Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

11 ГЗ "Ниса" / 13 ГЗ "Юнак", с. Аврен, 5 ГО Момчилград

Започната от bat_svelo, 21.06.2010 г., 23:11 ч.

« назад - напред »

Неев

Цитат на: dido_ss - 07.11.2016 г., 20:59 ч.
При нас /13 ГО/ през 1985 г.  набараха няколко момчета с подобни изпълнения. Даже подарили на гръцките войници маскировъчно яке. По-точно разменили с/у кафе. Векерейците намерили кутийка кафе в мешката на един от нашите.  Дигна се съответната дандания, смъкнаха ги в МГ-то, сигурно е имало и арести. До дисцип не се стигна.
Затова ли в МГто му викахме Международна Група . ;D ;D
Елба  Маказа  МГто.
0898 253 ...

dobrev621

Цитат на: Георги Христов Неев - 07.11.2016 г., 21:52 ч.
Цитат на: dido_ss - 07.11.2016 г., 20:59 ч.
При нас /13 ГО/ през 1985 г.  набараха няколко момчета с подобни изпълнения. Даже подарили на гръцките войници маскировъчно яке. По-точно разменили с/у кафе. Векерейците намерили кутийка кафе в мешката на един от нашите.  Дигна се съответната дандания, смъкнаха ги в МГ-то, сигурно е имало и арести. До дисцип не се стигна.
Затова ли в МГто му викахме Международна Група . ;D ;D
Не бе Жоро-мързеливата група. ;)
GSM-0887655071

Неев

Преди два дни се запознахме отново с мл-с.нт Иван КЪНЕВ мартенец служел  тук уво 82. от Габрово. Беше ми К. Отделение в Учебния.
Правили среща на 31 Май в с. Аврен 20-и нагоре се събрали.  Ако има набори  да пишат на лични .
И едно фото да метна ..от правите по средата е . 
Елба  Маказа  МГто.
0898 253 ...

georgi656

Цитат на: bat_svelo - 21.06.2010 г., 23:11 ч.
Здравейте!
Служил съм 11 застава "Ниса" от Момчилградски отряд - под. 56520 от 1988 до 1990г.
Командир беше кап. Матев.
Ако има други в това време - нека пишат!
:)

Здравей те момчета!
Служил съм в под.5 6520 Момчилград  от 1983 г. До 1985 г.
Бях на две застави 11-та в НИСА и 9-та Казак.
На 11-та командир  беше  ст. л-т. Матев, а на 9-та к-н. Господинов, а го замести с-т. л-т. Рътов.
За всички които се сещат за мен от този набор, поздрави от Георге Георгиев - Гецата. 

дятката

Аз служих на ,,Ниса,,1985-87г. Матев беше вече капитан.Разменяхте ли цигари с гръцките войници на119 и 103ГП?

plovdivchanets

Цитат на: Неев - 12.06.2019 г., 22:32 ч.
Преди два дни се запознахме отново с мл-с.нт Иван КЪНЕВ мартенец служел  тук уво 82. от Габрово. Беше ми К. Отделение в Учебния.
Правили среща на 31 Май в с. Аврен 20-и нагоре се събрали.  Ако има набори  да пишат на лични .
И едно фото да метна ..от правите по средата е .
Питай го, дали има инфо за мл. с-т Марчо Атанасов, също мартенец от Габрово, УВО 1982! Служихме заедно на "Залп".
"Теория  на разбития прозорец" - обяснява хаоса в Бг

velko

Може да сме се засичали на стика с 12ГЗ Калеев.
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

pl.mironov@mail.bg

Цитат на: georgi656 - 23.10.2019 г., 21:39 ч.
Цитат на: bat_svelo - 21.06.2010 г., 23:11 ч.
Здравейте!
Служил съм 11 застава "Ниса" от Момчилградски отряд - под. 56520 от 1988 до 1990г.
Командир беше кап. Матев.
Ако има други в това време - нека пишат!
:)

Здравей те момчета!
Служил съм в под.5 6520 Момчилград  от 1983 г. До 1985 г.
Бях на две застави 11-та в НИСА и 9-та Казак.
На 11-та командир  беше  ст. л-т. Матев, а на 9-та к-н. Господинов, а го замести с-т. л-т. Рътов.
За всички които се сещат за мен от този набор, поздрави от Георге Георгиев - Гецата.

здравей георги , служил съм по същото време на 12 гз  спартак с. черничево демек съседната
мл. с-т миронов  иск доксан може да сме се засичали на стика  , а ст. л-т рътов го познавам от
учебния център в чорбаджийско беше политически на 2 рота ,а аз бях писар на ротния к-н панайотов

petar_cccp

дятката

Пешо разкажи спомени как се отнесе командира с джобния ти часовник и китарата за срещите ни с гърците за германеца.Написаното остава и след нас за спомен.

дятката

Разбрахме се с Пешо аз да напиша,а той да допълни ако има забележки.Нашия командир се дразнеше да вижда усмихнат войник.Пешо беше веселяк,майтапчия и с тази китара веднага влезе в полезрението на командира.Бях забелязал няколко вечери,че като си згънем дрехите на шкафчето на Пешо джобния часовник увисваше на синджира.Една нощ изглежда пак е бил увиснал и командира минава на проверка/гръцката авиация/.Вдигна се олелия,часовника хвърча из коридора и вече не работеше.Пешо искаше да го изхвърли но аз му го поисках беше хубав часовник с червена потолъчка,капаче,синджирче.Като се уволнихме го дадох за ремонт във В.Търново и ми казаха,че няма оправяне.До скоро беше у дома и поръчвах на децата да го пазят за спомен но е изчезнал.Подобна беше и участа на китарата.При някакво дребно спречкване минава в ръцете на командира и той я използва да нанесе няколко полагания на Пешо.След размяна на любезности от вида на,,музиканти не ми трябват ръчичките ти ще счупя,,китарата тръгва по пътя на часовника.

валентин60

Цитат на: дятката - 28.06.2020 г., 13:32 ч.
Разбрахме се с Пешо аз да напиша,а той да допълни ако има забележки.Нашия командир се дразнеше да вижда усмихнат войник.Пешо беше веселяк,майтапчия и с тази китара веднага влезе в полезрението на командира.Бях забелязал няколко вечери,че като си згънем дрехите на шкафчето на Пешо джобния часовник увисваше на синджира.Една нощ изглежда пак е бил увиснал и командира минава на проверка/гръцката авиация/.Вдигна се олелия,часовника хвърча из коридора и вече не работеше.Пешо искаше да го изхвърли но аз му го поисках беше хубав часовник с червена потолъчка,капаче,синджирче.Като се уволнихме го дадох за ремонт във В.Търново и ми казаха,че няма оправяне.До скоро беше у дома и поръчвах на децата да го пазят за спомен но е изчезнал.Подобна беше и участа на китарата.При някакво дребно спречкване минава в ръцете на командира и той я използва да нанесе няколко полагания на Пешо.След размяна на любезности от вида на,,музиканти не ми трябват ръчичките ти ще счупя,,китарата тръгва по пътя на часовника.
Това с китарата ми е доста познато, няма човек койго да не я беше опитал, ту я прибираха ту я вадеха, но УВО то си дойде и всичко беше забравено ;)
На пук на Халата папрята е мой приоритет

гринго

Като не му върви  работата и му е криво, трябва да си го изкарва на другите ли ?
Много ги "обичам " таквиЗ.
Затова 4дена преди уволнението ВКР-то ме посъветва да се острижа 0 номер.
Някой хора не поумняват никога
Наздраве на тези след  17.30 ч
13ГО 10 ГЗ М.Козлов с.К.Андреево
0893971450

дятката

Да ме извини командира и сега се срещаме но има много специфичен характер.Спомням си как за нещо дребно започва да убижда,че и удря.Аз бях страхлив и паника гледах да изпълнявам но той на всеки намираше кусур.Веднъж започна да ми вика за нещо дребно забравил съм за какво:,,ти си много прос бе,ти си проз със,,з,,казвал ли ти е някой,че си прос,,По време на въпросите ми удря чоканки по главата и продължава упорито да натяква,,казвал ли ти е някой,че си проз,,Аз понабрах смелост и му казвам,,никой не ми е казвал на училище на родителски срещи все са ме хвалили,,Той замълча малко и вика,,тука си изпростял,,

валентин60

Цитат на: дятката - 29.06.2020 г., 13:22 ч.
Да ме извини командира и сега се срещаме но има много специфичен характер.Спомням си как за нещо дребно започва да убижда,че и удря.Аз бях страхлив и паника гледах да изпълнявам но той на всеки намираше кусур.Веднъж започна да ми вика за нещо дребно забравил съм за какво:,,ти си много прос бе,ти си проз със,,з,,казвал ли ти е някой,че си прос,,По време на въпросите ми удря чоканки по главата и продължава упорито да натяква,,казвал ли ти е някой,че си проз,,Аз понабрах смелост и му казвам,,никой не ми е казвал на училище на родителски срещи все са ме хвалили,,Той замълча малко и вика,,тука си изпростял,,
И правилно ти го е казал " тука си изпростял" не се познаваме лично и не искам да те нараня с нещо но ми стана смешно защото всичките тези неща съм ги чувал някога, сякаш нещата са се повтаряли на различните места  ;)
На пук на Халата папрята е мой приоритет

Статистика

Members
Total Members: 4725
Latest: Иван Атанасов
New This Month: 1
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 510381
Total Topics: 1915
Most Online Today: 112