Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Бойни и парадни униформи в ГВ

Започната от ranik56, 02.03.2011 г., 21:47 ч.

« назад - напред »

velko

Раденко, опитах да му "пришия" граничарски пагони и вензели - докато намерим оригинал - и този може да е в употреба :)
А и скоро с-на Русев ще раздава летните униформи :)
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

ranik56

Отлично   Приятелю   .  След   секунди     ще  открадна   снимката  .
Най -хубавото   е  ,че   като  я  сваля   .  . . .  върху  нея     няма  да  има 
жълти   букви   ;D ;D ;D

AranJoro

ееехх..немах честа да ползвам такава екстра... :))
из първия час  ма навлякоха със камуфлажните...,че до края...и понеже бех от последните 10 влезли в отряда (2-ма бяхме  в сапьорна рота) старшинката рече и отсече, това е което е останало...
и за мене имаше кубнки  №46,(мойто крак  беше № 44) след два месеца и половина..от пред се надигнаха и заприличаха кат на малкия мук... :D:D:D
от тогава вече съм на №45. :D:D:D
сапьора грешал един път...повече не повтарял!!!

dobrev621

Велко що не и сложи бяла екичка,както си е комплекта.
GSM-0887655071

velko

Цитат на: VALENTIN STEFCHEV - 17.03.2011 г., 23:16 ч.
Велко от къде я измъкна
Не съм я измъквал. "Приших" нови пагони на униформата, публикувана от Раденко.

Ивайло Христов

Моя отдавнашна мечта е да намерим граничарска фуражка от края на 40-те или началото на 50-те. Или поне да се изясни била ли е тя зелена с цвета на зелените пагони (не околожката, а основния цвят на фуражката), както са били, а и все още са съветските/руските фуражки или не?
Интересно е да се отбележи, че при руснаците зелената фуражка е символ на граничарите отпреди 1917 г. Повече подробности тук: http://www.geraldika.org/04_2006_30.htm
От браздата започва Родината!

velko

Цитат на: dobrev621 - 18.03.2011 г., 09:50 ч.
Велко що не и сложи бяла екичка,както си е комплекта.
Това ли имаш предвид?
Не бях шил якички от 27 години :)

dobrev621

GSM-0887655071

kunev

Остави.
Пак.
Зашита е неправилно.
Ръбчето с шнура трябва да е горе на ръба на яката, а не в нея ...
;) ;D

velko

Цитат на: kunev - 18.03.2011 г., 14:34 ч.
Остави.
Пак.
Зашита е неправилно.
Ръбчето с шнура трябва да е горе на ръба на яката, а не в нея ...
;) ;D
Kunev,  измъчи ме - избодох си пръстите да я пришивам тази якичка "уставно"  ;D ;D ;D

kunev

Нищо важно е старанието.
Получаваш "Гарнизон с преспиване" /някой дали си спомня това .../
Поздрави

П.С.
Аз си правех и ръбче на ръкавите ... беше шик ... уставно.

ranik56

Гарнизона   с преспиване    ползвах    само    веднъж   .
Родителите  ми    изпратиха   телеграма    до    КГЗ   ,че   пристигат   на    . . . . . дата  ..... в  с.Бенковски   .
Телеграмата   - по  всички  правила   беше   заверена      с  необходимите     подписи  и  печати   .
Полагащите  ми  се  за  месеца   2-ве  почивки    бяха   слети     и    на   другата  сутрин    - ходих 
10 км .  пеша    до  селото   .  Видях се  с  Родителите  си     и    на  другия  ден    . . . .обратно   . ;D 
Не  знам    дали   някой  се  сеща   ,колко  е  струвало    това  на  Родителите  ми   ?!
Билети  за  влак   ,  за  автобус     в   двете   посоки    -  за  храна   и   за   нощувки    .
/тогава  двамата  -  взето  заедно   получаваха   240  лв .  /

chekur/Барбов/

Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

kunev

Stenli_63

Ех като видях тези въшкарници и се върнах 30 години назад. Няма да ги забравя никога. Спомням си , че в УП в Дружба ни дадоха един стар комплект с който изкарахме 3 месеца без да го переме. Като се изкаляше чакахме калта да изсъхне и я остъргвахме с ножката. Накрая толкова бяха захабени , че имах чувството , че са натопени в масло , грес и всякакви мръсотии. Втората година към края на лятото на заставата ни раздадоха камуфлирани гащеризони ама почти не съм го обличал , защото беше жега и те много запарваха. А от въшкарниците краката ми така се бяха епилирали , че доста след уволнението косъм не ми поникна.  :)

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509686
Total Topics: 1911
Most Online Today: 215
Most Online Ever: 6823