Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

*Всичко за пистолетите

Започната от ranik56, 02.03.2011 г., 22:40 ч.

« назад - напред »

капитан Иван Йорданов

Ето ви и един линк по темата за символа на американското оръжие: http://granichar.org/forum/index.php/topic,1302.0.html . ;)
Ако е необходимо, ще пусна и още линкове. :)
8)

krasimir_vankov

Имаме един доказан познавач на оръжията у нас . Казва се Георги Маринов . Глкавен редактор на хубавия наш вестник " Всичко за оръжието " . Негова е  сентенцията " Мисълта човешка засича , Макаров - никога" . Олег Макаров не е копирал Валтер и Браунинг , в буквалния смисъл на думата . Просто има няколко общоприети  принципа за автоматика на стелковите системи и това е общото . В известна степен общите принципи предполагат и сходство в конструкцията , но само до известна степен . Учих се при добри учители и от тях знам - руското оружие  е простовато и грубовато - като хората за които е направено  - простовати и грубовати руски мужици . Има един  показател  по който руското стрелково оръжие е ндостижимо - за всички времена - показателя " дуракоустойчивост" . Няма друго оръжие , което да понесе толкова мизерия, мърсотия  ,кал и какво ли не и пак да стреля и да стреля. Веднага се премятаме при Михаил Тимофеевич  и неговия истински евъргриин " АК- 47" - прост мост - паралел с Юджийн Стоун и неговия М-14 или 16 , все там  - и на половината от чанч-а  дето го хвърлаяме на Калашника и е мъртъво желязо .  Да вземем например някой от моделите на Пиетро Берета - Направо бижу , ама не е за фронта . Така както и Макаров не е за полицейско оръжие , нещо , което просто не се нуждае от доказателствена част . Бих си послужил с едно сравнение дано да се получи - избора  на пистолет е като избора на подходящи обувки - за всеки ден , за крос , за в планината , за бал , за танци .......

сппом

и аз карах в долни богров школа при бате траян петков голям стрелец бе6е и нас ни нау4и да стреляме точно  :D

капитан Иван Йорданов

Наистина може да му се има доверие на "Макаров", но и той както и много други огнестрелни оръжия преди него, в т.ч. и пистолети е вече оръжие от миналия ден. :)
На негово място идват много други пистолети и само времето ще покаже, кой наистина е бил най - добрия от тях. :-\
8)

kunev

Аз пък ако се наложи да избирам, бих си избрал ПМ /стига да не е на 5 мешки с патрони .../ за лично оръжие.
Ако пък нямам избор ще взема армейски колт ;D
Поздрави

ганди

Кажете и няколко думи за "Гюрза", но без чужди сайтове. Това бих взел аз.

v.yot

За що питаш ? Значи ти е известен. Гюрза е силно отровна змия от пустините Каракум Каракул ако не им бъркам имената.Както винаги братушките са с гърди напред.

Ивайло Христов

"Гюрза" се използва, ако не се лъжа от спецназ позразделения като Група А или "Алфа" на ФСБ, отряд "Витяз" от спецназа на ВВ при МВД и др. подобни...
От браздата започва Родината!

доктора

Цитат на: v.yot - 17.03.2011 г., 19:57 ч.
За що питаш ? Значи ти е известен. Гюрза е силно отровна змия от пустините Каракум Каракул ако не им бъркам имената.Както винаги братушките са с гърди напред.
Старшинка,недей да скромничиш и да се правиш на тапа,9х21 голема работа,знаеш за какво става въпрос.
,,НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА-ДЪРЖАВЕН РЕД!"

доктора

Цитат на: ivailo_hr - 17.03.2011 г., 20:08 ч.
"Гюрза" се използва, ако не се лъжа от спецназ позразделения като Група А или "Алфа" на ФСБ, отряд "Витяз" от спецназа на ВВ при МВД и др. подобни...
Иво,важното тук е патрона много е як,използва се при ,,Винторез" , ,,Вал"и,,Кедр" и май при,,Бизон"това е на ,,пръв поглед".

Niki_vd

,,Гюрза" е работното име на пистолета.Приема се на въоръжение под името,,Вектор.''

доктора

Ники ,името си му е Гюрза,Вектор е друг пистолет със същия патрон както и Яригин.

Niki_vd

Тук можем да поспорим док:))))Ето за какво иде реч.И на мен ми беше хоби оръжието и имах доста солидна библиотека.
http://world.guns.ru/handguns/hg/rus/serdyukov-sps-cp1-gyurza-r.html

капитан Иван Йорданов

Тъй като сме в специфична тема и още повече, че наблегнахме на пистолети за полицейски и специални служби, а избягахме  от военните пистолети,  все пак се надявах да кажете нещо и за този пистолет. ;)

доктора

Цитат на: Niki_vd - 17.03.2011 г., 20:32 ч.
Тук можем да поспорим док:))))Ето за какво иде реч.И на мен ми беше хоби оръжието и имах доста солидна библиотека.
http://world.guns.ru/handguns/hg/rus/serdyukov-sps-cp1-gyurza-r.html
Когато фактите говорят и боговете мълчат.Това за другото име-Вектор съм го пропуснал,моя грешка. ; ;)

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189