020 г., 09:36 ч.
Адаш аз служих на 13 ГЗ Юнак с. Гона Мелна и също бяхме  без кльон . Хубавото беше че лягаш и спиш часовете за сън без да те будят и да пищи кльона. Ние също бяхме високопланинска застава.нарядите ни бяха повече . Имахме 2 ПГРта едното 24ч а другото 12ч но празниците беше също ставаше 24ч.Проверка КСП на дясно 4ч +4чпост-секрет и Проверка КСП наляво -там вече трябваше да сме маратонци -повече от 10км в едната посока планинско изкачване. Това трябваше да го правим за 8ч - и в двети посоки нямахме абсолютно никаква връзка със заставата. Направо си бяхме трапери.
Майкооо,то туй Румба пеи сърце бе!
GSM-0887655071

Румен Рачев

Адаш вие сте походили доста .ние по границата ходехме само като прекривахме за връзка с ГЗ само ракети.Ние дори и КСП нямахме горе поне по мое време това означава без кльон.

Йол 5ГЗ 2ГО-56 530

Да ви питам вас Комските къде около заставата е имало рибарници за пастърва?

stefantodorov

Имаше два близо до самата застава, но когато бях да ръкчаме кльона бяха празни.

Румен Рачев

Точно над заставата посока орлов камък имаше три езера преливащи едно в друго в тях съм плувал но са доста студени а рибата си я ловяхме с гръмове.

Йол 5ГЗ 2ГО-56 530

Не знам дали за тях става дума,но моите набори разказваха че си похапвали редовно пастърва,от време на време пазач ли работник ли им давал по някоя кофа.

Румен Рачев

Предполагам да са същите за работници апсурт а пък за пазачи освен нас други нямаше все пак става дума за76-78г.

Йол 5ГЗ 2ГО-56 530

Аз говоря за 1990-1992г,явно някой ги е взел да ги стопанисва.

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 510190
Total Topics: 1915
Most Online Today: 210
Most Online Ever: 8646