Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

За най - запалените любители на оръжието

Започната от капитан Иван Йорданов, 05.03.2011 г., 12:21 ч.

« назад - напред »

kunev

Симпатяга, само се чудя дали не е твърде скъп боеприпаса за него. /не е широко разпространен и влиза в графа "екзотика" и поради това предполагам че тъгашите ще събарят по 3 кожи .../
Аз лично съм фен крайностите при ЛО, или тип "Джобен Топ" или"ключодържател"
И не заради тази или онази му характеристика или разлика с този или онзи, ами просто ми харесват такива ... /идва отвътре ... /
според мен пистолета трябва да е истински,/навъдиха се и в този сегмент разни ментаци/, тежък, и се чува надалече ;D
Поздрави

velko

Едно допълнение за начина на действие на т.нар. "безшумни патрони": на снимката е показан предшественикът на СП-4 , ПЗАМ 7,62 (десният на снимката е само гилза, след възпроизвеждането на изстрела, а от нея се подава "буталото", посредством което се предава енергията на проектила).
Подобен патрон е използван и от американците за предназначения за "тунелните плъхове" във Виетнам безшумен револвер AAI Quiet Special Purpose Revolver.
На 3 и 4 снимки са други разработки на руснаците С4М (двузаряден пистолет за подреазделенията на Спецназ от времето на Студената война)
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

velko

Цитат на: kunev - 07.03.2011 г., 15:12 ч.
........ само се чудя дали не е твърде скъп боеприпаса за него. ........
Той е бил предназначен за специални операции - там стойността на боеприпаса е била без значение.
Поздрави!

капитан Иван Йорданов

Още един жокер - патроните са подкалибрени, които показва velko, има и за гладкоцевните такива патрони като вид, но тези не са за тях. ;D :)
8)

velko

Айде и още един жокер - това е боеприпас, проектиран и произвеждан в "западна държава", специално за оръжие, проектирано и произвеждано от източноевропейска страна. (не съм сигурен, дали това е единственият подобен случай, но аз други подобни не открих).

капитан Иван Йорданов

Цитат на: velko - 07.03.2011 г., 15:49 ч.
Айде и още един жокер - това е боеприпас, проектиран и произвеждан в "западна държава", специално за оръжие, проектирано и произвеждано от източноевропейска страна. (не съм сигурен, дали това е единственият подобен случай, но аз други подобни не открих).

Хайде и от мен три жокера, фирмата е от САЩ и закупи гражданското отделение на тази фирма, а държавата в която се намира, не е  балканска .
А пълното обозначение на патрона е .223 Timbs / 7.62-5.56x25 / XCR 08 024 BGC 10W.  ;D ;)
8)

v.yot

Можели и аз да се включа с моите скромни знания.Тук искам да ви уточна нещо .Когато се говори за оръжие и боеприпаси трябва да се знае едно правило." Кое е произлязло по напред кокошката или яйцето". При оръжието няма такава дилема.! Най напред се конструира "създава" боеприпаса и чак тогава оръжието.Всеки конструктор на оръжие е започвал със създаването на пистолет, затова разнообразието е огромно но принципа на работа е един и същ.Ако се разровите ще намерите и въздушни също много интересни системи , създадени за спец частите на бившия СССР. Работещи сас згъстен газ. Части аналог на Щатските тюлени и много други неща.И за последно и няма да пиша повече , ще намерите ако потърсите и глоткоцевна пушка с крива цев също за спец частите.Смехотворно нали? Но аз съм я държал в ръцете си, не на шега.

ranik56

Никой  не бива  да  се  смее  приятелю  -  Гледал  съм  демонстрация    на 
Стрелба   с  Калашников    иззад  ъгъл     .  Цевта  имаше   странна  форма 
почти ,  като   дъга    -  Войника   стоеше  зад  ъгъла   и стреляше   по  направление 
без  да се  показва  .   :o

Ето   едно  оръжие   на  "швабите  "   -сигурно  е  ефективно   от  близо  .
Доста  коварно   .
Човек с такава  тока  на  колана    хич не е  за  подценяване  . :o

капитан Иван Йорданов

Ето ви продължение от интересните оръжия на Вермахта. Само, че цевта  на този автомат "Щурмгевер". 44/Stg.44 / е нормална нарезна а не гладкоцевна, но с тази приставка е можел да стреля опасно иззад ъгли. ;)
8)

сппом

е с такъв автомат играе  големият български артист георги георгиев - гец в българският филм осмият  супер автомат за времето си  ;)

velko

Цитат на: ivan64 - 08.03.2011 г., 00:17 ч.
Ето ви продължение от интересните оръжия на Вермахта. Само, че цевта  на този автомат "Щурмгевер". 44/Stg.44 / е нормална нарезна а не гладкоцевна, но с тази приставка е можел да стреля опасно иззад ъгли. ;)
8)
На този автомат наред ли му е ...ерекцията  ;D ;D ;D

kunev

Иване, базовото изпълнение на "пушкалото"  от последната снимка не беше ли това за което се спореше че било "първоизточник" при разработката на АК ?
Като гледа тези цеви /изкилифинчени/ си мисля че ефективността като цяло не си заслужава за този вид въоръжение.
Може да се използва само в крайно частни случаи.
1-во прицелването без видимост е "пуцане на боща"
2-ро с дъговидна цев за да мине "шикалката" трябва да има леко раздуване в дъговия участък, което ме навежда на мисълта че дори и на станок няма да има добра групираност при стрелба и ще си поплюва ячко особенно като загрее.
Това са естествено логически /и не само/ предположения които не е задължително да споделя всеки.
Поздрави

капитан Иван Йорданов

Това не е масовият начин на използване на това оръжие/ на което ще се спра по - подробно, когато разгледам историята на АК, защото то най - общо е родоначалника на автоматите, в т.ч. и на "Калашников"/. ;)
Трябва да е ясно, че немците имат традииции, още от времето на Първата световна война, при воденето на окопната отбрана на Западния фронт в създаване на подобни приспособления за стрелба от укрития/окопи, ъгли и т.н./ . Свалил съм статия и рисунка, но нещо не се справям с формата и като ги преведа в нужния файлов вид, ще ги кача да ги видите и тях. :)
Обикновено не споря, защото обичам да боравя с факти, като се страя да ги излагам подробно и максимално безпристрастно, но не винаги съм разбиран точно заради това. :)
8)

PATRON

Много е важно какво държиш в ръката, но още по-важно  какво е окото. Както казваше един местен, /с едно око, но изключителен стрелец/ "фалими око, сваа пушка ми дай /и показва колко трябва да е крива/  мамка му прасе"
Историята познава и случай с осем изстреляни от Макаров патрони с шест пробойни - от тях три много тежки да оцелее така,че накрая оправи медицинската сестра и си замина за неговата държава.

kunev

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189