Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Взаимотношенията между командния и войнишкия състав в ГЗ

Започната от красимир_ванков, 08.11.2016 г., 14:50 ч.

« назад - напред »

dobrev621

Цитат на: дятката - 17.02.2017 г., 11:29 ч.
На нашата застава сигурно някой от предните набори го е измислил давахме изкуствени задействия когато командването се вкиснеше и започнеха да ни действат по устав а често и извън него.Като им дотегнеше службата и почнеха да ни действат по няколко пъти ,,за бой,,или да се снаражаваме за марш на скок преценявахме кое ще ни е по леко и обикновенно часовия или някой от кльонистите давахме задействие.До портала имаше камбанка/гъбка/със антенка за гръмотевиците развивахме капачето и с отверка давахме захранващия към земя/съединявахме изкрището/даваше някой участък и ние действахме ,,в оръжие,,.Все си мислех че офицерите се досещат за това но веднъж когато се наложи да даваме второ задействие защото не се бяха отказали да ни обучават по тактика чух командира да казва ,,ооо той сигурно ни е наблюдавал как действаме,,защото го даде пак същия участък.След 1-2 задействия им минаваше мерака за тежки занятия и се прибираха да почиват до следващия път когато ги стегнеше шапката.
Задействие от захранващият на късо и готово. :)
GSM-0887655071

rudoni1

Ей туй със задействията ми бе гадно ,докато не  ги излових, 3 дни на рубежа дъжд, кал ,мизерия и им мина мерака да ме действат! ;D По добре 1 час чанч ,отколкото 2-3 дни по обстановка! Един уволняващ се предния ден преди увото на прави подобен номер на Панама-вързал един станиол от цигари м/у 21 и 22 пр. и като духнеше леко и хайде в ор....е! Вързал го до портала ,до ЛБ и не се вижда ,на най-близкия участък ,за да не се чанчи  кльонката и ТГ. На Хамбара ми го правеха от апаратната ,но за кратко както писах по-горе.

velko

Цитат на: дятката - 17.02.2017 г., 11:29 ч.
......След 1-2 задействия им минаваше мерака за тежки занятия и се прибираха да почиват до следващия път когато ги стегнеше шапката.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Горкият Матю!
Май хич не беше за ГВ този човечец.....
Веднъж (не помня повода) идвахме да носим нещо на вашата застава - заварихме ЛС строен отпред, Матю бесен им раздаваше в несвяст команди (от тези, за които и ти пишеш),  които войската упорито отказваше да изпълнява. Явно е продължил със същите прийоми и при вас. А бе... не случайно си имаше онзи нежен прякор ....
Значи НДГ "са ви наблюдавали как действате" и упорито дават задействие на същия участък, а?   ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

dobrev621

Веднъж Матю П щяха да го задомяват у Черничево ама се уплаши чиляка и избега по кльоно, че после аз го отнесох кат ДЗ  от Стати, че съм го пуснал да си ходи. :o ;D
GSM-0887655071

дятката

Абе много май не смеехме да не му изпълняваме но хора всякакви някои му се натягаха като си присвояват труда на новобранците с някои пък даже се здърпваше но никога не ковладеше нагоре.Аз се стараех да му изпълнявам но като излезех наряд си вземах не дадените часове сън,почивка и отпуска.Не ми харесва прякора му изглежда е измислен от офицерите ние войниците му викахме по друг начин но не искам да обсъждам това.За онова гадно време между чука и наковалнята мисля че долу горе бише добър командир.Поне аз доста неща съм научил от него и даже някои ги предавам на сина си.

velko

По наше време явно не беше намерл правилния подход към войската - особено към стария набор. И те не го отразяваха кой знае колко.

Стоян

Между вас,има гръцки агент.....но аз,ще го пипна!!!
С това съм го запомнил.По време на бойния разчет е изричал тези слова... ;D
Поглеждайки строго всеки един от строя ,над отворената бумага...
Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила.
Равенство може да се постигне,само ако всички сме еднакво гладни.

velko

Цитат на: Стоян - 17.02.2017 г., 13:12 ч.

Личи си - "солиден човек" беше!  ;D ;D ;D ;D ;D
Джеймс Бонд, със зелени пагони :) :) :)

петков

Цитат на: velko - 17.02.2017 г., 13:00 ч.
По наше време явно не беше намерл правилния подход към войската - особено към стария набор. И те не го отразяваха кой знае колко.

Бе намерили черква да се кръстят , щото ако беше някой по-шантав и хоро пред джипа ще рипкат!

Справка - Христозов !
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

дятката

Адаш кога е било това при нас пращаше шофьора да служи на гърците.Вече когато се бяхме забъркали с гърците на един боен разчет помня беше тъмно върви пред строя застава пред шофьора и му казва ,,ти си потънал до тука,,и му сочи до брадата,застана пред готвача и му вика ,,ти си до тука,,и му сочи до очите, застана пред мен и ми вика ,,ти си до тука,, и ми сочи над главата, подкосиха ми се краката.Не знам но по мое време беше вече офицер с респект.

dobrev621

Цитат на: velko - 17.02.2017 г., 13:25 ч.
Цитат на: Стоян - 17.02.2017 г., 13:12 ч.

Личи си - "солиден човек" беше!  ;D ;D ;D ;D ;D
Джеймс Бонд, със зелени пагони :) :) :)
Не беше лош човек, ама от време на време му лопаше шперплата особено ако Катила му набие обърчите, а той не забравяше тия работи-това му беше корония му номер да те увика. >:(
GSM-0887655071

velko

Цитат на: петков - 17.02.2017 г., 13:31 ч.
...

Бе намерили черква да се кръстят , щото ако беше някой по-шантав и хоро пред джипа ще рипкат!

Справка - Христозов !
:) :) :) :)
Колкото и да се опитвам - сходства между тях, двамата, не мога да намеря.   :) :) :)
Христозов беше пич.

петков

Цитат на: velko - 17.02.2017 г., 14:10 ч.
Колкото и да се опитвам - сходства между тях, двамата, не мога да намеря.   :) :) :)
Христозов беше пич.

Е туй е другата черква, за мат`риала иде реч!
Аз не мога да си представя, на нашата ГЗ , някой да не изпълни разпореждане или команда на командира , таквоз ЧП - нЕма начин!
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

dobrev621

Цитат на: velko - 17.02.2017 г., 14:10 ч.
Цитат на: петков - 17.02.2017 г., 13:31 ч.
...

Справка - Христозов !
:) :) :) :)
Христозов беше пич.
Голем пич. ;)
GSM-0887655071

rudoni1

Малий, каква оценка върви! Аз за това исках да съм неслужил и да не ме знаят!

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189
Most Online Ever: 8646