Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Автопарка в ГВ/ГП/

Започната от Антон, 22.03.2011 г., 22:11 ч.

« назад - напред »

chekur/Барбов/

Ей Валдес опасен си-няма,няма и като извадиш нещо ;D
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

Антон

Цитат на: minyorcho - 28.03.2011 г., 23:36 ч.
Антон,това джиповете от заставите ли са?А къде е "гипсьорката"?
Снимката е от Г.Делчев - ходих с приятел на търг и си взе един джип от там.
Гипсовоза в КН след няколко смени на двигател отиде на сраб преди 4-5 год. От УАЗ-ите останаха само жълтия/оперативния/ с лепенката ГВ на предния капак и КРАС-четата, всичко друго е продадено.

Антон

Цитат на: valdesidva63 - 29.03.2011 г., 13:07 ч.
хала виж как се прави
Направо завиждам ;) и на мен ми предстои нещо подобно.

velko

Валтес,  думате е "табийет"!
Поздравления за изпипаната работа!
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

капитан Иван Йорданов

Хубаво е valdesidva63, да пуснеш и някоя снимка, за да видим как е изглеждала "Текезесарката" преди перфектния ъпгрейд, който си и направил.  :)
Важното е, че знаем кой може да помогне да възродим при нужда старите си возила. Предполагам, че и на преференциални цени за колеги граничари и с допълнителни бонус - намаления за съфорумници. ;)
  8)

Антон

Цитат на: VALENTIN STEFCHEV - 29.03.2011 г., 18:35 ч.
В целия 16го имаше наистина една жълта джипка дай ми време да се сетя кой возеше тя. Патрон помагай
Снимката е от Г. Делчев, обаче става въпрос за опер. джип на 11 ГО.
В Г.Д. имаше същия джип произв.1995г. може би последните закупени за ГВ и го взе войник служил в Г.Д./понастоящем бизнесмен - доколкото разбрах/. Преди известно време видях снимки на този УАЗ-реставриран във форум за офф роуд. Ето и снимка от търга

valdesidva63

Ванка нямаш проблем ето я когато я купих през 1995 после през 1996 и последното е от 2007 но ме хвана кризата и не съм завършил купето.При мен е така или всичко или нищо

valdesidva63

valdesidva63

gmg

Братлета уважавам старанието Ви да реставрирате УАЗ,но моите спомени от 469 на заставата са ужасни.Двигателя се смъкваше и ремонтираше през месец.След което една седмица без проблеми и после отново ремонти.Чистак-бърсак нов да си го купиш има доработки за едно 12 хил.лева при положение че струва 18 хил. нов.

valdesidva63

" Калта за УАЗа е като водата за водолаза"

капитан Иван Йорданов

Цитат на: valdesidva63 - 29.03.2011 г., 23:15 ч.
Ванка нямаш проблем ето я когато я купих през 1995 после през 1996 и последното е от 2007 но ме хвана кризата и не съм завършил купето.При мен е така или всичко или нищо

Браво, затова исках да покажеш първоначалния вид на "Текезесарката" защото само тогава може да се оцени какви огромни усилия, време и средства си вложил, за да направиш това бижу. Като се вземе под внимание възрастта му има колекционерска стойност, но като се вземе предвид състоянието, в което си го довел, доста съвременни и струващи няколко десетки, а даже и стотина  хиляди евро автомобили с повишена проходимост, ще му гълтат пушека по баирите, а даже може и да се наложи да им помага, особено ако го обуеш в подходящи за терена и времето гуми и не искаш да го жалиш.;)
8)

v.yot

Здравейте, през службата си карав УАЗ-Крас с редукторите в отряда имахме линейка Ровар аз където излизах само на заден мос Ровъра неможеше да излезне и с   помоща  на предния мост и като пребавиш и големия разход на Ровъра 21 на 100 по документи а на УАЗ 17,5 също по документи  ::). След като се пенсионирах си купих текезесарка с двигател на Варшава но новия който външно прилича на Валговия .След няколко години тежко каране по Стара планина я продадох и взех УАЗ-469Б който вече 4 год.ми служи безупречно също по много тежък маршрут и съм по доволен от него по мощен двигател и там където закъсваше текезесарката той минава без проблем.Сега му правя СТО и го готвя отново за работа.Руснаците казват грубой но здаравой електроника нет манивели пет ;D ;D ;D.Защо са създали УАЗ? за да неправят пътища. За да караш УАЗ трябва да си добре мотивиран и да имаш добра подготовка, трябва добра подръжка и той няма да те остови и доже там където си мислеш че няма измъкване.

капитан Иван Йорданов

Ясно е като бял ден, че всеки който е служил граничар, при всички случаи се стреми да се качи на автомобил с повишена проходимост, а при възможност да се снабди и със собствен такъв, за да броди отново по гори и планини. ;)
Трябва да призная, че и аз не останах по - назад в това отношение. Първият ми автомобил с повишена проходимост беше "Лада Нива", 1990 г., 1, 6 с карбураторен двигател, внос от Източна Германия, където преди това е била внесена като нова от СССР. Ето и допълнителна информация за него, на руски език: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%90%D0%97-2121  :)
Определено трябва да призная, че ако не броим това, че е малко по - комфортна и по - икономична от "Текезесарката" по всички други показатели е пълна скръб спрямо нея. Ето и единствената снимка, която ми остана от него, като снимката е от 2007 г. на бившата 15 ГЗ "Веслец" на 5ГО (до 31 .08. 1990 г.) в района на съществувалото до 1969 г. с.Бежанци, впоследствие 3 ГЗ "Войвода" на 18 ГО. :)
8)

v.yot

Ееее върви върви тя ами по баира трябва по здраво да натискаш газта. Имам снимки ама немога да ги качвам :( :( :'( и на текезесарката и на УАЗката на един колега пратих клип как съм снимал бягащата мечка пред УАЗката там си личи автомобила .В най скоро време колегата ще качи клипа и тук за да му се парадвате как баба меца бяга от УАЗката.Поздрави

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189
Most Online Ever: 8646