Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Проверка на наряда

Започната от chekur/Барбов/, 22.09.2018 г., 12:36 ч.

« назад - напред »

майор ТЕНЕВ

Цитат на: uestli1 - 23.09.2018 г., 22:38 ч.
Питам майор Тенев ,не теб.
Познавам го-идвал е на Елба. Тогава мобилизационно бяхме в четвърти батальон на 13 ГрО.
После е идвал пак, вече беше в Инспектората на МВР.
"Петима Петко не чакат" за Тринайските има продължение-"Зависи кой е Петко". ;)

Румен Йорданов

Цитат на: uestli1 - 23.09.2018 г., 22:10 ч.
За теб ,,хумор,,за мен истина! Имали сте задължения ама след този случай при нас отпаднаха нощните проверки.Продължиха ,но през светлата част на денонощието.
Нощно време се проверяваха само ПГР та и то само с автомобил .....Изненадата пеша да изненадаш
наряда беше забранено по устав .....На границата проверки се правиха само през деня...... През нощта си
беше живо самоубийство....

uestli1

Цитат на: майор ТЕНЕВ - 24.09.2018 г., 08:33 ч.
Цитат на: uestli1 - 23.09.2018 г., 22:38 ч.
Питам майор Тенев ,не теб.
Познавам го-идвал е на Елба. Тогава мобилизационно бяхме в четвърти батальон на 13 ГрО.
После е идвал пак, вече беше в Инспектората на МВР.
"Петима Петко не чакат" за Тринайските има продължение-"Зависи кой е Петко". ;)
Слабо го познаваш.Строг, но справедлив! Случая ,,Войвода,,го разнищи лично той и трябваше да хвъркат глави.Не може 125 -то със старшинката,кьор кютюк пияни ,киндил миндил загубили образ и картина да правят нощна проверка на наряд.Щот така решили.Майната му ,всичко свърши благополучно.И агнето цяло и вълка сит!

майор ТЕНЕВ

Цитат на: Румен Йорданов - 24.09.2018 г., 10:23 ч.
Цитат на: uestli1 - 23.09.2018 г., 22:10 ч.
За теб ,,хумор,,за мен истина! Имали сте задължения ама след този случай при нас отпаднаха нощните проверки.Продължиха ,но през светлата част на денонощието.
Нощно време се проверяваха само ПГР та и то само с автомобил .....Изненадата пеша да изненадаш
наряда беше забранено по устав .....На границата проверки се правиха само през деня...... През нощта си
беше живо самоубийство....
По кой устав?
На границата се изпълняваше ИОДГ/ГН/ и ИОДГ/ГЗ/.
Там си имаше изисквания за проверките.
Аз съм правил много нощни проверки на наряда на Тунджа. Не съм пил и е имало войник с мен.
Ако някой не си е изпълнил задълженията по ИОДГ, това е съвсем друг въпрос. Той си подлежи на отговорност.
Никой, никога и никъде не е забранявал нощните проверки, напротив-в Книгата за гр. служба винаги се е записвало, че нощните проверки са недостатъчни, липсват скрити и повторни проверки.

chekur/Барбов/

А кое налага толкова много проверки на нарядите! :o
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

Donadoni

Ха де? Сигурно някой по умен от нас е заповядал!

lasthope77

Между другото само да отбележа,че аз като се качих на заставата април 1996г. нарядите приключваха между 18.00-20.00 часа ..от време на време имаше някакви секрети ,но бяха редко. Веднъж хванахме през нощта 4 нарушители  и от тогава Неделчев вкара  и нощен наряд по границата... .от .0.00 до 4.00 часа. Обаче много хитър  всички си мислеха "тоя сега няма как да ни провери" и скатаваха..ама една вечер по радиостанцията се обажда и пита къде е наряда и те казват " ние е намираме близо до n- пирамида" .И Владо вика : я са ми пуснете една ракета  ;D ;D ;D Е после два дена не се прибраха тия в заставата .

MLADEN

Цитат на: Donadoni - 24.09.2018 г., 21:28 ч.

С по тежки пагони ... ;)
И няма бури ,  няма  вражи  сили  моща  на  ГРАНИЧАРЯ  да  сломят !!!

0898 78 43 58

chekur/Барбов/

Че е бил умен спор няма :o
Но защо се налага да се правят проверки -нали войската е правилно натренирана, обучена, класова осъзната........от същите тези офицери които след това нямат доверие и тръгват по нощите да проверяват как се носи службата :o.....това не ми се вързва на мен :o :-\
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

петков

Цитат на: chekur/Барбов/ - 25.09.2018 г., 20:51 ч.
Но защо се налага да се правят проверки -нали войската е правилно натренирана, обучена, класова осъзната........от същите тези офицери които след това нямат доверие и тръгват по нощите да проверяват как се носи службата :o.....това не ми се вързва на мен :o :-\

" Проверката е висша форма на доверие" , не го е казал кой да е!  ;)
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

Стоян

Проверката е висша форма на доверие. ;) :)
Петков ме изпреварил.... ;D ..щот търсих кой го е казал... :D
Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.
Равенство може да се постигне,само ако всички сме еднакво гладни.

chekur/Барбов/

Стоян

Цитат на: chekur/Барбов/ - 25.09.2018 г., 21:12 ч.
И кой го е казал?
Е@а ли го... ;D
Висеше тоя надпис по стените в предприятията.. :)
Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.
Равенство може да се постигне,само ако всички сме еднакво гладни.

Donadoni

Защото правим "Българска работа"!

майор ТЕНЕВ

За да се чанчи и командния състав.
Последните години/след 1992г/, останахме само 125 и 320.
Когато единият е почивка, другият върши и неговата работа.
Идва проверка от щаба и констатира-"Командният състав не извършва достатъчно проверки на ГН."
Веднага опонирам-"Мислите ли, че когато съм сам на заставата, извършената проверка ще има резултат на изненада?  Още като изляза и ДЗ ще предупреди ГН."
И друго-обаждат се от отряда и търсят 125. ДЗ отговаря-"Той е по границата/на проверка...и т.н." И следва отговор-"Не ме лъжи, той спи в жилището".
Щом не се обадиш-спиш, но не си някъде по служба.  Седиш си в заставата и си лежиш в канцеларията, на една ръка от телефона.
А в книгата през ден пишеш "проверки"
И всички са доволни.

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915