Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Зимата на 12 застава-Спартак 1980г

Започната от harian, 09.12.2010 г., 22:52 ч.

« назад - напред »

harian

Ето сега съм в къщи и усещайки полъха на зимата се връщам години назад ...там горе на 12 гр. застава
Още усещам мириса на зима....уханието на борина...студа който се промъква упорито към костите
И....топлия сутришен чай.
Обичахме да мързалуваме...да седим в сушилнята до партенките и да си говорим за момичета...Момичета които знаехме ,че няма да ни дочакат.Обичахме ги!   Обичахме ги защото знаехме,че те са единствената връзка....И после...Не няма да казвам
Това е минало
Сега отвън вилнее буря и отново мирише на зима...,но не е същото,най малкото заради отминалите тридесет години.
Здравейте другари граничари!
Искам да направя отклонение.Малко отклонение
Никога не съм бил доносник Никога не съм изоставял приятел,колега или дори и човек който не харесвам
Никога не съм бил комсомолски секретар,Но все още много уважавам ефр. Василев и ако ми гласуват доверие сега може да се кандидатирам за комсомолски секретар-(егати малкото отклонение!)

Тази вечер съм наряд на Исекя
Термометъра показва (-18)градуса .Но по лошото е вятъра .Дано утихне малко
Часовия отвън редник Арсов постоянно рине с греблото защото ако остави виелицата да трупа само след един час няма да може да се отворят вратите.Знам какво му е.Но в момента въобще не ми пука за него
Знам,че само да се успокои заставата и ще се завре на сухо в сеновала.
Оправям си партенките.Да нямат гънки защото после няма да имам възможност да ги оправям.Имаме престой само два часа на стика.Наряд съм с един новобранец от София.Художник! Ама защо са качили това момче тука? ! Някой ден ще се опитам да разбера.
Сега просто трябва да се съсредоточа и да не забравя нещо за бараката.Макар че готвача вече всичко е приготвил.
Само да минем през дежурната....Ама как не ми се тръгва!
Христов ме чака пред дежурната а аз не мого да се разделя с Димитровската стая!
Гледам телевизора и хич дъто ми не се дига от топлия стол.Но всички знаем ,че всичко си има край.

Край на първа част

harian

НакатаGSM

Хари, това бе велико...баси ...колко истинско звучи....
Гледаш го - куче... мърляво , проскубано, а в очите - човек! Гледаш го - човек, наконтен, облечен, а в душата... в душата помияр...

НакатаGSM

Гледаш го - куче... мърляво , проскубано, а в очите - човек! Гледаш го - човек, наконтен, облечен, а в душата... в душата помияр...

НакатаGSM

Айде -айде ,при жените ли Вальо?? Е сега да сме си горе ,,вълците да си вият одзаде, а ние на сладка раздумка...на печена кокошка ;D ;D ;D

Ивайло Христов

Хари, поздравления за Първа част! Чакаме другите. ;)
От браздата започва Родината!

harian

Втора част

Влизаме в дежурната стая.Оглеждам се за старшината,но Илчо се изцепва : Новобранци...Мирнооо!
...Ясноо....Няма никой да се домъкне от жилището за да изпрати тези несретници
Илчо е мл-снт и е водач на следово куче.Абе с няколко думи човек когото се радваш че  познаваш
Стоим мирно докато провежда инструктажа.Знам всичко до втръсване но трябва да го минем отново
Всяка дума е проиграна на живо Накрая свършва.Разписвам се за старши на наряда.Това е от малкото наряди на който съм старши
Трябва да тръгваме.Христов е нарамил мешката.Гледа малко странно Някак отнесено,полуосмихнат.
Художник! Трябва да го питам какво толкова е нарисувал та са го качили на 1500 метра за две години
Илчо открехва вратата и се чува звук от преминаващ през теб БТР
Вятъра подхваща вратата и заедно с Илчо се отваря до край
Използваме малкото време през което се измъкваме преди вятъра отново да е върнал вратата в изходно положение.Пакетирани се изнизваме надолу към портала.Дотам всеки разбира къде са основните грешки на облеклото За няколко секунди всички неоплатнени части са запълнени със сняг
Знаех че това ще е един от най трудните наряди Нищо не се чуваше .Вятъра вкарваше снега в очите
Примигваш и ако успееш да различиш нещо на пет метра значи всичко е наред
Въобще и не ходихме до стойката за пълнене на оръжие.
Илчо отключи портала и ние се изнизахме наляво.Само ни махна и побърза да заключи.
Студа ни пронизваше,но знаех,че само след петстотин метра ще започнем да се разкопчаваме
Който е ходил в преспи знае за какво говоря.
Тази виелица,като че ли бе на моя страна.Не ми се говореше ,а пък най малкото с новобранеца.
Вече втора седмица нямах писмо от приятелката ми,а бях написал три!
Бяхме правили някаква статистика и се оказа,че едва около 5% от момичетата устискват до края
А пък и ако до две седмици не получиш писмо направо си преминал към онези 95%

Вървях отпред и правех пъртина.Трябваше новобранеца да върви отпред,но по добре аз да давах темпото иначе можеше да се влачим до сутринта.Пък и той носеше мешката
На 8ми се спрях .Обърнах се.Беше зад мен.Щеше да е много неприятно ако го бях изгубил още на първите 500 метра
Беше запъхтян и потен.Какво ли си мислеше?
Какво може да си мисли...Аз за какво си мислех преди една година!?...
Спомних си,че в Учебния център мисълта ми се въртеше около това,че съм участник в някакъв кошмар на живо от който няма отърване.По късно на заставата минах на самоход.Не вярвах ,че ще сляза някога на равно и единственото което ме подържаше бяха писмата ... ДА.. точно от онези писма от които нямах втора седмица!
Вървях бързо.Пътят се спускаше към пети(водостока)
Не се обръщах.Знаех че е зад мен
На пети щяхме да направи почивка и да поемем Нагоре по дървените стълби които нямаха край

Край на втора част

ilia2003

Сценарий за нов бг сериал. Трябва да му измислим име.
...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

ilia2003

Възползвам се от помоща на 2 черен дроб ;D.
...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

ilia2003

Сина ми вза шофьорския изпит днес, та не е за разправяне.

harian

Абе старухи! Няма ли да спите!

НакатаGSM

Евала Хари,ти направо ми разби чувството за хумор :)!Щом разчуства и "старухата"- Стефчев.Значи с това доказа ,че12ГЗ е образцовата застава на 16ГО и(а не наказателна)..Там всички ние, бяхме истиснки мъже..

НакатаGSM

Ебава не ебава ,ама старото уважава ;D

НакатаGSM

Не си прав Стефчев!Най-големия талант,който имаш е: че те има ,и февруари Исекя ни чака....ама  аз ще съм по пряката пътека...

НакатаGSM

Апендисита ми е тръпка Вальо,но без АК-то ме е шубе,честно...Прекосявал съм го десетки пъти тогава,но сега там ври от зверове и е доста рисковно..

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189
Most Online Ever: 8646