Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Колективът в отряда, комендатурата и на заставата

Започната от цапар, 16.01.2022 г., 21:47 ч.

« назад - напред »

йордан димитров

В старогръцката и антична македонска армия знаете ли как е ставало сплотяване и  колектив?
Jimmy стрелецът  на бързите елени!!!

pavlovski

Цитат на: dobrev621 - 17.01.2022 г., 16:09 ч.
Цитат на: валентин60 - 17.01.2022 г., 16:02 ч.
Не се оплаквам, като бомбе бях чанчен от КСО докато не намерих дружки от МГ то стари бойци.Проблема беше там че се скатавах по тяхни думи като ходех на тренировки и вечер четях записки и сутрин по някой път ме препитваха.Когато се озовах на заставата се намери един ИСК с две златни лентички който ме научи как да печеля точки пред старите.Е понеже всеки разказва за службата си като стар боец ще кажа и аз.Бях пълен непокис, никой не можеше да ме изкара извън релсите.Рядко противоречях да бъда по точен ама хич на командване и набори, Имахме доста случки стар млад войник но никога не съм заставал на нечия страна.Как се правеше колектив ли, с мъжката приказка и достойнството което имахме.На всички ни беше ясно че трябва да избутаме времето което ни беше определила съдбата.Не бягам от издънките които сътворявахме.Просто балкана и незгодите ни правеха едини, така и до днес!
Много правилно си се ориентирал-ИСК!А и втората година тоже-комсект.На това му се вика нюх...

Софийско тарикатче. Хем сам ще се намести, хем никой няма да прецака. ;)
Такова ми е мнението и от повечето софиянци с които съм работил.

валентин60

Въпрос на оцеляване Илянчо.На 62 години не ми отива да съм бунтар.Вие младите се опрвяйте ;)
На пук на Халата папрята е мой приоритет

Ив.Петров

Цитат на: валентин60 - 17.01.2022 г., 17:11 ч.
Въпрос на оцеляване Илянчо.На 62 години не ми отива да съм бунтар.Вие младите се опрвяйте ;)
Типично по български-"Отивайте да се бунтувате, ако победите-добре и за мен. Ако ви бият, защо да бият и мен"
Който не знае какво да прави със свободата, никога няма да я оцени. Особено, ако му е подарена.

dobrev621

Цитат на: йордан димитров - 17.01.2022 г., 16:51 ч.
В старогръцката и антична македонска армия знаете ли как е ставало сплотяване и  колектив?
Знаем ги-плющяли са се взаимно!Термопилите доказателство...И 500 години по късно италианците вкарват жените в играта.
GSM-0887655071

цапар

Йощ мънинко - и ш`си спомним за козите :o
Бати колектива :( - КГЗ и 320 гледат да им излиза бройката - първият за ЛС, вторият за сичко по описите. ЗКСЧ и ЗКПЧ гледат да са попълнени учебните планове и както казва Лютий - колкото по-нашарени цветно - толкоз по-ги аресва началството ::) КСО и ДЗ - да е изтупано одеялото и да нема въшки за да е спокойно нанкането, бацилът - да му е подредена аптечката, ИСК и ВСК - да им е клетката чиста и заредена с разни "екстри", кльонистите - С100 да не пържи излишно, нарядаджийте - един да мине друг да дойде, готвачът - да има леб и нещо извън разкладката за зор заман, домакинеца - стадото и свинкята да не реват, шофера - да са напомпани гумите и да не е вакум резервоаро. Секи сам за себе си. Нема други кат тех наблизо та да се надбегват за кой е по най. Къв колектив - кви 5 лв. :o
Child in Time

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189