Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Всичко за мотоциклетите

Започната от капитан Иван Йорданов, 23.03.2011 г., 21:05 ч.

« назад - напред »

капитан Иван Йорданов

Ето и още мотоциклети, управлявани от граничари. ;D
8)

kunev

Ха ... като този имаше и с-т Каменов през 95-та в Чорбаджийско, само че беше оранжев май.

chekur/Барбов/

От къде пък е имал такъв мотор този началник./за Цюндапа питам/
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

капитан Иван Йорданов

Цитат на: chekur - 30.03.2011 г., 20:10 ч.
От къде пък е имал такъв мотор този началник./за Цюндапа питам/

Раденко може да знае, защото той твърди, че го е виждал с такъв мотор, когато влизал стегнат като к-н Клос от "Залог по - голям от живота"(без нацистките отличителни знаци разбира се) през малкия портал в УП - Чорбаджийско. Карата също твърди, че го е вижадл.

chekur/Барбов/

Понеже е доста рядка марка за нашите ширини,иначе си е класика.
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

капитан Иван Йорданов

Цитат на: chekur - 31.03.2011 г., 00:04 ч.
Понеже е доста рядка марка за нашите ширини,иначе си е класика.

Точно преди 70 години е била доста често срещана. Все пак у нас са се намирали 600 хиляди германски войници, фелдфебели и офицери, в т.ч. и с порядъчно число и от тези мотори  ;)
8)

chekur/Барбов/

Да, в 1941г.може и да е имало не само Цюндапи,а сигурно и ДКВ,а по-късно и Триумф,и Нортон и какво ли не.Май е имало и Опел-Блиц.Интересно дали някой от граничарите не е притежавал нещо такова.Аз лично имам ИЖ-Спорт.

капитан Иван Йорданов

Към 01 .09. 1944 г. в БА е имало 1594 мотоциклета - ДКВ, НСУ, БМВ, Цюндап и полуверижни SdKfz 2.

alex0610

Аз приятели страшно много харесвам мотоциклетите  от този тип но за съжаление съм имал и имам само 2  ИЖ планета 2 от 1967г и MZ125 от 1958г  с разделени гумени седалки.
       Много се молих на един дядо преди време да ми продаде едно аво ама така и не се съгласи. Та да ви разкажа един случай интересен.Един ден реших да разходя MZ то  и ме спря един дядо помоли ме да го запаля  и какво направи той легна върху него с ухо на резервара и почна да плаче.После ми разказа че някога е имал такъв младоста  му е преминала  с него.Та затова не искат да ги продадат .Каза че е бил  милиционер.
серж. Александров И.С.К.  "Вегур"  7ГЗ "Богатир"   1 Видински отряд

ПЛАМЕН 68(Феникса)

Старшина Арнаудов /Пенчето/от 14та родом от с.Кости имаше такъв ИЖ като от снимката на Иван, само че беше с кош и представете си старшината, жена му и двете му деца и багаж за една седмица по 14 километровия баир с мотора от с.Кости към 14та а там баирите не лъжат :D ,повярвайте ми
СТ.Л-Т ПЛАМЕН СТОЯНОВ

chekur/Барбов/

Не е за чудене,Иж-а може да вози много хора,само да могат да се задържат на него ;D.Лично аз с такъв Иж,без коша обаче,с трима души на него влачих и едно Балканче с въже и с двама на него из едни баири.Погрешка тръгнах на втора,та отпърво малко се почудих,че видя зор,ама като чукнах третата разбрах ;DТа така с Ижето.

velko

Цитат на: chekur - 07.04.2011 г., 22:41 ч.
................Лично аз с такъв Иж,без коша обаче,с трима души на него влачих и едно Балканче с въже и с двама на него из едни баири.Погрешка тръгнах на втора,та отпърво малко се почудих,че видя зор,ама като чукнах третата разбрах ............

ИЖ с трима, с "ремарке" Балканче с двама! :)  Икарус-ът на мотоциклетите!!!  ;D ;D ;D
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

капитан Иван Йорданов

Ижът се вижда по - горе. Ето оттук можете да се запознаете с българската марка мотоциклети ,,Балкан", които са произвеждани в Ловеч в периода 1958-1975 г. с три различни двигателя - 50, 75 и 250 куб. см. - http://balkan-motors.ovo.bg/news/istorija_na_marka_balkan/2010-12-21-1 и http://balkan-motors.ovo.bg/news/prvija_blgarski_motociklet/2010-12-22-2 .
По – надолу съм публикувал снимки на родителя от който произхожда най големия от тях, както и на мотоциклети ,,Балкан" с различните видове двигатели.

капитан Иван Йорданов

Тъй като не се вижда задната седалка на ДКВ- то, ето и една снимка с такава.

AranJoro

ее браво...това са иеки машини,баща ми имаше на времето "Балкан -250",(дори има нейде снимка)
преди 20 годинивзех "А"категория със "Балкан–250"на кръстника,в последстви пък на село съм имал удоволствието да яздя същата машина на чичо ми... :)))
за времето си, си бяха  страхотни машини.
поздравления за материала :)
сапьора грешал един път...повече не повтарял!!!

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189
Most Online Ever: 8646