Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Истината за гибелта на граничаря матрос Янчо Блецов

Започната от красимир_ванков, 12.03.2019 г., 21:16 ч.

« назад - напред »

красимир_ванков

Дали би било подходящо да отворим една нова отделна тема , подобна на тази  посветена на Таню Енчев , но за съдбата на матроса Янчо Блецов . Утре се навършват 27 години от гибелта му . Който помни , който знае - нека да пише . Все някой пази и снимки . Лично аз не знам кои и къде са неговите близки ? Приятелите му? Нека никой да не си и помисля , че е забравен .

http://www.bourgas-news.com/news/view/7732/
Държавната граница на РБ е свещена и неприкосновена !
0988 869 514

ilia2003

...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

красимир_ванков

На днешната дата през 1992-ра година матрос Блецов остана на своя пост до край , изпълни заповедта и заплати за това със своя млад живот . Вечна слава!
Как точно е станало ?
Който каквото помни , нека да го сподели .
0988 869 514

stely1971

Цитат на: красимир_ванков - 12.03.2019 г., 21:16 ч.
Дали би било подходящо да отворим една нова отделна тема , подобна на тази  посветена на Таню Енчев , но за съдбата на матроса Янчо Блецов . Утре се навършват 19 години от гибелта му . Който помни , който знае - нека да пише . Все някой пази и снимки . Лично аз не знам кои и къде са неговите близки ? Приятелите му? Нека никой да не си и помисля , че е забравен .

27 години са, Краси....... Времето се движи безвъзвратно......  :( :( :(

georginankov

Мисля, че на тази снимка с Тонката и Митачето са неговите родители - нека те да кажат.
От това, което сме събирали и коментирали във различни теми, е че
- има сестра
- оставали са му 15 (или 6 ) дни до уволняването
- убийците му са стояли 6 месеца на пристанището, докато ги депортират в Турция
- има няколко човека писали коментари под снимките в профила ми (от предишни години)
Единия казва, че е приел шифтограмата за смъртта му и че няма да си прости това, че убийците му са заминали безнаказани. Другия му е шил пагоните за погребението.
,,Последният бандит непременно трябва да се залови жив! Другите може с автомати и гранати да се унищожат..."

красимир_ванков

Цитат на: stely1971 - 13.03.2019 г., 08:04 ч.
Цитат на: красимир_ванков - 12.03.2019 г., 21:16 ч.
..........матрос Янчо Блецов . Утре се навършват 19 години от гибелта му . Който помни , който знае - нека да пише .
27 години са, Краси....... Времето се движи безвъзвратно......  :( :( :(
Ами така е , разбира се  , едно съм мислил , друго съм писал..... пенсионерска работа .
Като първа стъпка за събуждане на нещата , нека неговите близки хора да знаят, че той е с нас всеки ден , че не забравен .
0988 869 514

красимир_ванков

Било е петък , 13-ти , ...................
служил е на ГПК-521 - проект ГРИФ ,
от този проект / модел имахме девет корита
всичко е резнато за скрап
по непотвърдени данни едно корито е купено от ФЛ и му се губи следата
можеше -ако има оцелели- да откупим едно и да го сложим на постамент за спомен .
0988 869 514

georginankov

Ето още нещо от коментар във Форума:

На 13.03.1992г.петък.
Нарушение на МДГ от Турски риболoвен кораб.
ГК 521 и ГК 513 се снеха от местата си със заповед да се задържи нарушителя на ДГ.В 12.40 имаме радарен  контакт с нарушителя а в 13.10 и визуален.ГК 521 е от десния борд на нарушителя а ГК 513 от левия му борд.Трите кораба са на стоп и 521 се подготвя да прехвърли проверяваща група на борда на кораба.На растояние не повече от 10м. гемията с пълен напред и дясно на борд тарани левия борд на 521.С носа си удари нашата надстройка и започна да се изнася към кърмата на катера,521 се накрени силно на левия си борд.М-С ЯНЧО БЛЕЦОВ попадна между двата кораба.Беше 13.35ч петък 13.03.1992г.ПОКЛОН!!!

автор: geiori
,,Последният бандит непременно трябва да се залови жив! Другите може с автомати и гранати да се унищожат..."

петков

,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

красимир_ванков

Цитат на: петков - 13.03.2019 г., 13:23 ч.
Цитат на: ilia2003 - 13.03.2019 г., 00:22 ч.
Га ша ги съдим!?

Никога !  :(

Цитат на: Geomilex в 18.09.2016 г., 21:35 ч.

Служихме с Блецата в Атия.
Турците го убиха на 8 мили срещу Синеморец.
При конвой се опитаха да преобърнат нашия катер за да избягат.
Лично аз бях дежурен в БИП-а в Атия и им водех катера тогава.
При погребението даже му ших пагоните на униформата.
Беше покъртителна обстановка.
Турския капитан го осъдиха на 10 години лишаване от свобода, но дали ги е лежал не знам.
Турската гемия беше доста време на док в пристанище Бургас и после я продадоха
.
Дълбок поклон.

0988 869 514

петков

Ние да ги съдим , Краси , ние , щото инак имам голямо доверие на амуджите, хеле пък на првосъдието им!

красимир_ванков

Цитат на: петков - 15.03.2019 г., 07:25 ч.
Ние да ги съдим , Краси , ние , щото инак имам голямо доверие на амуджите, хеле пък на првосъдието им!

Шмайзера им ги е присъдата...... на къси редове.....
И после мир и тишина из цялото Кара Дениз .....Никой няма да посмее
Да безпокои  калкана га се размножава
0988 869 514

петков

Цитат на: красимир_ванков - 15.03.2019 г., 07:31 ч.
Цитат на: петков - 15.03.2019 г., 07:25 ч.

Шмайзера им ги е присъдата...... на къси редове.....
И после мир и тишина из цялото Кара Дениз .....Никой няма да посмее
Да безпокои  калкана га се размножава

Право думаш , ама никой не смее да бара шмайзера , правилата такива и държавата и тя!

красимир_ванков

Ми.... то  грешка станала.. спънах се ... залитнах ...... нещо не си спомням добре , щот' са фраснах и главата .... нещо пукна там.... и право у десетката , ръйш ли....
0988 869 514

ilia2003

За разваленият "имидж", думам! Колко турски калканджии, ловяха риба в нашенско, по време оно? Колко скакалци се опитваха да минат през границата?
...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189
Most Online Ever: 8646