Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Снимки на паметници, липсващи в раздел СНИМКИ НА ПАМЕТНИЦИ

Започната от Ивайло Христов, 21.12.2013 г., 00:32 ч.

« назад - напред »

Ивайло Христов

Наскоро бях помолен да подбера снимки материал на граничарски паметници от наличния във форума материал. Прерових моя архив и темите в този раздел, но не и целия форум.

Отварям тази временна тема, за да се сигнализира, ако някой знае, че някъде из форума има качени снимки на паметници, които не присъстват в този раздел.

Снимките трябва да са без хора на тях, защото целта е да бъдат използвани при добавянето на паметниците на граничарите в регистъра на войнишките паметници.
От браздата започва Родината!

красимир_ванков

Поставям тук една снимка , макар и не особено качествена , времето е много лошо , дъжд и вятър , само информативно , да се знае ,че съществува такава паметна плоча . Тя е разположена на фасадата на ГПУ Свищов и е посветена  на загиналия шофьор на групата . Като се оправи времето специално ще отида да я снимам пак . Ходих днес до Управлението , за да им занеса няколко жалейки  за 40-тях дена на приятеля Венци Генов . И така я видях , наскоро била поставена . Колкото до мястото в темата - не ми се отваря отделна тема , защото си мисля , че няма да последва интензивен коментар . Дже май имаме много теми за обединяване и инвентаризация  .
Държавната граница на РБ е свещена и неприкосновена !
0988 869 514

R@do

Капитан Найден Иванов Турулийски (1921 – 1.09.1948)
Село Столник

pic host

dobrev621

Не зная дали тука им е мястото-от Наско Колев са!!!
GSM-0887655071

ефрейтор Атанас Колев

Благодаря Благо.Вчера бях в гробищата , на паметника и направих тези снимки.Радвам се че поне този път е почистен.Есента състоянието му беше плачевно.Капитан Петко войвода има над  20- 30  паметника,но този  е един от най важните.
Атанас Колев

dobrev621

Трябва Насе да се съхранява и почита-това е част от българската ни история!!!
GSM-0887655071

Стоян Дамянов

Паметник на ефрейтор Павел Ефтимов от 10 ГЗ Панама, 7 ГО Малко Търново
41°56'54.50"С     
27°36'33.02"И

Този паметник е построен в близост до лобното му място което е по-надолу в дола и не е обозначено.
Ремонтиран е с две работни групи от Форум Граничарите на България IX.17 и V.18 г.   Снимките са от май 2018
Намира се в източната част на китка вековни дъбове в центъра на която се намират останки от зид и керамика. Най-вероятно там е имало селски параклис каквито има много по Странджа.
Сега за съжаление е зад новото съоръжение, оградата. Другият му паметник е на плаца на 10 ГЗ.

Длъжности: Автоматчик, РПГ, фотограф, лавкаджия, радиовъзел.

Стоян Дамянов

Паметник на ефрейтор Павел Ефтимов от 10 ГЗ Панама, 7 ГО Малко Търново на плаца пред
Панама, 10 ГЗ
Координати   
41°57'16.60"С
27°36'2.62"И
Тази паметник е от мрамор построен е пред заставата до пилона със знамето. Предстои да се възстанови пак с работни групи от форума. Май месец 18 го "извадихме" от джунглата като изрязахме декоративната растителност която го беше погълнала и изсякохме дръвчетата по плаца.
Заставата е извън оградата и може да ходим когато си искаме без да чакаме разрешение и отваряне на портал.
Длъжности: Автоматчик, РПГ, фотограф, лавкаджия, радиовъзел.

dimcho

Ако някой е ходил или има път кък паметника на ефрейтор Павел Ефтимов от 10 ГЗ Панама, 7 ГО, дали може да се стигне до там , през с.Сливарово и от там по пътя покрай великата ограда.
Или пък в обратна посока пак покрай оградата,до оградата пътя не е зле,поддържат го.
Прекия път до 10 ГЗ септември 2017г. беше добре, но до  м.май 2018г. дърварите са го разсипали,тази година може и да е непроходим. Може пък и да са го пооправили,но едва ли.
Не че пежото няма да мине,като има въже и кой да дърпа ;D
мл.с-т. Димов
0888457690

Borisova Hristova

Цитат на: Стоян Дамянов - 13.01.2019 г., 11:25 ч.Паметник на ефрейтор Павел Ефтимов от 10 ГЗ Панама, 7 ГО Малко Търново
41°56'54.50"С   
27°36'33.02"И

Този паметник е построен в близост до лобното му място което е по-надолу в дола и не е обозначено.
Ремонтиран е с две работни групи от Форум Граничарите на България IX.17 и V.18 г.  Снимките са от май 2018
Намира се в източната част на китка вековни дъбове в центъра на която се намират останки от зид и керамика. Най-вероятно там е имало селски параклис каквито има много по Странджа.
Сега за съжаление е зад новото съоръжение, оградата. Другият му паметник е на плаца на 10 ГЗ.

Здравейте, обръщам се към вас, защото знам, че представители на форума са взели дейно участие във възстановяването на паметника на Павел Ефтимов. Издирвам наследниците на Павел и по-точно на брат му Божидар. Майка ми е последния жив представител от рода Янкулови от Елин Пелин, от който е и Павел (по майчина линия) и много би искала да влезне във връзка с наследниците на брат му. Моля да споделите ако имате връзка с някой от тях или познавате някой, който има информация. Вие сте последната ми надежда!

morski

А Вие знаете ли къде е погребан- в София или другаде ?

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 510190
Total Topics: 1915
Most Online Today: 210
Most Online Ever: 8646