Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

*Всичко за пистолетите

Започната от ranik56, 02.03.2011 г., 22:40 ч.

« назад - напред »

доктора

Здравей Добрев,цевта може и така да се нарече,те системите за самозарядни пистолети са образно казано две,първата е с къс ход на цевта/плаваща/ като за модели се сещам на пръв прочит за ТТ-33,Колт-мод.1911,Броунинг,Берета и др.,втората система е с неподвижна цев с модели като Макаров,Валтерите-РР,РРК и Р-38 и др. и при двете системи има модели с единично действие на спусъка/сингъл екшън/ и двойно действие/дабъл екшън/.Сега не ми се обясняват разликите м/у двете системи защото темата е много голяма и е по подходяща за маса.
,,НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА-ДЪРЖАВЕН РЕД!"

kunev

Цитат на: доктора - 03.03.2011 г., 15:28 ч.
....Сега не ми се обясняват разликите м/у двете системи защото темата е много голяма и е по подходяща за маса.

Е това е сега мъжка приказка.  ;) Какво да спорим, като всички говорим за едно и също нещо, само дето го казваме по различен начин, безсмислено е нали?
На оръжейния майстор "v.yot" искам да кажа да прочита целите постове, и да не се обижда, защото последното кето искам е да обидя някого.
Просто ставаше въпрос за начини за поднасяне на техническа информация, на доста по широка, и не дотам специализирана аудитория, това е.
Затова разединителя се "поднася" на четящия като "зъбче" за да разбере "че има нещо там" а не да му изнасяме научен труд за системите на късоцевните оръжия. Тогава и поста се превръща в "спам" Ако го направим доста момчета няма да ни разберат защото са били редови. А ще бъдем разбрани само от команден състав. Идейта е че трябва да ни разберат всички групи четящи, а не само някои.
Тук не се делим на класи - ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ. /Дано бъда разбран правилно./
Поздрави

капитан Иван Йорданов

kunev и  v.yot и двамата сте прави по своему , но не тръгвайте по хлъзгавото, защото и на вас ще ви сложат по една табелка като моята. ;D ;)
Който се интересува по - подробно от пистолет"Макаров", ето тук може да намери доста обширна информация и не само за него , която е богато илюстрирана с всичките му части и механизми и има подробни обяснения на действията и взаимодействията им при работа и всичко останало за него, макар и на руски език: http://shooting-ua.com/arm-books/arm_book_11.11.htm  ;)
8)

капитан Иван Йорданов

Видим ли се, задължително ще почерпя, като за начало ще започнем с моята ракия, собствено производство. ;)
8)

kunev

Цитат на: ivan64 - 04.03.2011 г., 16:08 ч.
kunev и  v.yot и двамата сте прави по своему , но не тръгвайте по хлъзгавото, защото и на вас ще ви сложат по една табелка като моята. ;D ;)

Аз уж не се заяждам ама знам ли кой как може да ми тълкува думите Ако съм го обидил с нещо - сори не съм искал.
Аз когато казвам нещо думите ми означават точно това което казвам и нищо друго без основание за всякакви тълкувания./мале заприличах на адвокат ... да бях следвал право 8)/
Поздрави

доктора

Вальо,относно каките ти като главно действащо лице ли ще действаш или като главен консултант. ;D ;D ;DПоздрави си невестата от мен и и поднеси моите извинения за ,,КАКА"-та. ;D

капитан Иван Йорданов

За ракията поемам отговорност до една бутилка от 700 мл, че няма да те боли глава, но за"КАКИТЕ" не съм поемал ангажимент и не мога да нося отговорност.  ;D;)
8)

ranik56

Цитат на: kaizer - 03.03.2011 г., 09:51 ч.
Подобно нещо ми разказа и един мой съученик.До 1995-та баща му беше командир на 1ГО-Видин.Полк. Георги Георгиев-татко труд.
Та Цветан ми разказа,че на една коледа баща му се опитал да застреля прасето в челото,но не е могъл да го убие.
Някой с по-голям опти да каже възможно ли е...
Не ,че  имам  голям  опит  ,но   . . .с    един  единствен  изстрел  с   Макаров 
застрелях  220кг  прасе   /питомно /  в  Горни Дъбник   ./ Помогнах  на  приятел  /
Просто  и лесно . . .  от 1м  - от дясно    през  врата   диагонално  към  главата  .
"Гошето  "  не  разбра    изобщо  ,какво  се  случи  -  падна   на  ляво   и  край  .
След  два  часа  вече  беше  разфасован  .
Слушал  съм  много "  басни "  за  това  оръжие  :
Неможел  да  пробие  дебело  кожено  яке  ?!
Неможел  да  стреля  точно  ?!
Засичал  много  често  ?!
Да   ,ама - Не    Макаров  си  е  добро  оръжие    и   имах  удоволствието   
да  нося  такъв   около  6 год.    Беше  изслючително    добър  пистолет  .
Вярно  е  ,че  ТТ    е  по - мощен  , но  това  е  пистолет  за  война   ,
стрелбата  с  него    е  на 50 м . / Упражнение /   за  Макаров  е  25 м.
Като  малък   бях " свил  " един  патрон  от  ТТ-то  на  баща ми    и  го 
раглобих   -  направи  ми  впечатление   ,че  патрона   беше  пълен 
догоре  с  барут  - почти  наравно  с  куршума  .
Стрелял съм  и  с   ТТ   -  МНОГО  ДОБЪР   пистолет   ,но  вече   беше 
дошло  време  да    мине  в "запас "    -  в закрито   стрелбище   ОК
но  на  вън   ,трябва  да се  съобразяваш    с . ..  "от къде  духа вятъра ". 
Еее ... станах  досаден  .

капитан Иван Йорданов

Батката и той има какво да разкаже относно ловуването на прасета с "Макаров". Лично знам, че има поне едно отстреляно в Чорбаджийско, като са били заедно с к-н Тодоров- кучкаря на отряда.  :)
С моя "Макаров" имам само една отстреляна лисица , близо до портала на "Йордан Георгиев", като това стана, когато се прибирахме към заставата със съпругата ми през декември 1989 г.  Просто без да искам и направих изненадващ подарък за Коледа. ;)
8)

доктора

Тука е мястото и за следващата сентенция:-,,Оръжието иска ласка,чистота и смазка".Много е важно и задпистолетното устройство,демек окото. ;D ;D ;D

ranik56

Прав  си  Докторе    -  като  хванах  пистолета  с  лявата  ръка    /на  едно    стрелбище /   
човека  ме  попита  ... " защо "  ?!   
Ами  с  тази   стрелям   ,му  казах   - не  ,че  ми  е  по - силна     .... ами  , това   око   
ми  е  "водещото "  .
Някога  ,преди  години  имаше "  ОСО .... "   малко   стрелях  там   и  хората  ме  научиха  .
Това ,  което  виждам  с  двете   очи   -  ако  не  го  виждам   с  едното  око   -  да  гърмя   
с  другата  ръка  и с другото  око  .  :) ;)

kunev

Мдааа така е "ranik56" ама се допускат и таквиз хибриди като моя милост. Аз "пуцам" с дясна ръка и с ляво око. Пробвал съм както трябва но не мога да направя нищо над средни резултати, а с "кривия" способ - винаги отлични. Мъчих се сам да си го обясня на времето но не достигнах до крайно съждение ...
Много съм доволен от ПМ. Много хубаво оръжие и вярно. С него съм измъквал взвода на комплексното, а колко консервни кутии са приключили житейския си път като решетъчни лъжици не знам, не съм броил.
Не може точно да се каже от къде е взаимствал др.Макаров, но е направил едно прекрасно /според мен/ оръжие.
Поздрави

ranik56

Не  знам  дали    ще   го    кажа   на  място  ?!   
Някой  , замислял  ли  се  е    ,защо   на   пистолета  не   пише  . . . . .  "Макаров "  ?! 
Как  да  пише  . . . .като   е   чист   -  " Валтер  ". ;D

kunev

Вярно прилича си на валтерче ама понеже системите са измислени доста отдавна а ПМ е "сравнително скорошен" все на нещо трябва да прилича така или иначе, под една или друда взаимствана или превзаимствана система /не крадена/.
Топлата вода си е топла вода, не може да я откриваме постоянно ...
Ако не на валтерче, или на смитче или на колтче или на нещо друго, все на нещо от по старичките трябва да прилича, нали?
Проста механична система, но - ефективна и дуракоустойчива.
Както казват сега младежите: "Кърти Мивки" ???

доктора

Раденко,не си прав този път.Кунев го каза много точно,няма нужда да измисляш топлата вода,а тя е измислена не от Валтер а от Броунинг.Именно той конструира първия пистолет който покрива напълно понятието ,,самозаряден пистолет" през 1906 или 1907/не съм сигурен в годината/, от него насетне всичко е вариации по темата.За ПМ се знае,че е с най малко части само 30.Те и за ТТ-33 казват,че Токарев е взел от Колт устройството а от Броунинг формата и патрона,нищо подобно и трите пистолета са много различни,сега не ми се обяснява пък и Иван-64 може да качи линкове по темата.

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189