Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Re: Тема за празни приказки(Или къде да си чешем езиците за щяло и нещяло)

Започната от zmiori, 10.09.2020 г., 21:08 ч.

« назад - напред »

uestli1

Цитат на: Kremenski - 07.08.2026 г., 23:29 ч.Аз, като ктудент си купих долари, мисля че бяха 50-60 и с тях си купих рапидографи Mars Matic и чертаех като компютър
Дълбоко се съмнявам ,че си го купил рапидографа лично ти,освен ако си имал право да пазаруваш с валута в Кореком.Врагът дебнеше за това!Иди обяснявай после ,че нямаш сестра! :) Моят купувач бе чичо Марин (мир на праха му)-дългогодишен тираджия в СОМАТ.Поръчваш, даваш валутата и нямаш грижи! :)

гринго

Май на почнаха укрите ,те знаят ли посоките на света.
Хем ги черпим с снаряди те на черпят с дронове ама ги взривяват

13ГО 10 ГЗ М.Козлов с.К.Андреево
0893971450

gorog

Не се драпайте, момци!
И ний сме взели нещо от света! В кореком можеше да се влезе без проблем, но за да зяпаш-зяй пазар, но пазареше човека, който ти "продава" стоката! Пазарил съм с тъста ми къде ли не в БГ! Боновете ги даваше той, а аз и жена ми си избирахме нещата! Ченгетата не спяха, а сега не мож ги събуди! Проверявали са ме в с. Веселиново /родното място на Президента Желев/ за наличието на радиокасетофон в колата, купен от "валутен" магазин собственост на нашата кооперация, на която бях гл. счетоводител! Искаха ми фактура! Имах я, и ми се размина! В първите месеци, като стажант в митницата съм обикалял окръга с колеги от Варна, за проверка на купени стоки от кореком! Доказваш произход на "валутата", нямаш грижи, не доказваш, оставаш без касетофончето, радиото и т.н.! Властта не се шегуваше!
Кротко пичаги, ножа е дървен!
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

gorog

Цитат на: гринго - 08.08.2026 г., 17:18 ч.Май на почнаха укрите ,те знаят ли посоките на света.
Хем ги черпим с снаряди те на черпят с дронове ама ги взривяват

Боклука си е боклук, къвто и да се пише! А от нашите, от как дойде партокрацията, убу не сме видели!
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

uestli1

Цитат на: gorog - 08.08.2026 г., 17:30 ч.....Боновете ги даваше той.....
По спомен ако не ме лъже паметта ,властите бяха разхлабили примката с тия хартийки наречени бонове.Имахме право да пазаруваме легално от Кореком до 20 лева в бонове на година! Голямо щастие беше! ;D

fierce

ай стига, във варненския кореком докато бях студент и дънки си купувах и цигари и то с долари, не с бонове!
105 на ,,Чавдар"
Живея за тези, на които съм нужен, приятел съм само с тези, в които съм уверен, общувам с тези, които са ми приятни, и съм благодарен на тези, които ме ценят!

uestli1

Цитат на: fierce - 08.08.2026 г., 19:43 ч.ай стига, във варненския кореком докато бях студент и дънки си купувах и цигари и то с долари, не с бонове!
Късмет си имал че не са те сгащили  и да не изпишеш две кофи мастило откъде я имаш тая валута! Лошото е че ти я конфискуват и ставаш черна овца в милицията! :)   

Kremenski

Цитат на: uestli1 - 08.08.2026 г., 09:05 ч.
Цитат на: Kremenski - 07.08.2026 г., 23:29 ч.Аз, като ктудент си купих долари, мисля че бяха 50-60 и с тях си купих рапидографи Mars Matic и чертаех като компютър
Дълбоко се съмнявам ,че си го купил рапидографа лично ти,освен ако си имал право да пазаруваш с валута в Кореком.Врагът дебнеше за това!Иди обяснявай после ,че нямаш сестра! :) Моят купувач бе чичо Марин (мир на праха му)-дългогодишен тираджия в СОМАТ.Поръчваш, даваш валутата и нямаш грижи! :)

Два пъти съм купувал от Кореком-а, първият път от малкия на Жданов 1981 г си купих Wrangler едни кафяви джинси, но продавачкота ме изгони и ми каза да вляза след малко,като престоя отсреща на пазара докато ми ги приготви в един безличен плик.Даваш парите и беш. Рапидографите ги купих от централния, който сега не помня къде беше с една козирка бетонена дълга на входа и нямам спомен да са ме преследвали

гущер

gorog

Боновете на тъста ми-мир на праха му, бяха в чекова книжка! Ходеше в шуменския клон на БНБ, и му оторизираха толкова колкото иска! Валута му дадоха-долари, само като ходиха с тъщата на круиз Варна-Турция-Атина! Пиша за времето след лятото на 82 г, когато се върна от Нигерия! Когато го приеха във ВМА за да му отрежат пръсти на двата крака-Бюргерова болест, даде чековата книжка на тъщата, тя и аз купихме от корекома в Шумен, нес кафе, шоколади, уискита, за медсестрите, за да му сменят редовно превръзките, а на професора купих от Родопа, два кашона шкембе чорба! По късно както каза Ники, олабиха положението! Дядото докато беше жив продаваше боновете си по 3 лв за "долар"! А тираджиите разполагаха с валута и в брой, и така продаваха на тези, които искат! Те бяха неконтролируеми!
Тъпа история беше това кореком! В София си правеха квот си искат! Можеше да си купиш от всеки магазин без проблем! Важното беше да се взема парата от хората!

Дойде "революцията"! Кореком изчезна и се започна бясна контрабанда! Студентските кооперации на Ванчо Мавъра Костов, правеха каквото си искат, и не плащаха нищо на държавата! Ванчо ги беше осигурил със нарочно Постановление на МС! Фиктивен износ на алкохол, беше ежедневие! До Дунав мост пристигаха само документите, а къде отиваха вагоните, само те си знаеха! Партиите трупаха огромни пари, а да скачаш на депутат е твърде болезнено начинание!
Весело си живеем, весело!

gorog

Добро утро!

Ще се поразходя до софето! Трябва да купя храна за марковия, и месечния му хап против паразити! Да позаредя малко хубава мръвка и за нас! Да напълня резервоаро, че тук няма от нейното гориво! Да си взема за компания един ирландец, и живот и здраве, къде 11 ч трябва да съм си на двора, че малкия ще седи до портата докат не се прибера, а и си е добре да си си вкъщи!
Уредих на булката морето! От 30-ти сме пак в Ахелой! После ще акостирам за неизвесто време при майка ми, за затягане на дисциплината! Дървата трябва да се приберат! Тъкмо ще направя малко мускулатура! И ако си туря и малко креватна живопис, по Аполоновото тяло, пишете ме пръв чалгар! ;D  ;D  ;D
Айде със здраве!
Димчо не се рови в песъко, че не си от тоз сорт рептилии!

Ив.Петров

Цитат на: гущер - 07.08.2026 г., 07:36 ч.Добро утро  :) АЕГ и Електролукс е едно и също,аз имам два АЕГ-а,

Моята е Фагор елеганс-980 оборота, с об. програматор от 2002г.Тогава я купих за 555лв. На балдъзата е от същата марка,втора употреба,  вече е над 40г.
Дъщерята преди три дни смени Силтал с електроника/пускаше вода когато си иска, трябва да се молиш на програматора да зацепи/ от 2010г. Сега скочи на Беко, да видим до кога ще изкара. Електрониките се бъгват.
Който не знае какво да прави със свободата, никога няма да я оцени. Особено, ако му е подарена.

гущер

Добро утро  :) Силтал ни беше първата,96 година ,по спомени 800 лева,парите от фъстъците.Неръждаема,с вход и за топла вода,ремонтно пригодна.

Christof

Цитат на: Kremenski - 08.08.2026 г., 21:07 ч.................................
Два пъти съм купувал от Кореком-а, първият път от малкия на Жданов 1981 г си купих Wrangler едни кафяви джинси, но продавачкота ме изгони и ми каза да вляза след малко,като престоя отсреща на пазара докато ми ги приготви в един безличен плик.Даваш парите и беш. Рапидографите ги купих от централния, който сега не помня къде беше с една козирка бетонена дълга на входа и нямам спомен да са ме преследвали
Тоз централния май беше в хотел "Рила", имаше магазин и на, сега "М.Луиза", посока Централна гара.
Имаше начин да се пазарува, даже и от безмитния на летището (алкохол и цигари).

gorog

Цитат на: Christof - 09.08.2026 г., 14:12 ч.
Цитат на: Kremenski - 08.08.2026 г., 21:07 ч.................................
Тоз централния май беше в хотел "Рила", имаше магазин и на, сега "М.Луиза", посока Централна гара.
Имаше начин да се пазарува, даже и от безмитния на летището (алкохол и цигари).

Да, до параклиса на гърба на х Рила беше магазина! Другият който знам и съм ходил е на цариградско, след 4-ти км по посока Пловдив, в един дълъг блок, на приземният етаж! Беше със тъмно зелена алуминиева дограма и навес на фасадата!
След Харманли, беше Квеле! От там съм си купувал корда за въдиците-костенурка, страхотна! Пъстра по цялата дължина и се сливаше с отенъците на водата по гьоловете! Макара мичел! Имаше хубави неща! След години, мой колега и приятел риболовец ме заведе в магазин на "дайва" в софето, в една затънтена уличка близо до бул Стамболийски! Е те тогаз ми падна капата дето я нямах, но не можех да си позволя тия хубавини! Сега, стига да имаш мерак можеш да си вземеш всичко!

Статистика

Members
Total Members: 4733
Latest: Ivo Stojanov
New This Month: 2
New This Week: 1
New Today: 0
Stats
Total Posts: 510873
Total Topics: 1916
Most Online Today: 243
Most Online Ever: 8646