Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Истината за гибелта на Таню Енчев

Започната от zenkov, 25.02.2017 г., 18:17 ч.

« назад - напред »

zenkov

?

Стефчев

Цитат на: zenkov - 25.02.2017 г., 18:17 ч.
има ли смелчаци?
Нищо повече не знам от това което съм чел, но ако има друга сме длъжни да я чуем 8)
Папрята истинската завивка за граничаря

chekur/Барбов/

има ли смелчаци?
... по принцип смелия умира веднъж-страхливия 100пъти :o
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

красимир_ванков

Цитат на: chekur/Барбов/ - 25.02.2017 г., 18:23 ч.
има ли смелчаци?
... по принцип смелия умира веднъж-страхливия 100пъти :o

Писал съм не веднъж , тежкия грях е на един човек , който вече не е сред нас . Който силно се интересува - на лични . Нека оставим на мира спомена за Таню .
Държавната граница на РБ е свещена и неприкосновена !
0988 869 514

rudoni1

Краси ,ти пък откъде я знаеш?! Цитирай ми на лични ,документ , докладна, дознание и къде бе по това време? Моля!

uestli1

има ли смелчаци?
Питаш пък се скри.От тебе по-смел няма!

plovdivchanets

"Теория  на разбития прозорец" - обяснява хаоса в Бг

rudoni1

Ти поне я знаеш Саракинската пътека!

plovdivchanets

Във въпроса има скрит замисъл, който се дублира с други теми! Подробно сме коментирали всичко - социология, политика, възпитание, физ. подготовка и т.н. Смятам, че темата е за архива!

dobrev621

Цитат на: plovdivchanets - 26.02.2017 г., 09:45 ч.
Във въпроса има скрит замисъл, който се дублира с други теми! Подробно сме коментирали всичко - социология, политика, възпитание, физ. подготовка и т.н. Смятам, че темата е за архива!
Точно наборе, съгласен съм-да не им ровим кокалите на двамата. >:(
GSM-0887655071

velko

Ето какво, момчета....

Истината е най-добрият паметник за граничаря.

Измислените легенди, надомлъвките и приказките "под сурдинка" са нещо, което човекът, оставил младостта и живота си на границата, не заслужава!  Т. Енчев не е някакъв измислен "герой", защото той направи онова, за което всеки един от нас бе подготвян и би направил ако това се бе наложило.

И ако и след 30 години, за и около гибелта му има нещо недоразказано, скривано, премълчавано - вината е изцяло на  онези, които са "знаели, но са си траели".

Затова - ако някой знае нещо, което има отношение към гибелта на Таню Енчев - нека намери куража и да го сподели - като се опита ясно да разграничи:
1) онова, в което той лично е сигуен,че е "факт"
2) онова, което той е научил от други хора и може би е "факт" (но все пак - то е по разказ от други хора)
3) онова, което са негови лични разсъждения за инцидента, основани на онова, което той знае по т. 1 и 2.

Тази тема бе създадена и "виси" без развитие вече доста време. Не я обединих с другата тема за Т.Енчев, изчаквайки нейното самостоятелно развитие.
Но - хайде малко по-смело - истината я дължим на настоящето, на бъдещето и най-вече - на паметта на онова 19 годишно  момче, с чиято гибел, на практика,  от този свят си е отишъл и целият му род.

zenkov - започнал си темата с "?"
Краси - ?
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

plovdivchanets

Добре си го написал, Велко!
Единственое възможна корекция на темата, с която да се обедини тази, а именно с темата "От кого пазихме границата?"
http://granichar.org/forum/index.php/topic,5999.360.html
С две думи: излишни букви!

дятката

Съгласен съм с Велко всичко трябва да се напише открито иначе се дава повод за всякалви тълкувания.Командира на заставата със сигурност има някаква вина.Той/Чаушев/си беше известен със специалните методи на командване.Тази саракинска пътека към гръцкото село Саракини/Саранджина/ ли водеше?

rudoni1

За втори път моля всички, оставете тази тема! Мир на прахът им! Кой прав ,кой крив  ,а за умрелия и загиналия или добро или нищо!!! Нищо! Съпричастен съм и към войниците които пазих и отглеждах като собствени деца,и към колегите офицери които правеха същото като мен! Кой от тях по-добре , кой по-зле, но вие сте тук  живи, здрави и се радвате на деца и внуци! Значи добре са си свършили работата! Поклон на героите и починалите колеги изпълнили дълга си за майка България!

chekur/Барбов/

Най-добре да не се интересуваме за никой, нали ние сме живи! Всички под един знаменател-с една дума Поклон и толкоз. Няма нужда от лигавене! Затваряйте всички теми и да пишем за тегличи само!
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189
Most Online Ever: 8646