Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Друго снаряжение

Започната от капитан Иван Йорданов, 15.03.2011 г., 08:29 ч.

« назад - напред »

ranik56

Цитат на: valdesidva63 - 15.03.2011 г., 09:26 ч.
Не беше ли това личен пакет за хим.защита.
Най -близкия   и  верния  отговор   -  това  ,ако  не ме лъже  паметта   е    ИПП-5 
Малък  и  голям  съд    ,  марли  , противодимни  ампули   и  2 бр.  някакви   инжекции   ,
които  се  бият  направо   през  дрехата  .
Малка  Бакелитова  кутийка   -  важна   . ..  за   Дегазация   и   Деактивация    на   БОВ 
и др.   :)

chekur/Барбов/

Инжекции с атропин,мисля,че бяха против нервно-паралитичен газ :-\
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

капитан Иван Йорданов

Отговорът ти е правилен Раденко. В интерес на истината търсех много дълго личен превързочен пакет като тези които се използваха на заставата, но освен един немски от Втората световна война, който вероятно е ползван и от нашите бойци от Граничната стража, друг не открих. :)
8)

капитан Иван Йорданов

Цитат на: VALENTIN STEFCHEV - 15.03.2011 г., 19:01 ч.
Иване всички те тези книги са твой ли това е едно голямо богатство

Вальо в « Отговор #61 -: 22.02.2011 г., 10:47 ч. » до gzo, вече съм казал за това какво има в библиотеката ми:  http://granichar.org/forum/index.php/topic,107.60.html и затова няма да се повтарям/трябва да призная, че за съжаление има по – малко, отколкото на мен ми се иска/. :)
8)

Румен

Платнището. Досега за него не е писано. Поводът е, че веднъж гонихме един цивилен, който се направи на нарушител за да види как ще действаме, изхвърлих всичко по мене което ми тежеше. От хвърлените неща беше и платнището. После се наложи да се връщаме и да ги събираме. Освен в гранична стража не видях граничари с платнище. Ние го вземахме в наряд, но не всякога. Иначе беше удобно, при пост наблюдение, когато сме цял ден.   
Румен 47

Румен

Може би, трабваше да уточня. Платнището за което пиша е брезентово, а имахме и отделно мушами, гумирани, зелени, с качулка, но бяха толкова скъсани и продупчени, че като ги сложиш след половин час си отново мокър.
Мерило за мокрота беше, ако ластика на долните гащи е мокър. Даже от толкова много дъжд ти става безразлично, срастваш се с природата, пиеш вода стичаща се от скали. А край тебе дъждовници. Такива като на снимката. 
Румен 47

доктора

Румене,трябваше да напишеш ,,плащ наметало", от четири правиш палатка,още ги ползвам за риболов и ,,кърска любов". ;D
,,НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА-ДЪРЖАВЕН РЕД!"

chekur/Барбов/

Явно младежите не знаят за какво става въпрос.И ние ги имахме,но не ги носехме,само за тактиките се снаражавахме с тях.Като се съединят няколко платнища става палатка.
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

chekur/Барбов/

Плащ-наметало беше гумирано и се използваше за химическа защита,навиваше се на руло и се носеше на гърба закачено с два ремъка отпред на колана.Платнището се носеше през рамо.

Румен

Цитат на: chekur - 29.04.2011 г., 15:47 ч.
Плащ-наметало беше гумирано и се използваше за химическа защита,навиваше се на руло и се носеше на гърба закачено с два ремъка отпред на колана.Платнището се носеше през рамо.
Благодаря за уточняването. Ние имахме само платнище носещо се през рамо и мушама за дъжд, тя предпазваше добре и от вятър.
Румен 47

доктора

Значи,става въпрос за ,,плащ палатка", никакви гуми само брезент.
,,НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА-ДЪРЖАВЕН РЕД!"

chekur/Барбов/

Да бе,най-елементарно брезентово платнище,като по снимките от войните.На почти всички картини българският войник е с платнище през рамо.

капитан Иван Йорданов

Ето ви малко плащ - палатки и допълнения към тях! ;)
8)

капитан Иван Йорданов

Браво на теб! Иначе  в моята ловна раница държа пък ето това. ;)
8)

капитан Иван Йорданов

А вижте какво друго снаряжение намерих в един сайт. Моето фенерче в командирската ми чанта беше по - компактно и от пластмаса. ;)
8)

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189