Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Големи граничарски бели

Започната от майор ТЕНЕВ, 29.12.2013 г., 16:54 ч.

« назад - напред »

майор ТЕНЕВ

И на Крайновската през 1984 загина боец-кльониста Маринов. Брат му-близнак беше регистриран тук. И го отнесоха командването на заставата, макар и да не бяха там. А командированият там к-н Стойчо Колев се измъкна сух от водата, макар че той е накарал живия днес брат да провери защо се губи фаза на тока, Знаете, че кльонистите нямаха право да пипат ток с по-високо напрежение от 36 волта.

Barko

Цитат на: майор ТЕНЕВ - 29.12.2013 г., 16:54 ч.
И на Крайновската през 1984 загина боец-кльониста Маринов. Брат му-близнак беше регистриран тук. И го отнесоха командването на заставата, макар и да не бяха там. А командированият там к-н Стойчо Колев се измъкна сух от водата, макар че той е накарал живия днес брат да провери защо се губи фаза на тока, Знаете, че кльонистите нямаха право да пипат ток с по-високо напрежение от 36 волта.

Знаете, че кльонистите нямаха право да пипат ток с по-високо напрежение от 36 волта .
Това нещо не го разбрах.Това по инструктаж ли е било ? Ами ако има проблем във високоволтовите вериги от енергото ли са идвали специалисти? Някак нессериозно ми звучи.

майор ТЕНЕВ

Ами кльонистите са по поддръжка на ЕСС и свързочните средства. Един от тях бе обучен за стрелбищар. И по принцип, ако трябва да се смени ключ или контакт има си назначен в отряда ел.техник. И затова по ИМБ те нямаха право да работят с такова напрежение. А за трансформатора/там загина момчето,от с. Кръвеник, Гб/-работа е на енергото.
Водоснабдяването на заставата бе с помпа и като се е изгубила фазата, не могат да я пуснат.
И тоя момък отива на 'големите' жици/20 КВ/ да мери с фазомер. Там трафото бе качено на ж.стълб/жаре/, не е в постройка.

Веселин Котов

Мейджър ти знаеш доста истории от браздата.Не всички са с добър край,но такава е била реалноста на граничната служба.Когато решиш може да ги споделиш във форума на по младите граничари като мен,Благодаря.
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

майор ТЕНЕВ

Не съм отказвал никога отговор на въпрос.

Веселин Котов

Абсолютно си прав,просто си прекарал доста време от живота си по границата и знаеш за повечето инциденти които са ставали на браздата.Когато имаш желание може да ги споделяш във форума.
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

chekur/Барбов/

Айде,младите дупчат с остена-развързвай торбата ;D
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

Dimitar

ЦитатИмаше и обратни ситуации-през 1985 г мисля, на 12/6ГО/Д.Ябълково/ р-к Кърналов откри огън с АК по джипа на заставата и по щастлива случайност нямаше жертви. Също не са ми известни подробности за причината. Джипа-надупчен, един куршум беше пробил тока на кубинката на 125.

Войника е бил накаран да бяга пред  джипа с пълно биойно снаряжение (някои разправяха и с противогаз ). Когато е забавял темпото е бил "побутван"  отзад с джипката . При едно такова "побутване" се обръща и изпразва пълнителяпо джипа .Тоя дето му е дал патроните е без акъл .

Веселин Котов

Ако ситуацията е такава,че войника е каран в пълно бойно да бяга пред джипа,цяло чудо е ,че няма жертви.
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

dobrev621

Да ви кажа честно идиоти имаше и при офицерите. ;D ;D ;D
GSM-0887655071

stanyanev

Добрев, тая тема за офицерите - идиоти сме я нищили вече. Имаше и накърнени души, ама се преживява.
С. Янев

Веселин Котов

Така е Добрев,идиоти имаше и при офицерите и при старшините и при войниците.Но най лошото беше когато простотиите завършваха със смърт.
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

майор ТЕНЕВ

Цитат на: Веселин Котов - 30.12.2013 г., 16:21 ч.
Така е Добрев,идиоти имаше и при офицерите и при старшините и при войниците.Но най лошото беше когато простотиите завършваха със смърт.
Ами посрещането Новата 1990г беше окървавено..... :( В 5 ГрО....
Всяко стадо си има мърша, и при най-щателния подбор.

Веселин Котов

Това случая със старшина- школник Колев май беше.Бая хора погуби тоя нещастник.
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

chekur/Барбов/

Цитат на: Dimitar - 30.12.2013 г., 09:43 ч.
ЦитатИмаше и обратни ситуации-през 1985 г мисля, на 12/6ГО/Д.Ябълково/ р-к Кърналов откри огън с АК по джипа на заставата и по щастлива случайност нямаше жертви. Също не са ми известни подробности за причината. Джипа-надупчен, един куршум беше пробил тока на кубинката на 125.

Войника е бил накаран да бяга пред  джипа с пълно биойно снаряжение (някои разправяха и с противогаз ). Когато е забавял темпото е бил "побутван"  отзад с джипката . При едно такова "побутване" се обръща и изпразва пълнителяпо джипа .Тоя дето му е дал патроните е без акъл .
Пък тоя който го е подгонил с джипа е бил Айнщайн >:(.
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189
Most Online Ever: 8646