Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Големи граничарски бели

Започната от майор ТЕНЕВ, 29.12.2013 г., 16:54 ч.

« назад - напред »

петков

То , дали не е бил един и същ?  ;)
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

Dimitar

С джипа го е гонил 125 ..... а сега се сетете , кой го е въоръжил  ;) . Да поясня 125 се е возил , карал е шофьора ( за малко и той да го отнесе ) .

Веселин Котов

Ми то каквото повикало,такова се обадило.
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

майор ТЕНЕВ

Ровичкайки из ЦТА/Централния Тенев Архив/, намерих една сводка за дисциплинарни нарушения на МБ за 4 и 5 май 1985г. Някой може да е бил в отряда по това време и да познава участниците.
Започвам да ги преписвам по едно, тъй като има неясни работи за преснемане, но може после и да ги метна на скенера.
И така:
В 11,34ч на 04.05.1985г СГН по ПГР от ТГЗ-Златоград, носещ службата на моста на р. Ерма ефр. Николай Гришев Момчев, при игра с оръжието си е наранил с два куршума в областта на шията р-к Христо Иванов Ангарски.
Подобен е случаят и на 05.05.1985г. В 12.00ч ГН по контрол на ПГР от ТГЗ-Ивайловград в състав ефр. Слави Карамфилов Славов и р-к Румен Стойчев Опренов е изпратен на служба в района на 'Колибар чешма' от ОД при УГО к-н Харизан Петров.
В 14,50 на оградата в близост до ТГП е кацнала птица. Двамата от наряда зареждат оръжието си и започват да се мерят в нея. По-късно изпразват оръжието си, но ефр.Славов не изкарва патрона от патронника.
Към 15.00ч двамата започват да си играят с АК, като р-к Опренов е показвал удар с приклад, а ефр Славов е направил опит да отбие удара. При това натиска спусъка и произвежда изстрел с който наранява р-к Опренов, като куршума минава през дясната ключица и излиза през лявата лопатка.
Причините за тези 'героизми' всеки ги знае.

стателов

Този вторият случай го помня. Момчето го доведоха в отряда. Писал съм някъде за това /не мога да го намеря/, но майора го е разказал подробно. Според моите спомени само дето куршума не е от ключицата към лопатката/лява/ , а от хълбока към лопатката /лява/. Куршума минава през белият дроб.

velko

Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

майор ТЕНЕВ

Христо, тъй го пише в сводката. А ако е от хълбока, стрелеца би трябвало да е на земята/посока на куршума отдолу-нагоре/.
А така както е описано-и двамата са прави, куршума пак минава през белия дроб.
В твоето описание би наранил и други органи-черва, черен дроб....

петков

Цитат на: стателов - 30.01.2014 г., 13:05 ч.
Този вторият случай го помня. Момчето го доведоха в отряда. Писал съм някъде за това /не мога да го намеря/, но майора го е разказал подробно. Според моите спомени само дето куршума не е от ключицата към лопатката/лява/ , а от хълбока към лопатката /лява/. Куршума минава през белият дроб.
Аз, пък помня втория случай.Момчето оцеля, но мисля ,че остана без гласни струни, но общо взето леко се оттърва.

майор ТЕНЕВ

Цитат на: петков - 30.01.2014 г., 13:15 ч.
Цитат на: стателов - 30.01.2014 г., 13:05 ч.
Аз, пък помня втория случай.Момчето оцеля, но мисля ,че остана без гласни струни, но общо взето леко се оттърва.
Това е първия, на 4 май.

петков

Да,  Тенев, техн. грешка.  :-[

batbobi

За случая в Ивайловград  , за голямо съжаление момчето не е отцеляло!Мир на праха му!Били са големи приятели с ефр.
Слави Карамфилов Славов е родом от Свиленград!

стателов

Майоре, затова казвам, че коментирам по спомени. Хълбока го казах неточно. Според мен беше между хълбока и подмишницата. Някъде там.

morski

Момчета защо не мислите по-позинивно.Не съзнавате ли,че с тия негативни спомени може да подхраните жълтите журналя като мухнева и анус е и ето ви готов сценарий за нов филм.

batbobi

Вярно негативни , но са истина!Къде в коя армия и по кое време е нямало нещастни случаи!Така че тези жълтите драскачи да си знаете какво!

майор ТЕНЕВ

Има и няколко от 'Гирлянда', но за тях по-късно. И това е само за няколко месеца от 1985г.
За съжаление, всичко е истина. А журналята си ги насосват.

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189
Most Online Ever: 8646