Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Стикери на форума

Започната от ik, 06.03.2011 г., 10:30 ч.

« назад - напред »

ik

Админ написа....
..... Вземи сложи табела - Граничарите на България на мотрисата, за да съм сигурен, че ме вози наш човек.....

Краси Ванков написа....
...... И все пак жалко е, че толкова много граничари още не са посетили нашия сайт......   

Да направим стикери за форума, които да залепим на  личните си МПС.  Не е нарушение на ЗДП - разбира се в разумен мащаб - на задното панорамно стъкло. Имаме баш специалисти в рекламата, нека да дават предложения.  Останалите граничари и те да мислят.

Моето: На лента с подходящ фон
" Граничарите на България - granichar.org ". 

Така ще се разпознаваме и ще  популяризираме съществуването на " Граничарите на България".

;) В София по задръстванията, що народ ще ни научи.
;) А лятото на морето направо хващаме граничарите на плажа. 

Поздрави,

karata

Браво ik.ти си велик!

velko

Това е идея, върху която си заслужава да се помисли. Забранени са стикерите на застрахователните компании, но никой не може да претендира, че граничарите имат нещо общо със "застрахователите" :)
Ако стикерите са големи (като лента, по цялата дължина на стъклото), тогава те могат да бъдат сметнати за рекламен надпис, за изписването на който КАТ има установен ред. Но ако стикерът е по-малък (като онези с "BG" или  "Baby on board" - не би трябвало да има проблем). Един и същ рекламен ефект може да се постигне с голям едноцветен или с по-малък, но добре обмислен и проектиран стикер с няколко цвята.
Ето  и ощеняколко идеи:
1. Голяма част от днешните гранични полицаи и полицаи са бивши граничари. Мисля, че част от брошурите, които Тони отпечата могат да бъдат разпратени до поделенията на ГП, както и до някои полицейски управления.
2. Админът може (предполагам, че вече го прави) да направи т.нар. SEO  оптимизация в големите търсачки (Google,  например),  за да се появява granichar.org по-напред при написването на внимателно подбрани думи (граница, граничар, граничен, застава, отряд, комендатура, нарушител, наряд, куче и др.) - така, при каквото и да е търсене по ключови думи, ако потребителят е написал някоя от посочените, форумът ще се появява по-напред сред резултатите, изведени от търсачката.
3. Можем да приложим малка шмекерия: най-посещаваният български форум "Бг-мама" (дневно се посещава от над 200 000 уникални IP  адреса)  - затова, ако там направим някаква темичка (десетина-20 души от по-активните потребители), в която често повтаряме "граничарите на България" или други ключови думи , много бързо, при написване на тези думи в Гугъл, ще излиза темата в БГ-мама. А там, някой постинг може да пренасочва вниманието към нашия форум (без линк, защото и там има модератори, макар и не толкова строги). За любопитните ще добавя, че БГ-мама има толкова голяма аудитория, че преди няколко години една невинна темичка за "проблем" в една българска банка, предизвика огромни неприятности на тази банка и се наложи управителят на БНБ да прави специални изявления, че въпросната банка е стабилна и, че ако се наложи БНБ ще я подкрепи (т.е., няма опасност за вложителите). Иначе имаше опасност вложителите панически да си изтеглят депозитите и банката да изпадне в несъстоятелост.
4. Ефектът от тениските с "Граничарите на България" тепърва ще се разгръща - идват топли дни- носете си тениските :)
5. Има и други възможности за популяризиране, но те изискват по-голям или по-малък бюджет за закупуване на медии.
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

krasimir_vankov

Аз съм " ЗА " всяко едно признато решение и ще го изпълнявам . За сега съм на свободна практика , нямам работодател , нямам чорбаджия , намам от какво да се притеснявам и с какво да се съобразявам . До сега съм проагитирал неколцина наши колеги да влязат тук и да намерят  вярната следа .

ilia2003

Re: Нашата униформа - тениски "Граничарите на България"
« Отговор #286 -: 21.12.2010 г., 19:51 ч.
А защо да не помислим за рекламен надпис върху личните ни автомобили?
...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

Админ

Цитат на: velko - 06.03.2011 г., 12:14 ч.
Това е идея, върху която си заслужава да се помисли. Забранени са стикерите на застрахователните компании, но никой не може да претендира, че граничарите имат нещо общо със "застрахователите" :)
Ако стикерите са големи (като лента, по цялата дължина на стъклото), тогава те могат да бъдат сметнати за рекламен надпис, за изписването на който КАТ има установен ред. Но ако стикерът е по-малък (като онези с "BG" или  "Baby on board" - не би трябвало да има проблем). Един и същ рекламен ефект може да се постигне с голям едноцветен или с по-малък, но добре обмислен и проектиран стикер с няколко цвята.
Ето  и ощеняколко идеи:
1. Голяма част от днешните гранични полицаи и полицаи са бивши граничари. Мисля, че част от брошурите, които Тони отпечата могат да бъдат разпратени до поделенията на ГП, както и до някои полицейски управления.
2. Админът може (предполагам, че вече го прави) да направи т.нар. SEO  оптимизация в големите търсачки (Google,  например),  за да се появява granichar.org по-напред при написването на внимателно подбрани думи (граница, граничар, граничен, застава, отряд, комендатура, нарушител, наряд, куче и др.) - така, при каквото и да е търсене по ключови думи, ако потребителят е написал някоя от посочените, форумът ще се появява по-напред сред резултатите, изведени от търсачката.
3. Можем да приложим малка шмекерия: най-посещаваният български форум "Бг-мама" (дневно се посещава от над 200 000 уникални IP  адреса)  - затова, ако там направим някаква темичка (десетина-20 души от по-активните потребители), в която често повтаряме "граничарите на България" или други ключови думи , много бързо, при написване на тези думи в Гугъл, ще излиза темата в БГ-мама. А там, някой постинг може да пренасочва вниманието към нашия форум (без линк, защото и там има модератори, макар и не толкова строги). За любопитните ще добавя, че БГ-мама има толкова голяма аудитория, че преди няколко години една невинна темичка за "проблем" в една българска банка, предизвика огромни неприятности на тази банка и се наложи управителят на БНБ да прави специални изявления, че въпросната банка е стабилна и, че ако се наложи БНБ ще я подкрепи (т.е., няма опасност за вложителите). Иначе имаше опасност вложителите панически да си изтеглят депозитите и банката да изпадне в несъстоятелост.
4. Ефектът от тениските с "Граничарите на България" тепърва ще се разгръща - идват топли дни- носете си тениските :)
5. Има и други възможности за популяризиране, но те изискват по-голям или по-малък бюджет за закупуване на медии.

Здравей Велко,
Няма смисъл да правим шмекерия в Бг Мама - вече присъстваме там, но по малко комичен повод / http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=567512.0 / - открих темата как двама прекрасни съпрузи са кръстосали шпаги заради Форума - мъжа чете като луд всяка вечер Форума, а жената горката "ревнува" от това! :)
Не искам да споменавам за кой приятел става дума, но се свързах с двамата, и решихме проблема - той да гледа Форума само след като обърне внимание на жената и детето, а съпругата да не "ревнува" от нас! Оказаха се много готини хора и сега всичко е ОК!
Така, че спокойно - вече сме и в БГ Мама :)

velko

Админ, разгледах темата. За четири дни, откакто е започната е посетена 1180 пъти!!! В Гугъл, при ключови думи "граничарски форум "излиза на 4-то място (това е само за 4 дни :) ) Много добре! Браво!  :) :) :)
Апелирам към форумците да си "пратят" половинките там, за да "си кажат мнението".

ik

......
[/quote]

Велко, затова написах в онази тема   дали знаем за ........   граничари културни дейци. Визирах именно  тях, защото сред наши  другари сигурно има изявени журналисти. Те могат  да пишат дописки и не е необходимо да закупуваме медии. Пък кой знае, може и да имаме и собственици на телевизии, кабелни оператори. Само трябва да ги открием. Ще говоря с депутата Димов, дали може да привлечем на Сарабурунското честване местна Любимишка или Регионална Хасковска телевизия. В Хасково има  местни 24 часа и  Труд,  Хасково днес, само трябва да им се подхвърли идеята. Това  са безплатни възможности. Една да стане - / беркят версин на португалски /.

ik

Цитат на: karata - 06.03.2011 г., 12:13 ч.
Браво ik.ти си велик!

Адаш, аз не съм велик. Благодаря. Аз съм обикновен човек.
!!!!Всички ние сме велики!!!!

velko

Цитат на: ik - 06.03.2011 г., 22:17 ч.
......

Велко, затова написах в онази тема   дали знаем за ........   граничари културни дейци. Визирах именно  тях, защото сред наши  другари сигурно има изявени журналисти. Те могат  да пишат дописки и не е необходимо да закупуваме медии. Пък кой знае, може и да имаме и собственици на телевизии, кабелни оператори. Само трябва да ги открием. Ще говоря с депутата Димов, дали може да привлечем на Сарабурунското честване местна Любимишка или Регионална Хасковска телевизия. В Хасково има  местни 24 часа и  Труд,  Хасково днес, само трябва да им се подхвърли идеята. Това  са безплатни възможности. Една да стане - / беркят версин на португалски /.
[/quote]

Ik, ще повторя, че идеята ти е чудесна!
Собствениците и главните редактори на медии могат да бъдат от полза.
Иначе, "редовите" журналисти в значимите медии  рядко имат такава "тематична" свобода, за да популяризират форума ни - тях също ги контролират за "скрита реклама".

ik

Велко, идеята е на админ, на Краси Ванков и на Илия 2003. Аз само дадох предложение, как си мисля да изглежда стикера.

Niki_vd

Ако трябва да бъдем най точни темата за стикерите е на Илийката.Колкото до популяризирането на форумя смятам,че никой от нас не е преставал да върши дела във полза на това все повече и повече да се знае за нас и затова какво вършим.Никаде не се цитират имена а ,,Граничарите на България".

PATRON

здравейте,
за стикерите подобно на бебешките  е добро, не трябва специално разрешение от КАТ. В края на краищата  това значи принадлежност към граничарската общност / и един или двама да ме питат/ или да се заровят в търсачката е успех, не сме малко. Рисувачите и можещите да предлага проект за обсъждане. А за местните телевизии е задължително привличането. Не си спомням, как реагираха от радио Фокус, но те мисля че ще отразят събитието, ако по своевременно ги уведомим.
Живи и здрави.

Ивайло Христов

Информационна агенция "Фокус" реагира адекватно миналата година, като пусна без почти никакви корекции материалът, който им бях изпратил за откриването на плочата на Ваклинов. Трябва да се има предвид, че тяхната политика е да публикуват само информация за предстоящи събития или за актуални (от деня на събитието). Затова трябва да сме въоръжени с лаптоп с мобилна интернет връзка и още същия ден (Сарабурун, Ваклинова чука) да им пуснем материал, за да ни отразят.
От браздата започва Родината!

PATRON

Цитат на: ivailo_hr - 09.03.2011 г., 16:55 ч.
Информационна агенция "Фокус" реагира адекватно миналата година, като пусна без почти никакви корекции материалът, който им бях изпратил за откриването на плочата на Ваклинов. Трябва да има предвид, че тяхната политика е да публикуват само информация за предстоящи събития или за актуални (от деня на събитието). Затова трябва да сме въоръжени с лаптоп с мобилна интернет връзка и още същия ден (Сарабурун, Ваклинова чука) да им пуснем материал, за да ни отразят.
Ивайло мисля, че имаш от изброеното /техниката/, имаш опита и моженето,  значи Сараборун може да бъде споменат, разбира се ако можеш да си там.

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509687
Total Topics: 1911
Most Online Today: 215
Most Online Ever: 6823