Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Как старшината избяга в Гърция

Започната от ranik56, 17.05.2009 г., 15:01 ч.

« назад - напред »

karata

Здравейте,действително с-на Кутянов  е служил на Хамбар дере,и от там е избягал.

майор ТЕНЕВ

За жилището си прав Добрев.
А колкото до "Хамбардере", там през ония години 125 трябва да е бил/може и да греша/ ст.л-т Владимиров, който по-късно/след ВА/ беше отговорник по стрелбищата в ГВ.
PATRON може да каже Владимиров дали живее в София и да 'почерпи' информация.
Христозов е чувал, защото 1977г беше курсант във ВНВУ.

dobrev621

Мейджър а дали не беше 125 Стразимиров,карата ще каже.
GSM-0887655071

karata

Не Добрев,казваше са Стоймиров,след Хамбар дере мисля че замина да служи в Кюстендилският отряд, преди него трябва да е бил Владимиров.

ranik56

Като   и  да  е   ...  и  двамата  "  Атанасовци  "    служейки   в  Гранични   Войски  -  Преминаха      на  Съседна     територия    -  Гърция   . Каквито  и  да  са им  били      мотивите  ,НЯМА   ЗНАЧЕНИЕ    -  Това   в никакъв    случай     не  ги    оправдава    или    оневинява   , те   се  бяха       обрекли    да    Служат    на  България  ....  НО , И  ИЗМЕНИХА   .   
Това , никак  не     звучи    Добре    и  , точно    за  това  - ако   , някой      се  опита     да  ме    опровергае   -
абсолютно   ... няма  да  се  съглася  с  него   . 
Някога  ,  военните      са  умирали        на    дуел      за   честа  на   пагона   ,  измивали    позора    с   куршум    в   слепоочието    .  Тези    двамата    -  НЕ    . 

майор ТЕНЕВ

Цитат на: karata - 19.11.2012 г., 19:10 ч.
  Не Добрев,казваше са Стоймиров,след Хамбар дере мисля че замина да служи в Кюстендилският отряд, преди него трябва да е бил Владимиров.
Така е!
През октомври 1981г по време на тържествата за 1300 годишнината ходихме на 'Хамбара' с моя приятел Карагьозов за багажа му.Там беше този ст.л-т Стоимиров/ един леко мургав, от Русе беше и ерген/ и 320, но не го помня.Бяха докарали един гайдар-цяла вечер я надува тая гайда.

kras4as

Приемам всякви коментари за Котянов. Аз така или иначе не можах да се запозная с "родния си баща' Умрял е в депресии .Съвеста го е изгризала...Предал е родината и семейството си..Поисках снимка от американската му "жена" да го видя къв е бил на стари години... изтормозен индивид.      Майка си спомни едно име - РАДЕВ ся полковник ли е бил нне съм много наясно с титлите да ме прощавате.Този Радев му е бил "началник" мисля че той трябва да го е познавал

майор ТЕНЕВ

Кара, този Радев да не е бил в тила нещо???

ranik56

Цитат на: майор ТЕНЕВ - 19.11.2012 г., 22:49 ч.
Кара, този Радев да не е бил в тила нещо???
В   10-250   -  Момчилград   ...Нашите   старшини ,всички   без    изключение     бяха  подчинени  на    полк.Йорданов  -  бай  Даки    ,той    беше 
добър  офицер    .  Началник    ТИЛ    .   Старшините     изпадаха   в  стрес    и  паника     ,като   чуеха   името   му    .   ;D

ditoval

Майор Тенев е прав, по време на събитието, командир на Хамбар дере беше Владимиров.

kras4as

Тоз Владимиров съм го чучвал някъде ... , майка ми ще дойде в събота ще я разпитам аз по подробно  да ми даде имена. Мисля да публикувам снимки ха дано някой го познае

Dimitar

Цитатходихме на 'Хамбара' с моя приятел Карагьозов

Тоя  Карагьозов  да  нее  Димитър   :P

kras4as

Да ви кажа вуйчо ми какво ми е разказвал ... сигурно ще ви се стори смешно но аз да кажа.....Итака вучо ми бил малък 15 16 годишен отишъл на гости при майка ми и Атанас на заставата .Ся незнам точно на коя застава е било дали не е било на Ивайловградската незнам . Един ден бащата го взел със себе си минали от някво място в Гръцко.Според вуйчо ми отишли в гръцко село бащата  да продава шинели и цигари и незнам си кви неща...Интересното е че в това село хората го познавали и говорили с него свободно на гръцки .Забравил съм да кажа че Котянав е знаел гръцки и испански.Испанският му е бил перфектен. Майка ми пък е категорична че тВа СА ГЛУПОСТИ и че бащата не е влизал в гръцко преди сучката през 77 . Та въпросът ми е тъй като бащата е роден в С Меден бук което е само на границата с Гърция и част от детството му е минала по границите Дали от разказаното от вуйчо ми има малко истина

майор ТЕНЕВ

kras4as
Повярвай на вуйчо си, може да не ти се иска...но.
Едно момче на 15г се впечатлява много от войнишкия живот, осбено пък на границата и някои случки ще ги помни цял живот.
Цитат на: Dimitar - 20.11.2012 г., 08:48 ч.
Цитатходихме на 'Хамбара' с моя приятел Карагьозов

Тоя  Карагьозов  да  нее  Димитър   :P
Същия, беше назначен на Крайново.

Dimitar

А  после  ме  командва  2 месеац  на  ЕЛБА   ;D

Статистика

Members
Total Members: 4723
Latest: Bulat Abramoff
New This Month: 4
New This Week: 1
New Today: 1