Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Истината за гибелта на Таню Енчев

Започната от zenkov, 25.02.2017 г., 18:17 ч.

« назад - напред »

dobrev621

Ей големи специалисти се извъдихте бряяя-нерде Дрангов, нерде Чауша. >:( Вина имат и двамата-както вечният капитан, така и Таню. ;) Чауша какво уята ми ша праща войник у минното поле и Таню какво прави в него. >:( Минните полета бяха обозначени и се знаеха от личният състав.При обстановка най важното е да се прикрие границата по най бързия и ефикасен начин.След това е работа на ТГ-и ако не тръгне работата на ТГ(има сумати обстоятелства) се правят пойскови групи, претърсвате, прострелване и още един куп работи.Но никой няма работа в минните полета.Ама пуста амбиция от повишаване в звание кво ли не прави, и също от лошото познаване на охраняваният участък от личният състав до къде води. >:( С Чауша съм се срещал няколко пъти и като сапьор и като ИСК-оперативен на отряда-човек с нисък интелект-селчо.Няма лошо и аз съм от село но той си беше и комплексар. ??? На кво те научи бе Ридони, да вдигаш заснавата в пожар ли-щот това го можеше, или да си избиваш комплексите като фиркаш войската. >:( Та вината е и на двамата, но по голямата е на Черният-като командир е длъжен по всякакъв начин да запази живота на подчинените си, той бе луд човек. >:( Повече няма да вземам отношение по темата. ???
GSM-0887655071

дятката

Истината каквато и да е трябва да се каже от учасниците и съвременници на събитието иначе това поражда с годините много по лоши тълкования.Пример за това е бащата на жена ми ст.лт.Олег Атанасов загинал като командир на заставата на Кулата Петрич.Какви ли не версии съм чувал.Загинал е в катастрофа на път към заставата където е имало задействие с реален нарушител.Бил е на 26г. оставя 2 деца на 3 и 4г. които не го помнят.Мислех да потърся с-на Калоянов идвали са заедно в Г.Оряховица но и той почина.Жена ми все си спомня,че другите деца са ги изрязвали от снимките си не искали да се снимат до сираци.Сега внуците му обаче се гордеят че дядо им и баща им са били граничари и съм избрал един вариант за смърта на дядо им който аз пресях като най-вероятната истина но им казвам и за тълкованията.

vesonp1

Е то там е работата, че едни ще твърдят едно, други обратното и на кое да вярваме....а ако има документи от разследване.....дали може да им се вярва и прочие....да не стане както при Ицо.....разследване ама си нагласяме нещата, за да не сме виновни Ние  >:(
С две думи......Истината колко да е истина?
Може би трябва да се оставят нещата така.....не знам
Длъжности:Ефрейтор-кльонист,ТГ,Нарядаджия,ДЗ

gorog

истината никога не е една!
има толкова истини, колкото и свидетели има на събитието!
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

velko

А къде са свидетелите?
Нека говорят и войниците - те може би има какво да разкажат за времето преди инцидента.
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

gorog

Цитат на: velko - 28.02.2017 г., 14:21 ч.
А къде са свидетелите?
Нека говорят и войниците - те може би има какво да разкажат за времето преди инцидента.
....и да се сглоби една картинка на случката!
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

plovdivchanets

А къде са свидетелите?
В линка, който съм публикувал по-горе!
http://granichar.org/forum/index.php/topic,6481.msg343638.html#msg343638
"Теория  на разбития прозорец" - обяснява хаоса в Бг

zenkov

защо повдигнах този въпрос?според мен има много питанки и загадки.Таньо знае ,че има минно поле-влиза-защо?на негово място бих спрял!Дори сега не бих минал през нашата Гергова поляна...

chekur/Барбов/

Аз лично бих си помислил, че някой "пълководец" му е заповядал :-\ Не зная как е било -но така си го обяснявам :-\
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

майор ТЕНЕВ

Цитат на: plovdivchanets - 28.02.2017 г., 17:07 ч.
А къде са свидетелите?
В линка, който съм публикувал по-горе!
http://granichar.org/forum/index.php/topic,6481.msg343638.html#msg343638
Филибето писа и линк даде, но като няма кой да мисли......
http://granichar.org/forum/index.php/topic,114.msg21707.html#msg21707
Човекът го е писал-"бостанът" е бил презасят от сапьорите, без това да се знае от л.с. на заставата. В това число и от Чаушев.
А всички са знаели, че "бостана" е почти обран.
Това е!
Няма такъв, който би се юрнал на сигурна смърт.
Колкото до подп. Дрангов-кой е служил с него, та да знае какво е правил? Четете това, което някой е написал в художествената литература.
Има един друг, който се е грижил за редовия състав и е ял баници от жените на войниците 20 г след ПСВ. Сещате ли се?

Стоян

Никой не знаел значи ???  :o :o :o :o
Ти....сериозно ли?
Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.
Равенство може да се постигне,само ако всички сме еднакво гладни.

ilia2003

Цитат на: Стоян - 28.02.2017 г., 19:54 ч.
Никой не знаел значи ???  :o :o :o :o
Ти....сериозно ли?

Един взвод войници, минали зад съоръжението и никой не знае!!! Каква граница сме вардили по мое време :-[ :-X
...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

петков

Цитат на: ilia2003 - 28.02.2017 г., 19:57 ч.

Един взвод войници, минали зад съоръжението и никой не знае!!! Каква граница сме вардили по мое време :-[ :-X
Влезли през комшиите , ...бали мааму !  :-\
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

ilia2003

Цитат на: петков - 28.02.2017 г., 20:00 ч.

През гръцко ли бре!? :o
...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

петков

Цитат на: ilia2003 - 28.02.2017 г., 20:01 ч.
Цитат на: петков - 28.02.2017 г., 20:00 ч.

През гръцко ли бре!? :o

ЦитатСЕДМИЦА ПРЕДИ ЦЕЛИЯ САКАТЛЪК САПЬОРИ ВЛИЗАТ ОТКЪМ ,,БОГАТИР" И ПОДНОВЯВАТ МИННОТО ПОЛЕ. БЕЗ НИКОЙ ДА НИ ИНФОРМИРА ЗА ТОВА.
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189