Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Малко литература.

Започната от skitnik32, 27.02.2016 г., 21:46 ч.

« назад - напред »

ilia2003

Цитат на: chekur/Барбов/ - 27.02.2016 г., 23:47 ч.
.......Ма аз нашата песен сега  с ноти ще я запиша и за авторски права ще платя >:(

Да не си, "одрал кожата" на попа!? ;D :o
...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

dobrev621

Цитат на: ilia2003 - 28.02.2016 г., 08:55 ч.
Цитат на: chekur/Барбов/ - 27.02.2016 г., 23:47 ч.
.......Ма аз нашата песен сега  с ноти ще я запиша и за авторски права ще платя >:(

Да не си, "одрал кожата" на попа!? ;D :o
Аха чакай ти от попа нящо. ;D ;) ;D
И преди го писах-много добре написано но чак пък толкова аз лично не вярвам казвам го като ИСК на границата и още 14 години като водач на СК в МВР.Връзката я има и си остава, но в разказа се уповестява след пет години-кубето е сменило три водача в най добрият случай, че е ходило на школа два пъти за инструктори, ако не е ходило е сменило пет водачи-кво правим тогава.Кучето не забравя водача си-инструктора но приема и новият-това си е живата истина,другото си е ала бала-не приемало храна от друг и чак повикали старият водач да си говземе да не умре-пълни глупости, такова нещо няняма.Два пъти съм слизал да обучавам в батальона водачи и токова неща не съм виждал.На следващата година ходих на заставата и Нароса ме помнеще още но и до там-двуомеше се между мен и новият водач Апостолов-това е може да ми вярвате, доста кучета минаха през ръцете ми а и има и други водачи-инструктори тука и нека и те изкажан мнението си.
GSM-0887655071

йордан димитров

Разказа трябва да завършва със финалните надписи като на мафиотски филм.Всички прилики със лица и събития е случайност и художествена измислица...
Jimmy стрелецът  на бързите елени!!!

chekur/Барбов/

И Добрев е прав, ама понякога в живота се случват неща които на пръв поглед изглеждат невероятни :-\ :o
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

BMinchev

Здравейте приятели! Понеже тази статия предизвика много коментари нека и аз да кажа нещо! Да, първият разказ за случката е мой! В това, че той  е преразказан и му е предаден художествено-литературен вид не виждам нищо лошо! Напротив - доколкото знам автора на преразказа е дама която няма нищо общо с границата, но наистина разбира какво е чест, дълг, мъжество! Все още има хора извън нашата гилдия които оценяват това и не ни наричат  убйици, фанатици и какво ли още не! Смятам, че именно така много хора ще разберат истината за нас и границата - че там наистина служеха мъже на честта, интелигентни и грамотни, с чувства, знаейки що е това дълг, родина,  отговорност!!!
Ако някой трябва да се сърди, че този случай е преразказан, смятам, че това съм аз! Но не мога да го направя! Аз винаги ще заставам зад онези които пишат истината за нас и не преиначават фактите и събитията от нашата достойна служба в защита на Родината!
28.02.2016 г. Богдан Минчев - бивш зам. командир на 6 ГЗ от 16 ГО и член на форума "Граничарите на България"

chekur/Барбов/

Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

vaklin.yurukov

Съгласен съм с Барбов. Макар 5 години да са наистина много за едно такова куче, мисля си, че близка до описаната случка е възможна. Пък и не е важно дали са минали 2, 3 или 5 години. Истината е, че кучешката вярност, от една страна, и привързаността на водача към него, от друга, са наистина удивителни!
0896798181

skitnik32

Цитат на: BMinchev - 28.02.2016 г., 13:17 ч.
Здравейте приятели! Понеже тази статия предизвика много коментари нека и аз да кажа нещо! Да, първият разказ за случката е мой! В това, че той  е преразказан и му е предаден художествено-литературен вид не виждам нищо лошо! Напротив - доколкото знам автора на преразказа е дама която няма нищо общо с границата, но наистина разбира какво е чест, дълг, мъжество! Все още има хора извън нашата гилдия които оценяват това и не ни наричат  убйици, фанатици и какво ли още не! Смятам, че именно така много хора ще разберат истината за нас и границата - че там наистина служеха мъже на честта, интелигентни и грамотни, с чувства, знаейки що е това дълг, родина,  отговорност!!!
Ако някой трябва да се сърди, че този случай е преразказан, смятам, че това съм аз! Но не мога да го направя! Аз винаги ще заставам зад онези които пишат истината за нас и не преиначават фактите и събитията от нашата достойна служба в защита на Родината!
28.02.2016 г. Богдан Минчев - бивш зам. командир на 6 ГЗ от 16 ГО и член на форума "Граничарите на България"

Благодаря Командире, аз просто "откачам" като чета разни лайна, които грам понятие нямат от това какво е браздата,  да се изказват как сме били убиици и тн, как за убит са ни давали отпуски и едва ли не веднъж седмично сме си организирали "лов".
0896607170

майор ТЕНЕВ

Цитат на: vaklin.yurukov - 28.02.2016 г., 13:28 ч.
Съгласен съм с Барбов. Макар 5 години да са наистина много за едно такова куче, мисля си, че близка до описаната случка е възможна. Пък и не е важно дали са минали 2, 3 или 5 години. Истината е, че кучешката вярност, от една страна, и привързаността на водача към него, от друга, са наистина удивителни!
Такива кучета са едно на милион.
Чували сте за паметника на кучето в Япония, което дълги години чакало на перона своя починал стопанин. И там умряло.
Примери има много. Затова има и израз-"Верен като куче". А и кучето от разказа на Боби е Верни.

skitnik32

Цитат на: майор ТЕНЕВ - 28.02.2016 г., 16:31 ч.
Чували сте за паметника на кучето в Япония, което дълги години чакало на перона своя починал стопанин. И там умряло.
Примери има много. Затова има и израз-"Верен като куче". А и кучето от разказа на Боби е Верни.

Майоре, едва ли е заради името... между другото много поздрави имаш от бачо Кольо. Вальо също
0896607170

петков

Верно е, примери много! И Валдеса , преди да се обиди, даваше един подобен:
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

skitnik32

Цитат на: Валентин Стефчев - 28.02.2016 г., 16:47 ч.
Цитат на: skitnik32 - 28.02.2016 г., 16:35 ч.

Майоре, едва ли е заради името... между другото много поздрави имаш от бачо Кольо. Вальо също
Благодаря за поздравите, Тази седмица ще го видя колко става още за командир, е ще ми гори врата ама то тъй се получава когато не спираш да меляш врели некипели ;)

като го гледам колко килца е свалил ... все си мисля че все още става
0896607170

dobrev621

Съгласен съм с Барбов. Макар 5 години да са наистина много за едно такова куче, мисля си, че близка до описаната случка е възможна. Пък и не е важно дали са минали 2, 3 или 5 години. Истината е, че кучешката вярност, от една страна, и привързаността на водача към него, от друга, са наистина удивителбни!
Има разлика майоре, тва японското е имало един стопанин и породата е Акита, а нащите почти всяка година си сменяха водачите-при тях имаше приемственост.Не бих допуснал цивилен човек до Нароса дори мой близък камо ли децата си.Коментирахе за Нароса как грабна журнариската на вестник Граничар за част от секундата и Веско Христозов не можа да реагира добре,че аз бах бърз като светкавица и се оттърва само с два зъба в дупето а можеше да я убие-45-50 кила си беше животното и бе куче и половина.Пак казвам кучето помни водачите си но приема и новите си водачи-може да ми вярвате, тия работи ги чувам, все пак 16 години с това се занимавах професионално, а отделно колко съм обучил на хора.
GSM-0887655071

dobrev621

Цитат на: Валентин Стефчев - 28.02.2016 г., 18:02 ч.
Добрев подкрепям твоите писания
Валка ти ме позваваш, нямам нищо против да се пишат такива разкази-на мен също ми хареса камо ли на хора нямащи понятие от тия работи, но тук бая са вложили художествена самодейност ама карай няма лошо. 8)
GSM-0887655071

ilia2003

Цитат на: dobrev621 - 28.02.2016 г., 18:13 ч.
Цитат на: Валентин Стефчев - 28.02.2016 г., 18:02 ч.
Добрев подкрепям твоите писания
Валка ти ме позваваш, нямам нищо против да се пишат такива разкази-на мен също ми хареса камо ли на хора нямащи понятие от тия работи, но тук бая са вложили художествена самодейност ама карай няма лошо. 8)

Бях свидетел, как на един кон, след 10 години му проговори, първият сайбия :-X :-X :-X
...Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189
Most Online Ever: 8646