Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

6 ГЗ "НИМФА", с. Теплен, 16 ГО Гоце Делчев

Започната от LastHope7, 02.08.2010 г., 20:53 ч.

« назад - напред »

валентин60

Цитат на: lavroni - 24.06.2018 г., 11:58 ч.
Цитат на: lasthope77 - 08.05.2018 г., 21:28 ч.
По мое време Неделчев ( с голям мустак) беше вече капитан... Иначе да... Зад знамето малко встрани точно до гаража беше сградата с жилищата на старшината и командира , въпреки, че почти не ги ползваха... Нещо като склад бяха обособени... В едно от тях спяхме на една пружина при възможност, когато давахме дневалка от 0.00- 04.00 часа... Е имаше и издънки де
Ейй,много се издигнал тоя джостовски тарикат ;DЕдна зима беше тръгнал да се жени и идват цяла сурия роднини начело с  бъдещата му жена да видят зетя,но Владо ги изненада вместо да ги посрещне отиде на ....проверка на "Ливадата" ;DДа се чудиш да се смееш ли или да псуваш...
Е мож е искал да покаже къв отговорен мъж е ;)
На пук на Халата папрята е мой приоритет

avicena1960

Момчета, Владо Неделчев, макар и от ШПЗО, беше много добър офицер. Граничната служба просто му се отдаваше. Макар и доста своенравен, и строг, беше  справедлив. Особено към войниците. Бях КГЗ 1988-1991 г. на 6 ГЗ и той ми беше ЗКСЧ, така, че знам качествата му. Вие го преценявате от ваша гледна точка, аз от моя. Чест и почитания, и на него, и на Вас.

майор ТЕНЕВ

lasthope77

Иначе съм зппомнил, че поне спазваше всеки войник да има 8 часа сън 8 часа наряд и 8 часа нешо да се занимава я чистене, я цепене на дърва. Вярно строг беше правеше яко проверки.. Как па не го мързеше да обикаля границата да види дали сме си оставили номера и датата в съответната форма /триъгълник, окръжност и т. н. / на браздата при всеки наряд. Ама беше със сигурност в пъти по свестен от лт-т Зимбилев, който беше на неговото място КГЗ за няколко месеца.

валентин60

Цитат на: lasthope77 - 28.08.2018 г., 22:04 ч.
Иначе съм зппомнил, че поне спазваше всеки войник да има 8 часа сън 8 часа наряд и 8 часа нешо да се занимава я чистене, я цепене на дърва. Вярно строг беше правеше яко проверки.. Как па не го мързеше да обикаля границата да види дали сме си оставили номера и датата в съответната форма /триъгълник, окръжност и т. н. / на браздата при всеки наряд. Ама беше със сигурност в пъти по свестен от лт-т Зимбилев, който беше на неговото място КГЗ за няколко месеца.
То тва им беше работата, да ходят нощтно време да хващат нарядите в крачка, нашият пък ни вадеше душичките за тоз учебен процес, бяме си като даскали
На пук на Халата папрята е мой приоритет

lavroni

Цитат на: avicena1960 - 25.08.2018 г., 22:31 ч.
Момчета, Владо Неделчев, макар и от ШПЗО, беше много добър офицер. Граничната служба просто му се отдаваше. Макар и доста своенравен, и строг, беше  справедлив. Особено към войниците. Бях КГЗ 1988-1991 г. на 6 ГЗ и той ми беше ЗКСЧ, така, че знам качествата му. Вие го преценявате от ваша гледна точка, аз от моя. Чест и почитания, и на него, и на Вас.
Владо Неделчев дойда на заставата 1985 г.Аз бях новобранец и по една случайност се запознах с него в Гоцето.Тъкмо се беше уволнил от 5 -та застава.Говоря за началото на неговата служба като ЗКГЗ.Има много комични ситуации с него.Наистина обичаше да  прави проверки.Сега се сещам като бях ГП надясно ми дойде на проверка ,но беше забравил да загаси фенера.Интересното беше ,че младшия ми беше минал покрай него и не го беше видял( а,той беше новобранец).Когато му извиках "Стой!Пропуск" вместо пропуск чух"Аз съм ,Милов,аз съм"Имам доста такива истории с него.В никакъв случай не го правя с лоши чувства,но беше си забавно  ;)
ефр. МилкоМилов;16ГО Г.Делчев;6ГЗ"Нимфа"1984-1986г.с.Теплен

odisseys

Здравейте и от мен.Служих там 1997-1998г. при командир майор Неделчев.Много спомени ми останаха.

lasthope77

ЦитатЗдравейте и от мен.Служих там 1997-1998г. при командир майор Неделчев.Много спомени ми останаха

По кое време на 1997 г си се качил на заставата ?

Статистика

Members
Total Members: 4725
Latest: Иван Атанасов
New This Month: 1
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 510381
Total Topics: 1915
Most Online Today: 56
Most Online Ever: 8646