Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Re: Тема за празни приказки(Или къде да си чешем езиците за щяло и нещяло)

Започната от zmiori, 10.09.2020 г., 21:08 ч.

« назад - напред »

гущер

Добро утро  :) Сложи им камъчета на саксийте и няма да ги ровят,работи.

gorog

Цитат на: гущер - 01.09.2026 г., 07:37 ч.Добро утро  :) Сложи им камъчета на саксийте и няма да ги ровят,работи.

И това съм пробвал, не става! Ровят гадовете! Те тия са полудиви!

Лани засадих разсад на риган! През ноща, го изровиха! Поръчах нови 20, но купих мрежа и я сложих над разсада! Това имаше ефект! Таз година, жената махна мрежата, щото щяла да задуши растенията-бля бля, но гадовете не са пипали билките, все още! За да има ефект, трябва да им направя "кошарка" с ограда от мрежа, но така се губи хубавинята на отделното растение!
Ако се сещате нещо друго, или имате опита, казвайте!
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

fierce

аз на вилата имам поне 7 с комшийските, ама никакви бели като на жорката не правят!
105 на ,,Чавдар"
Живея за тези, на които съм нужен, приятел съм само с тези, в които съм уверен, общувам с тези, които са ми приятни, и съм благодарен на тези, които ме ценят!

гринго

Навремето като отглеждахме малки пиленца комшийските 20 котки ги наглеждаха да регулират популацията
Пропищяха и другите комшии
Повикаха един ловджия( така беше тогава) след осмата  загубите спряха...може да е била една ама знаеш ли коя
Сега е по лесно - няма пилета на двора .....да одят да ловят мишки
13ГО 10 ГЗ М.Козлов с.К.Андреево
0893971450

gorog

Едно е да имаш котка, която е привързана най вече към къщата, друго да живееш с полудиви котки!
Когато преди 4-5 год на тавана ни се засели белка, котките в района се изпокриха! след година и половина, белката си замина, котките се върнаха, въпреки кучето ни! С една дума напаст! Няма да ми е приятно, но май ще извадя пушката от калъфа, ще махна капаците на оптиката, и квот дойде! На 15 м пробива 3 мм стоманена ламарина!

После пак ще драскам, че ще карам комшията до гарата, да хваща трена до Бургас! Ще си ходи в Ахелой!
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

ефрейтор Атанас Колев

Говорих вчера с Благо по кучешките проблеми щото от четири месеца гледам една овчарка и не изправя едното ухо.Пратих му снимки и той ме успокои че ще се случат нещата до година и че кучо има хубава окраска и добър трапец. И да не го храня много. Та ще видим.
Атанас Колев

fierce

много бързаш за ушите, благо ти е дал добър съвет, четири овчарки съм гледал след казармата, изправяли са ушите в различно време, но са ги изправяли, аз бих казал до 7-8 месеца!
105 на ,,Чавдар"
Живея за тези, на които съм нужен, приятел съм само с тези, в които съм уверен, общувам с тези, които са ми приятни, и съм благодарен на тези, които ме ценят!

гущер

Добро утро  :) Аз имах една източно европейска овчарка,но така и не изправи едното ухо.Знам,че ако има женска котка влиза в конфликт с белката и понякога белката изчезва.На село имам белка,но има и котки по двора.

gorog

Цитат на: ефрейтор Атанас Колев - 02.09.2026 г., 07:20 ч.Говорих вчера с Благо по кучешките проблеми щото от четири месеца гледам една овчарка и не изправя едното ухо.Пратих му снимки и той ме успокои че ще се случат нещата до година и че кучо има хубава окраска и добър трапец. И да не го храня много. Та ще видим.

Ако хрущяла е по мек, ухото ще се изправи за дълго време! Не го храни много, ще стане ленив! Трябвя му много движение! Храни го с твърда храна, за поддържа здрави зъби и венци! Пилешки кости в никакъв случай! Може от младо прасе-гръдните кости! Косултирай с доктор, колко храна като грамаж да му даваш! Различните гранули, са различен състав и калории, протеини и витамини! Давай му и храна включваща риби, за здрав и лъскав косъм! Препоръчвам ти гранулите на австрийците, има всякакви, и конско и телешко! На нашия му давам "Тундра" канадска, дай добрата храна за кучета и котки в света! Гранулите им винаги са в комбинация от няколко различни вида меса, зеленчуци и риба! Сега е на еленско, телешко и риба-северна скумрия, картоф-батат, боровинки и разни други марули! Задължително всеки месец му давай хап за вътрешни паразити, плюс препарат/в хапчето/ против червеите които се излюпват, и развиват в сърцето, запушват го, и...до тук с кучето! Яйцата ги впръска вид комар кой тук е широко разпространен! Жили, впръсква си яйцата, и те по кръвоносните съдове отиват в сърцето! Аз ползвам френския "милпразин" за 12 кг куче! Ако го водиш до морето, задължително му трябва един крем-ваксина, орално, веднъж годишно, против пясъчната муха!
А, забравих, чешките храни са също много добри! Продават ги веригата "нечовешки магазин"!Там продават и австрийската храна! Ако нямате в Добрич във Варна, има на 200 %! Ако се сетиш за нещо, пиши!  Купи му играчки от твърд силикон, да дъвче тях а не колибата си или гащите ти! Никакви топки за тенис!

Ив.Петров

Цитат на: гущер - 02.09.2026 г., 07:39 ч.Добро утро  :) Аз имах една източно европейска овчарка,но така и не изправи едното ухо.Знам,че ако има женска котка влиза в конфликт с белката и понякога белката изчезва.На село имам белка,но има и котки по двора.
Ако има женска котка и мъжка белка, може да се пръкнат едни котета с катеричи опашки. Имахме такъв случай на заставата с котката на старшината/беше я донесъл заради мишоците/. От петте котета, на едното/черно/ опашката  беше рунтава с дъъъълъг косъм.
Който не знае какво да прави със свободата, никога няма да я оцени. Особено, ако му е подарена.

fierce

Цитат на: Ив.Петров - 02.09.2026 г., 08:54 ч.
Цитат на: гущер - 02.09.2026 г., 07:39 ч.Добро утро  :) Аз имах една източно европейска овчарка,но така и не изправи едното ухо.Знам,че ако има женска котка влиза в конфликт с белката и понякога белката изчезва.На село имам белка,но има и котки по двора.
Ако има женска котка и мъжка белка, може да се пръкнат едни котета с катеричи опашки. Имахме такъв случай на заставата с котката на старшината/беше я донесъл заради мишоците/. От петте котета, на едното/черно/ опашката  беше рунтава с дъъъълъг косъм.
А табани де! котката е от семейство Коткови, а белката от семейство Порови. Различават се силно по генетика и репродуктивна биология, така че хибрид между тях не е възможен.
105 на ,,Чавдар"

Ив.Петров

Цитат на: fierce - 02.09.2026 г., 10:01 ч.
А табани де! котката е от семейство Коткови, а белката от семейство Порови. Различават се силно по генетика и репродуктивна биология, така че хибрид между тях не е възможен.
Знам ли, по Звезденбургска околия им ги наричат куни/златката и другите таквиз добичета/ . И такова съмнение изрази един чичак от Звездец, да не би да съм присъствал на пришплентването. Може и диво коте да е било, те са с рунтави куйруци
Който не знае какво да прави със свободата, никога няма да я оцени. Особено, ако му е подарена.

fierce

Цитат на: Ив.Петров - 02.09.2026 г., 14:25 ч.Знам ли, по Звезденбургска околия им ги наричат куни/златката и другите таквиз добичета/ . И такова съмнение изрази един чичак от Звездец, да не би да съм присъствал на пришплентването. Може и диво коте да е било, те са с рунтави куйруци
Ако имаш предвид златката, тя също е от семейство Порови и е близък роднина на белката.
105 на ,,Чавдар"

gorog

Цитат на: fierce - 02.09.2026 г., 10:01 ч.

Това звучи като, аз да онодя крава и да се получи кентавър с рога, чифтокопитен!
Интересното е, че според НЛО феновете, все професори, тия генетични изкривявания, според нашите стандарти, не са били възможни, но има доказателства, че са възможни! И то много, и не са манипулирани!
Честно казоно, не знам, какво се е случвало и се случва на планетата!
Много археологически находки, доказват, че тук не е било, като виц за квартални "философи"!
Неандерталците, денисовият човек, драконовият човек, все хоминиди са живели заедно с хомо еректус, омешали са се, и древните видове са претопени от уж по добрият вид!! Много голяма част от генома на съвременният човек е от точно тези "недоразвити" хоминиди!

Статистика

Members
Total Members: 4733
Latest: Ivo Stojanov
New This Month: 2
New This Week: 1
New Today: 0
Stats
Total Posts: 510873
Total Topics: 1916
Most Online Today: 243
Most Online Ever: 8646