Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Школата за подготовка на инструктори на служебни кучета в Берковица

Започната от chekur/Барбов/, 14.08.2008 г., 22:37 ч.

« назад - напред »

zmiori

Цитат на: zmiori - 08.09.2020 г., 22:34 ч.
Остъй ги на воля, га дода по Русчука щи донса два три чурука да си ръфаш.

Баси как утървах имам и някой друг кокал излязаха в изкопите за септична яма и канала до там ма те са за кучетиите та да е по темата.
"Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, които поставят интересите на България над интересите на Русия."

Monaxa

Цитат на: chekur/Барбов/ - 17.06.2010 г., 21:14 ч.
Значи тактиката и ОМП не бяха приоритети в Берковица,по часове някаде 4-5 седмично общо.Друг е въпроса какво правеха разни комплексари командири на отделения и взводни даже!Чакаха двата часа тактика или ОМП за да се покажат колко са велики.Особено Марков-някакъв "мокър" от Видинско май -изключителен изрод/физически и душевно/.Командир на 1-во отделение,заместник взводен-за мокър все едно че е генерал!Чакахме само да свърши школата и да се изравним по пагони,обаче келешът се усети и два дни го нямаше никакъв,бяхме решили да го трепем.Иначе до борът и ние бягахме-то си беше като традиция,единият път заради мен и то за време-тогава изтървах кучето и то се сби с друго,а пък аз се сдобих и с арест.На ротния му викаха Карацупа-забравих му името,старшината беше Ташков,ЗКПЧ-Бозуков.
Та за тактиките де,все пак беше сержантска школа макар и не строева,трябваше да имаме понятие и от други дисциплини освен специалните.По принцип от март месец след като се махнеше снега основно се занимавахме със следи и с кучетата.Ай стига че ми измаляха лапите!

Monaxa

1967год. Ротен командир ст.лейтенант Александров  по прякор Карацупа.На името на Карацупа заловил около 390нарушители на държ.граница на СССР.Пращаше ни учебните нарушители по гробищата в околните села. Старшина Ташков от гр.София- Връбница.Абсолютен пич и човек.Полковник Радичев с прякор Тато.Отлежавахме си арестите в събота и неделя и пиехме червено вино с мезе варена патица.После още арест.Кръчмата на гарата работеше и нощно време.
Николов под.10230 Петрич

morski

zmiori

Цитат на: morski - 07.04.2021 г., 16:02 ч.
  "Карацупа" е Ангелов от с.Николово Русенско.

Предполагам че "Карацупа" са бая! И нашия Океан отвреме на време бе Карацупа поне при три набора.
"Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, които поставят интересите на България над интересите на Русия."

chekur/Барбов/

Вероятно ротният си върни и с прозвището Карацупа. Ангелов 76-та беше капитан, така че този Карацупа е друг. Ташков не съм сигурен дали беше от София-Любимата му псувня беше-" Да ебем матери, да ебем!
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

fierce

Цитат на: zmiori - 07.04.2021 г., 17:56 ч.
Цитат на: morski - 07.04.2021 г., 16:02 ч.
  "Карацупа" е Ангелов от с.Николово Русенско.

Предполагам че "Карацупа" са бая! И нашия Океан отвреме на време бе Карацупа поне при три набора.
карацупа е един, всичко останало са ,,реплики" ;D ;D ;D
105 на ,,Чавдар"

йордан димитров

Сегашните граничари са задържали повече от Карацупа...
Jimmy стрелецът  на бързите елени!!!

dobrev621

Цитат на: chekur/Барбов/ - 07.04.2021 г., 18:48 ч.
Вероятно ротният си върни и с прозвището Карацупа. Ангелов 76-та беше капитан, така че този Карацупа е друг. Ташков не съм сигурен дали беше от София-Любимата му псувня беше-" Да ебем матери, да ебем!
Ташков си е местен-от Бълзия е!
GSM-0887655071

Георги Данчов Иванов

Днес имах време и прочетох темата от кора до кора. Аз съм бил в школата от февруари 83 до 29.12.84 -демек до уволнението. Първо школа 6м. а после КСО 1рота,1 взвод 2 отделение. Тогава 125 бе Царя ЗКПЧ Радин НЩ Петров първо к-н а после майор, к-р на 1 рота бе пп-к Бозуков, Кембъла ми бе взводен. До колкото си спомням на втори бе Ст. к-р Тодоров а на 3 бе мн.редкото лайно ст.л-т Григоров ( на снимката под върбата на пейката М. Иванов) това хюмне къв номер се опита да ми направи! Ма после НЩ му би шамари във взводната( е само ги чух де не ги видях) . Е после и аз щях да му дам но едва се удържах иначе влизах у дисципа.
Иначе имам много хубави спомени от младите години.
Ако някой има въпроси да пита.
За почето за които пишете съм служил а за други слушал(заГьонко Ташков на на пример, при обущата имаше снимка на която беше захапал маса пълна с ядене и пиене и я държеше във въздуха)

maniakasl

Някъде между 1988 и 1990 година!

На снимката р-к Праматаров със служебното куче на поделението Сандокан.
Когато умря кучето, той го погреба и паметна плоча му направи.
прецакан връзкар

maniakasl

Взвод "Питомник" 1989 година, взводен к-н Мирослав Иванов, с бялата престилка е доктора Филипов.

послепис: ако няма някой на снимката, значи е дневален или е в карцера...
абе чанч си беше  :)
  :)
прецакан връзкар

maniakasl

Поделението в наши дни,снимките са от 2024 година,имах път на там и се отбих!
прецакан връзкар

maniakasl

прецакан връзкар

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509624