Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

19 ТГЗ "Полтава"(Златоград), 1988-1989

Започната от efr_stanilov, 06.01.2011 г., 12:45 ч.

« назад - напред »

Ерко

Ерко

Цитат на: efr_stanilov - 06.01.2011 г., 12:45 ч.
Ето ги полтаваджиите от златоградската тилна застава, през лятото на 88-ма  ...
Снимките са от Йовко Кривчев, боец от "Анибал", с. Кушла, който е прикомандирован в "Полтава", Златоград.
Дано да се познаят някои хора, сега тук, тогава там ....
На първата снимка клекнали са: Маринов - Спенса, Кунов, Весо Дойчинов и редник Хаджиколев още известен като "Анджибрада" Горе прави: Първите двама не са от заставата, сержант Йотов, зад него Лабата - Митко Лалабонов от Асеновград - ефрейтор, до Йотата мл. сержант Митко Лазаров от Пазарджик, после мл. сержант "Кихавицата" - Живко Димитров от Ст. Загора и отзад мисля че са Петров "Началника" - шофьор на майор Дочев, редник Зайков  и другия не знам не се вижда много добре, на по долната снимка първия е "Баджо" - Милчо Михайлов от Панагюрище и на снимка номер 4'ри долу до Дойчина клекнал е Митко "Чепела" - шофьор, мисля че беше сапьор. Сержанта се уволни този ден, аз, Ферката и Димов бяхме на Старцево, затова ни няма на снимките.

fols

Цитат на: Ерко - 13.04.2013 г., 22:40 ч.
Снимките са от Йовко Кривчев, боец от "Анибал", с. Кушла, който е прикомандирован в "Полтава", Златоград.
На първата снимка клекнали са: Маринов - Спенса, Кунов, Весо Дойчинов и редник Хаджиколев още известен като "Анджибрада" Горе прави: Първите двама не са от заставата, сержант Йотов, зад него Лабата - Митко Лалабонов от Асеновград - ефрейтор, до Йотата мл. сержант Митко Лазаров от Пазарджик, после мл. сержант "Кихавицата" - Живко Димитров от Ст. Загора и отзад мисля че са Петров "Началника" - шофьор на майор Дочев, редник Зайков  и другия не знам не се вижда много добре, на по долната снимка първия е "Баджо" - Милчо Михайлов от Панагюрище и на снимка номер 4'ри долу до Дойчина клекнал е Митко "Чепела" - шофьор, мисля че беше сапьор. Сержанта се уволни този ден, аз, Ферката и Димов бяхме на Старцево, затова ни няма на снимките.
Браво, куче! Перфектен си! Направо ме върна във времето...над 20 години ! Много от тези хора ги бях забравил! Може би, самите те не са провокирали обратното,но...тръпката си я бива!Благодаря ти!!! ;)

Ерко

Цитат на: fols - 13.04.2013 г., 23:08 ч.
Цитат на: Ерко - 13.04.2013 г., 22:40 ч.
Браво, куче! Перфектен си! Направо ме върна във времето...над 20 години ! Много от тези хора ги бях забравил! Може би, самите те не са провокирали обратното,но...тръпката си я бива!Благодаря ти!!! ;)
Всъщнос имам някои грешки, полека - лека ми се възвръща паметта, " Началника" е на снимка номер 5, първия от ляво, гол до кръста и на тази снимка "Лабата" е клекнал, Хаджиколев също гол от другата страна, двамата са за "Мистър плаж" , тримата отзад не ги познавам, ти спомняш ли си този ден дали бяхме заедно наряд или съм бил със "Мусюто" и Димов, вече си го спомням доста точно как беше, ама е невъзможно да сме били трима на Старцево. Сигурно сме били на Ерма, връщахме се на стоп и когато се засрешнахме с колата на Йотата, съответно двете коли спряха, насред път, нашата си отиде и ние започнахме да се сбогуваме със Йотов, после продължихме пеша към Златоград, докато не ни качи един рейс. За Димов съм сигурен, ама третия кой беше не знам.  8)

skolnikkarlovo

Здравейте, аз служих на застава "Обстрел" 1969-1970 година която тогава бе 3 ГЗ към комендатура Златоград пи 5 ГО момчилград с командир на заставата майор Каменов и зам.командир Бойко Андонов . Ако има във форума някой който е служил по това време на заставате нека вземе отношение по въпроса .

майор ТЕНЕВ

Може би е Бойко Антонов, имаше такъв офицер в УГВ.
А как са другите имена на м-р Каменов?

4423

Здравейте и от мен, колеги! Дойдох на заставата от школата през 1988г. Няма ме на снимките, защото ме качиха на 15 ГЗ през август 1989 и там се уволних през септември. Може би се сетихте, че съм мл.с-т Метанов "Мето". Приятни спомени ми напомниха снимките.

fols

Здравейте! След толкова време(5 години), отново отскочих до Златоград и посетих мястото на тилната застава и Комендатура и ПГР-тата на разклоните за с.Ерма река и с,Старцево. Ето как изглеждат нещата към днешна дата...останала е само запустялата сграда на Комендатурата, сакаш призрачна постройка от миналото до чудесния градски парк, построен на територията на бившите ГЗ и ГК. Ще кача снимки допълнително, понеже всички са над 1000 МB и ще трябва да ги преработя , за да ги прикача!
P.S.Последно е писал мл.с-т Метанов...помня го! Той ни доведе от учебния пунк в Смолян на Заставата през зимата на 1989 г. Поздрави от мен- Ангел Ферезлиев, от Велинград!!!Добре ще е , когато някой се "появи" във форума, да остявя някави следи за връзка, за да подновяваме познанствата си отпреди...толкова години!Мен наример лесно ще откриете във Facebook( Angel Ferezliev) , на е-mail: taran1@abv.bg или на 0895665453.
доц. д-р, инж. Ангел Ферезлиев

gorog

Цитат на: fols - 27.08.2017 г., 08:45 ч.
Здравейте! След толкова време(5 години), отново отскочих до Златоград и посетих мястото на тилната застава и Комендатура и ПГР-тата на разклоните за с.Ерма река и с,Старцево. Ето как изглеждат нещата към днешна дата...останала е само запустялата сграда на Комендатурата, сакаш призрачна постройка от миналото до чудесния градски парк, построен на територията на бившите ГЗ и ГК. Ще кача снимки допълнително, понеже всички са над 1000 МB и ще трябва да ги преработя , за да ги прикача!
P.S.Последно е писал мл.с-т Метанов...помня го! Той ни доведе от учебния пунк в Смолян на Заставата през зимата на 1989 г. Поздрави от мен- Ангел Ферезлиев, от Велинград!!!Добре ще е , когато някой се "появи" във форума, да остявя някави следи за връзка, за да подновяваме познанствата си отпреди...толкова години!Мен наример лесно ще откриете във Facebook( Angel Ferezliev) , на е-mail: taran1@abv.bg или на 0895665453.
Геле, да си беше написал данните в профила! по добре ще е, щото по всяко време може да ги намери човек, при нужда!
а добре дошъл сред нас!
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

fols

Цитат на: gorog - 27.08.2017 г., 11:36 ч.
Цитат на: fols - 27.08.2017 г., 08:45 ч.
Геле, да си беше написал данните в профила! по добре ще е, щото по всяко време може да ги намери човек, при нужда!
а добре дошъл сред нас!
Благодаря за съвета! Профилът ми е готов! Поздрави!!!
доц. д-р, инж. Ангел Ферезлиев

vmk123

Служих на 19гз Полтава 1985 9месеца.След това бях на 18гз Анибал 86г се уволних.

Статистика

Members
Total Members: 4710
Latest: AlexaikuReno
New This Month: 4
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509624
Total Topics: 1911
Most Online Today: 124
Most Online Ever: 6823