Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

под. 10280 / 56430, 8 ГО Бургас

Започната от morski, 31.08.2009 г., 21:26 ч.

« назад - напред »

morski

Нека всички служили - офицери, сержанти и войници - от  2-ра, 3-та, 5-та ГЗ, МГ се обадят. Особено от Златна Добруджа и Лудогорието! И "Бате Веско"

wolf

И аз служих в Бургаския курортен отряд от 91г до 93г.Само първите 3 месеца  в Бургас и то морски.

morski

wolf,на снимките от клетва в под.56430-Бургас няма ли някой от твоите командири?Как се озова от Атия в Генерал Тошево?Беше ли още там п-пНедялко Георгиев?

Ивайло Христов

До morski

Здравей!

Искам да те питам какъв е бил (не само като чин) по твое време полк. Кръстанов, за който ме пита онзи ден по телефона. Сега се сещам, че преди да дойде във ВВ е бил в ГВ. Аз малко го заварих. Мисля, че още преди нашата клетва през май 1993г., го назначиха за командир на полка (впоследствие бригадата) във Враня.
От браздата започва Родината!

morski

В Бургаския граничен отряд беше началник бойна подготовка. Командирът на отряда, който беше полковник Милушев, стана командващ Вътрешни войски.

Ивайло Христов

Във Враня го возеха в една черна волга и пича си ходеше повечето с цивилен костюм. Помня една такава негова особеност. За него повечето хора бяха "новобранци". Дори някой да е равен по чин с него, ако Кръстанов знае, че оня има и един ден по-малко служба, за него той също е "новобранец".

А по мое време командващ Вътрешни войски беше полк. Иван Иванов - бай Иван-Коча. Ходеше с генералски лампази на панталона.
От браздата започва Родината!

wolf

От Атия ме изместиха по болест ,няква бронхитпневмония и ме върнаха в отряда.Иначе бях моторист на 522. В Бургас  се помотах в отряда и от там на Богорово ,Силистренско.После дойде бат Недялко Йорданов на проверка и ме забра в Тошево.Цялата служба карах с него .Мога да ти разправям хиляди историй.Ти откъде го познаваш.

morski

Ами почнахме службата заедно.Той на 2-а аз на 3-та ГЗ.

wolf

Това коя година става .Ти го познаваш  от друга страна ,но като началник е супер .По-миналата се видяхме в  Добрич .

morski

morski

Снимки от щаба, щабни подразделения в Бургас и основен пост на МГ. РГС - Бургас от списание "Граница".

staho

Ейййй върнахте ме назад със спомените за приятелите и живота в казармата със тези снимки Благодаря много
Колко е запустяло и грозно  :(

klepachka

Здравейте!Някои помни ли началниците,старшините на свръзките в под.56430 Бургас?Става въпрос до 1995 г.

morski

Ротни бяха п-п Петров,ст.л-тБогоев,к-н Б.Йорданов,к-нСтоянов, ст.л-тВачев,л-тБелчев.Началник-свръзки-м-рСкарлатов,п-пХайтов,к-нСтоянов.В работилницата-п-пСталин Пенев,п-пГърнев,ст-наКачов,на склада ст-наГерджиков.Всички са пенсионери,само Вачев още служи.

klepachka

А този Стоянов помниш ли как му беше малкото име?А старшината Тодор Димитров?помниш ли го? 

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509687
Total Topics: 1911
Most Online Today: 215
Most Online Ever: 6823