Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

*Всичко за пистолетите

Започната от ranik56, 02.03.2011 г., 22:40 ч.

« назад - напред »

ranik56

Ето  ,това  е  един  приятел   на  ,когото  може  да  гласуваш  доверие  .

капитан Иван Йорданов

Следвоенният наследник на ТТ. Тук има още информация за него http://granichar.org/forum/index.php/topic,105.120.html, както и по - нататък в прикачения линк от темата "Оръжие и боеприпаси". :)
Освен това ще покажа и едни по - специални боеприпаси за него. ;)
8)

plovdivchanets

Една случка с този пистолет. Беше по време на УП-то. Един от старшините (ако не се лъжа-Черкезов), изстреля един пълнител от "Макаров" в челото на катър, който трябваше да бъде сготвен на кучетата. Катъра продължи да стои прав. В това време се появи взводния ми (л-т  Стилянов) и попита: - К'во ве? Не можа ли да го бутнеш? Я се дръпни!
Изкара ТТ-то и пусна 2 куршума един след друг. Задачата беше изпълнена!
"Теория  на разбития прозорец" - обяснява хаоса в Бг

kaizer

Подобно нещо ми разказа и един мой съученик.До 1995-та баща му беше командир на 1ГО-Видин.Полк. Георги Георгиев-татко труд.
Та Цветан ми разказа,че на една коледа баща му се опитал да застреля прасето в челото,но не е могъл да го убие.
Някой с по-голям опти да каже възможно ли е...

kunev

ЕЕЕ стига бе какъв е тоя катър? От близо "макаровеца" перфорира даже свински череп. /изпитано многократно/
А като пуца толкоз Черкеза въобще улучи ли катъра?
Вярно е че ТТ има по голяма пробивна сила на по малка контактна повърхност ама нещо ми замириса на партенки ... ;) ;D
Може пък да е умерил ... опашката на катъра ... :o
Не искам да кажа че ПМ е пистолета на пистолетите. В никакъв случай. Но това е оръжие на което може да се има напълно доверие.
Само че е оплюван заради дъговите си отскоци предизвикващи "неточната" стрелба. Точна, е точна, само че си иска здрава ръчица и практика, а не книжка ... ::)
Поздрави

kunev

Цитат на: kaizer - 03.03.2011 г., 09:51 ч.
Подобно нещо ми разказа и един мой съученик.До 1995-та баща му беше командир на 1ГО-Видин.Полк. Георги Георгиев-татко труд.
Та Цветан ми разказа,че на една коледа баща му се опитал да застреля прасето в челото,но не е могъл да го убие.
Някой с по-голям опти да каже възможно ли е...
Сигурно са почнали отрано с виното ... свинския череп има общо 4 слаби места на които може да "гътнеш грухчо" даже с ... тесла

kaizer

;D ;D ;D
Може и във виното да е причината
Цветан разправяше,че баща му се целил в челото на прасето.Не ги знам тези слаби места къде са. :)

v.yot

Ами защо не проверихте ушите на катъра. ;D ;D ;D Предимствата на Макаров пред Тулски Токарев са доста.Като започните от морално остаряло оръжие и стигните до не надежден предпазител.може да коментираме .

kunev

Не надежден е предпазителя Т Токарев когато се позахаби ... Той също не е лошо оръжие, напротив - бива си го и него.
Ами ако тръгнем по наклонената плоскост на негативните разсъждения можем да кажем негативи и за ПМ. Има едно ограничително упорче 'зъбче/ на лостовата взвеждаща система което като се позахаби или се тръкне нарочно и почва да "гърми" вместо като ПМ започва като ПК ... ;D
Този факт обаче не го преави лошо оръжие.

v.yot

ПМ по време на моя стаж като оръжеен майстор не съм отремонтирал почти нищо .Това зъбче си има име и се казва разединител ако имаш напредвид саботьори те може да повредят и совалката на САЩ но такова захабяване не се е случвало.За ТТ мога да ти кажа като недостатък подвижна цев, не надеждна ключалка на пълнителя заради ней някога можише да видиш висящи синджирчето ремъчки и всякакви други изобретения. Мого да ти кажа също н надеждно закрепване на ударната игла и изхвъргача къ затворния блок.Но на фона на якия шу който произвежда и дългите години в строя човек може да му прости. А изпаднели нищо от него какво следва бягане срамно но сигурно. ;D Не напразно е сменен.Ако е нещо добро кой  сменя? винтовката на Мосин е била на въоръжение 70години АК колко години станаха вече.Факти. Самото приемане на въоръжение ТТв Съветската армия има тамна страна.

plovdivchanets

Цитат на: kunev - 03.03.2011 г., 09:51 ч.
ЕЕЕ стига бе какъв е тоя катър? От близо "макаровеца" перфорира даже свински череп. /изпитано многократно/
А като пуца толкоз Черкеза въобще улучи ли катъра?
Вярно е че ТТ има по голяма пробивна сила на по малка контактна повърхност ама нещо ми замириса на партенки ... ;) ;D
Може пък да е умерил ... опашката на катъра ... :o
Не искам да кажа че ПМ е пистолета на пистолетите. В никакъв случай. Но това е оръжие на което може да се има напълно доверие.
Само че е оплюван заради дъговите си отскоци предизвикващи "неточната" стрелба. Точна, е точна, само че си иска здрава ръчица и практика, а не книжка ... ::)
Поздрави
Отдавам го на патроните, но повече не сме изяснявали.
"Теория  на разбития прозорец" - обяснява хаоса в Бг

kunev

Цитат на: v.yot - 03.03.2011 г., 11:54 ч.
ПМ по време на моя стаж като оръжеен майстор не съм отремонтирал почти нищо .Това зъбче си има име и се казва разединител ако имаш напредвид саботьори те може да повредят и совалката на САЩ но такова захабяване не се е случвало ...
Как е името на разединителчето обикновенните хора не ги интрерсува.
Ама като пишеш "зъбчето" всеки който трябва да се сети, ще се сети. /като теб например, видя ли как се сети/
Академични и строго-специфични технически наименования, не е желателно да се ползват в публични форуми, за да не се ограничава аудиторията !!!
Ефекта на "автоматичната стрелба" се получава при повечко износване. Ти може и да не си срещал но аз още в училище го изпитах /не само видях/ Имахме един който "патъркаше" като АК по 2 по 3 !!! Голям майтап беше. :o
А за ТТ какво като му е подвижна цевта? - Създава ти работа. Еее ми то не може само кафенца, трябва и да се поработва от време на време ... ;)
Поздрави

доктора

И при нас в школата в Долни Богров навесите над коридорите бяха на сито от картечна стрелба поради износване на ,,зъбчето",но все пак говорим за интензивно ползвани пистолети. Има една сентенция която обяснява достойнствата на ПМ-,,Мисълта засича,Макаров НИКОГА".
,,НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА-ДЪРЖАВЕН РЕД!"

v.yot

А знаеш ли колко части приличат на "зъбчета" и не смятам за не ззнаеща нашета аудитория.Тук става въпрос за оръжие.Тук не става въпрос за тарикатски номера от стила на училища и школи, и за проблем на единици от система.И нестава въпрос за мързел и кафенца.И най вече не виждам смисъла да споря с Ваз ,опитах се да  дам яснота по въпроса.А между другото щом казахте че сте учили военно училище би трябвало да знаете че подвижната цем разсейва попаденията.За да бъда точно разбран ,когато се прострелва оръжие се прави на станок зада се застопори цевта тогава гропираността епо голяма .Това е само пример.Поздрави!

dobrev621

Докторе и аз в Долни Богров карах школа,а за цевта не се ли водеше"ПЛАВАЩА",или аз греша.Поздрави.
GSM-0887655071

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189