Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Нарушения по границата

Започната от Пламен Стаматов, 13.02.2018 г., 10:13 ч.

« назад - напред »

Пламен Стаматов

Здравейте колеги  ,  искам да  попитам  - Някога хващали ли сте  нарушители на Държавната граница които да искат да останат да живеят в България  ?   Щото  , аз служих на  оперативна застава - 8 ГЗ  - Залп - Свиленград  ,  и имахме всяка година по 3- 4 Нарушения но  повечето от тях бяха напускане на България  или пък скачане от влака по погрешка ... ;)

vesonp1

Сигурно от Куба и Мозамбик е имало желаещи.... ама поради липса на Българо-Мозамбикска и Българо-Кубинска граница не стана номера  ;) Това в кръга на майтапа  :)

При мен не е имало такъв случай.Само навън.
Не може все пак да е нямало и такива.....ама сигурно са отивали в графа "Разузнаване" по онова време.
Длъжности:Ефрейтор-кльонист,ТГ,Нарядаджия,ДЗ

granicabg

Имах но нека да оставя да разкажат случката тези които не са били там с мен но пък всичко знаят за моята служба. :)

dobrev621

Цитат на: vesonp1 - 13.02.2018 г., 10:21 ч.

Сигурно от Куба и Мозамбик е имало желаещи.... ама поради липса на Българо-Мозамбикска и Българо-Кубинска граница не стана номера  ;) Това в кръга на майтапа  :)

При мен не е имало такъв случай.Само навън.
Не може все пак да е нямало и такива.....ама сигурно са отивали в графа "Разузнаване" по онова време.
[/quote
А те кубинците ни ги пращаха легално ва Весо-нъл бяхме братя бря. ;D Нящо беха опърдели лука и Кастро къде,къде и у България. ;) У Русе имахме един Еди Мърфи не сакаше да си ходи,че оня с брадата трепеш направо. >:(

GSM-0887655071

Йол 5ГЗ 2ГО-56 530

Два случая от Сърбия в България имахме до колкото си спомням.Единият беше наш от Кърджалийско или от Хасковско беше,а другият не го помня какъв беше.Всичко друго от наша за съседна.

fierce

навремето имаше един виц
задържали нарушител от българия към румъния! ;D
105 на ,,Чавдар"

петков

И те не го задържали , ами той се е предал , щото не можел да се върне сам обратно!  ;D
Действителен случай! Обаче , пък колко бой изяде и накрая и от баща си! По сред моста!  ;D
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

dobrev621

Цитат на: fierce - 13.02.2018 г., 11:56 ч.
навремето имаше един виц
задържали нарушител от българия към румъния! ;D
И такива случаи имаше-ходеха по румънско да ловят риба и айдя у кюпа,катерът им бързо бяга. ;D И от Ряхово имаше такива- не чакат Шенгеня и отатък. ;)
GSM-0887655071

morski

Имаше и един случай,пиян румънец с трактора объркал пътя за в къщи минал границата и заспал в трактора.Нататък е ясно.

Стоян Дамянов

Цитат на: Пламен Стаматов - 13.02.2018 г., 10:13 ч.
Здравейте колеги  ,  искам да  попитам  - Някога хващали ли сте  нарушители на Държавната граница които да искат да останат да живеят в България  ?   Щото  , аз служих на  оперативна застава - 8 ГЗ  - Залп - Свиленград  ,  и имахме всяка година по 3- 4 Нарушения но  повечето от тях бяха напускане на България  или пък скачане от влака по погрешка ... ;)

7 ГО, малко Търново. Беше избягал от Турция, казваше че имал 11 деца. Искаше да остане, но го върнаха. Имахме спогодба. И нашия от 13-та дето избяга като часови на застава го върнаха. След 40 дни. Лъгали са го до последно че ще го пратят на запад и като му развързали очите на срещата и видял ВКР-то му призляло. За турчина не знам кога са го върнали, но май не го държаха много.
Длъжности: Автоматчик, РПГ, фотограф, лавкаджия, радиовъзел.

chekur/Барбов/

Доста "обиден" трябва да е бил тоя пич.  :o 40 дена лъжи-негодници такива >:(
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

гущер

Имахме случай на посещение на роднина от Гърция в България .Влиза през портала българин с мотор и после се връщат двама . Часовия на портала ги пуска , но в кръчмата явно някой го е издал и го хванаха . Мисля , че часовия си го отнесе , а човека го върнаха в Гърция .

chekur/Барбов/

Отнесъл го е сигурно, дано поне е пил Узо и пушил Папастратос :-\ ;D
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

Пламен Стаматов

Докато  , аз служех на 8 ГЗ  залп в Свиленград  , имаше около 4 -5 нарушения - последното  , преди да се уволним изпращам сутрешната проверка  по левия участък , и след някъде около половин час  , зърка трубката от ляво - и ефр. Караганев кльонист беше старши на наряда докладва за нарушение  и петима задържани - Веднага докладвам , пращаме виетнамката джипа с дежурния офицер мисля че  беше л-т Тенчев и още четири войника  и докарват едно семеиство с три деца бълг. Турци  от някакво село крумонвградско на границата не му помня името . Влезнали в Гърция от техния край  и тръгнали за Турция  покрай границата , и като стигат Марица било е през нощта  и гледат Свиленград  светят всички улици го помислили за Одрин , и ние имахме два клЬОна  понеже бяхме оперативна застава - минават  единия кльон  и стигат да първия и изчакали да се  съмне  в една нива с фъстъци   и наряда както вървели и си приказвали , кучето на повод , щото беше малко гламаресто Григ се казваше като е пуснато и вдигнеше някой заек  по цял ден не се прибираше - и ефрейтора Караганев вижда като  се гъзурят в нивата и им извикал на майтап без да се  усети от начало - ей ко прайте токоз рано копаете ли ?  Теобаче се стеснали и мъжа дигнал ръцете  - тогава обаче водача на кучето мл.с-т Борисов от Варна  като вижда и децата му светва лампичката и командва -стой ще стрелям - и пуска един ред предупредителен с АК - те се разревали , залегнали в нивата - като ги докараха децата  и жената бяха напълнили шалварите от страх...  И  така  после дойде ВКР от Любимец  натовариха ги в една УАЗка  и   на колегите  по десет дена домашен отпуск  им дойде дюшеш преди   уволнението

ефрейтор Атанас Колев

Пламене благодаря за хубавия граничарски спомен.Макар че цялата таз гимнастика която е струвала много пари на родината ни,Да връщаме турците насила е било върховна глупост на управляващите ни тогава.
Атанас Колев

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189