Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Автопарка в ГВ/ГП/

Започната от Антон, 22.03.2011 г., 22:11 ч.

« назад - напред »

капитан Иван Йорданов

Не си мисли, че съм и правил само снимки, но общо взето е по - добре да е служебна "Нива-та" за разлика от "Текезесарката", особена ако е  модифицирана с  газова уредба или пък дори и с дизелов двигател, както и УАЗ - ката. ;)
Иначе от използваните в ГВ автомобили с повишена проходимост, има и по - добри във всяко отношение и от тях - Щаер Даймлер Пух например, който се казва още и "Мерцедес Г - класе".;D;)
Ето и един такъв екземпляр. ;)
8)

maistor5770

Изглежда че тук е замлъкнало  , но  по правилно е да побликувам мойте неща тук отколкото   тук http://granichar.org/forum/index.php/topic,1906.msg136553/topicseen.html#new .
Та че пак ще цитирам  същото от другата тема
Така за виетнамката.
Като бях някъде   4 годишен и живяхме още на село , помня че баща ми беше викнал някой чичка дето имаше виетнамка и аз като го зяпнах от първия път  веднага исках да отида и аз за дърва .
И какво да ви кажа. Като започнахме да се катерим в гората    на нормални оборото спокойно си вървеше  , само дето като улучвахме някоя     дупка или камък се вдигах от седалката и се разревавах , но това приключение няма да го забравя .
Жалко че вече  са ги махнали от произвдодство  заедно със ЗИЛ-131.
Ако може и за 131то да коментирате   , за сега видях един негативен  че не е заслужил прякора "Джоган" тьй като именно джогана го е дърпал.

доктора

Ние ,,джоган" викахме на ЗиЛ 157 а не на ЗиЛ 131,даже на ЗиЛ157 на галено му викахме ,,джуги-буги".
,,НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА-ДЪРЖАВЕН РЕД!"

velko

"Джоган" беше ЗиЛ 157
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

доктора

Цитат на: velko - 14.09.2013 г., 23:18 ч.
"Джоган" беше ЗиЛ 157
Точно,при нас в Драгоман беше останал само един и с него работеха сапьорите 1989г. когато направиха нов кльон между 11 и 12 ГЗ.
,,НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА-ДЪРЖАВЕН РЕД!"

mitko20050

Днес обикалях из Кауфланд и докато скъпата мяташе в количката каквото и попадне пред погледа, аз убивах времето пред щанда за инструменти  ;D после и детските играчки, и какво виждам? А! Войнишката ми УАЗ-ка!!! Стои си там единствената в военно зелено и ме чака... Купих я та кой каквото ще да казва! Това е история за всички мъже в които още живее детето. За мене ще остане и скъп спомен... :D :D :D

mitko20050

Оня ден като разглеждахме Могила ,,Хоризонт" до Старосел и забелязах малко встрани един стар джуган, стар, стар като гробницата и разпадащ се като изоставена застава, да ме прощават момчетата. Викам на скъпата: мини отвъд въжето дето е отляво да ме хванеш по-добре. Тя като го барна и като я изплющя един ток високо напрежение направо нее е верно  ;D ;D ;D Пипам и аз - верно бие ток.  ;D Било ел. ограда за животни. Ама и ние излязохме животни че не разбираме   :o :o ;D ;D

майор ТЕНЕВ

Това ВАРЕМ ли е било или свързочен? Не си ли личи?

valdesidva63

Казва се Електро-пастир. ;) ;) ;D ;D

mitko20050

Цитат на: майор ТЕНЕВ - 04.05.2015 г., 19:53 ч.
Строеви пише. Май за последно са го обитавали архeолози или пазача...  :D ВАРЕМ сигурно, ние имахме с легло и маса вътре за генералите. Свързочните май нямаха прозорци по стените а само електроника но хич не съм сигурен.

майор ТЕНЕВ

Цитат на: mitko20050 - 04.05.2015 г., 20:03 ч.
Цитат на: майор ТЕНЕВ - 04.05.2015 г., 19:53 ч.
Строеви пише. Май за последно са го обитавали археолози или пазачи...  :D ВАРЕМ сигурно, ние имахме с легло и маса вътре за генералите. Свързочните май нямаха прозорци по стените а само електроника но хич не съм сигурен.
Машините от БНА имаха обозначение 'У'-учебно-строеви, 'Т'-транспортни и 'С'-Строеви, които по принцип не се изкарваха кога да е, т.е.-под особен режим. 'С'-обикновено са с мобилизационно назначение. Прозорците предполагат да е работилница, може и на АВ. Ако е имало стойки за антени, вероятно са отстранени поне преди 10 години./не всички свързочни са затъмнени/. Затъмнени бяха всички на ЗиЛ-131.
Това, като гледам/почти не си личи/ е ЗиЛ-151/пр.около 1955г/.

mitko20050

Не съм толкова сигурен че е 151 но съм сигурен че още малко и ша ни изпъдят в друга тема  ;D ;D ;D

kiko699

На ВАРЕМ прилича.А Зила е157.

майор ТЕНЕВ

Цитат на: kiko699 - 05.05.2015 г., 15:04 ч.
На ВАРЕМ прилича.А Зила е157.
Да бе, сега виждам, че предната гума е широка. Може би така ми се стори, защото е по-нисък.

mitko20050

В батальона си имахме и две молотвки ГАЗ-63 с фургони вътре пак с легло и маса с столове, строеви за генералите. Стари бяха но изпънати и ставаха хубави кушии с тях. Като включиш предното, дадеш газ и пуснеш рязко съединителя, предницата подскачеше буквално във въздуха  ;D може би от дисбаланса от тежкия фургон отзад. Един път на кормуване им беше паднал задния кардан на пътя  :o Питам ги как са се прибрали и те викат: ми включихме предното и с него...  :D

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189
Most Online Ever: 8646