Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Бойни и парадни униформи в ГВ

Започната от ranik56, 02.03.2011 г., 21:47 ч.

« назад - напред »

ranik56

Такаааа   , ето   как  бяхме  облечени   .  /извинявам се  на  автора   на  снимките   - публикувам ги  без  съгласието  му /  :)

anton

Стефчев, Раденко се опитва да въстанови изтритите теми, дай му време. ;)

valdesidva63

Раденко аз ги бях побликувал тези снимки така че няма проблем.Но имаше и други с милиционерски униформи и ботушите и брича на баща ми от онуй време. Да не би gzo да ги е истрил с темите.Ако е така нямам думи.

Niki_vd

Валка, всичко кадето сме побликували в негови теми е изтрито.Най ме е яд за снимковият материал и за някой ТТД дето аз бях качвал за корабите по охрана на синя граница.Повечето информация не беше случайна и няма от къде да се види.

капитан Иван Йорданов

Цитат на: valdesidva63 - 02.03.2011 г., 22:14 ч.
Раденко аз ги бях побликувал тези снимки така че няма проблем.Но имаше и други с милиционерски униформи и ботушите и брича на баща ми от онуй време. Да не би gzo да ги е истрил с темите.Ако е така нямам думи.

За съжаление ако знаех, че така ще реагира  gzo, щях да запазя и другите снимки, а не  само с ботушите, която е разположена тук http://granichar.org/forum/index.php/topic,1115.0.html :(
Иначе там се вижда и един напет граничар с лятна униформа, сниман през лятото на 1953 г. в заставата на Капитан Андреево. :)
8)

капитан Иван Йорданов

Разбира се, че ще пусна отново интересната снимка на Батката, от която се виждат униформите на старши офицер, на представители на старшинския /в т.ч. сержантския/ и редовия състав в късния период на НС "ГВ". ;)
8)

ranik56

Целта  на  занятието  е  постигната   - " Съживяваме " форума  и  непременно 
трябва  да  го   допълваме  . .. . . . постоянно   . :) 

valdesidva63

ivan64 този наперен граничар е баща ми като с-на на К.Андреево и сега е наперен и  на 20.03.2011 започва 86 си година.

капитан Иван Йорданов

Цитат на: valdesidva63 - 03.03.2011 г., 00:31 ч.
ivan64 този наперен граничар е баща ми като с-на на К.Андреево и сега е наперен и  на 20.03.2011 започва 86 си година.

Дано баща ти още дълги години, да бъде все така наперен и щастлив! :)
Знам, че е така, защото те са част от публикувани от теб снимки в един албум/който мисля, че заедно с друга информация я изтри gzo/, като дори на горепосочения линк, има още една уникална снимка пак от същото време и от същата застава на ,,Граничарско хоро".
Не съм си позволил да изпиша името му, защото знам, че ти редовно участваш във форума и това е твое право и решение. ;)
8)

доктора

Валдес,брат качвай наново снимките на баща ти,че са много ценни.
,,НА ДЪРЖАВНАТА ГРАНИЦА-ДЪРЖАВЕН РЕД!"

valdesidva63

http://picasaweb.google.bg/valdesidva63/19461954#
Ако публикацията е в грешната тема нека модераторите я преместят където трябва

ranik56

Тук  ,тук   - трябва  да  остане  , иначе   коментарите   ще   увиснат    и    ходи  гадай  ,
какво  искат  да  кажат  хората  . :)

капитан Иван Йорданов

Такаааа   , ето   как  бяхме  облечени   .  /извинявам се  на  автора   на  снимките   - публикувам ги  без  съгласието  му / 

Раденко, изобщо не се кахъри, че ти е необходимо съгласие на този, който мислиш, че е автор. ;D
Тъй като сме граничари и ме глождеше, защо са надянати на такива манекени дрехите и шапката е върху интересен камуфлажен халат, какъвто ми се струва, че никога не е бил използван в ГВ, се поразрових малко в Интернет и установих, откъде са се пръкнали: за униформата - http://www.geocities.jp/utr1980/bulgarianuniformphotos/IMG_0312.jpg
и за шапката - http://www.geocities.jp/utr1980/bulgarianuniformphotos/IMG_0162.jpg . ;D
Така, че да му мисли този, който е използвал тази информация без разрешение на автора й, а не ти. Даже ми се струва, че той затова изтри и снимките и темите, защото беше качил много неща като негови. Когато се посдърпахме аз му казах, че има авторско право и трябва да се спазва, защото може да се наложи да се плаща и може да се е стреснал оттам. ;)
Даже беше си позволи да надпише с името си тук в тази тема снимките с инсигниите/да използвам неговия термин  ;D/, които са свалени от друг сайт като нашия/рускоезичен/, но не съм го открил още. ???
8)

капитан Иван Йорданов

Неотменен атрибут към униформата си бяха и обувките.
Засега започвам с някои от тях. Те са свалени от същия сайт, който вече посочих по - горе. ;D
8)

капитан Иван Йорданов

А спомняте ли си, че към първите обувки имаше и една добавка. ;D ;)
Ето я и нея, пак от същия сайт.  :)
8)

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509687
Total Topics: 1911