Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Школа за подготовка на командири на отделения в Ивайловград (1977г. - 1990г.)

Започната от jivko-slavov, 09.04.2009 г., 20:12 ч.

« назад - напред »

валентин60

Цитат на: гущер - 16.06.2023 г., 22:00 ч.
Цитат на: Антон Макавеев - 15.06.2023 г., 20:03 ч.
Цитат на: Kremenski - 13.04.2023 г., 21:13 ч.
Пиша от 1л ед ч от 1979г,м. Септамври за 56320:

КУГО - полк. Керемедчиев, от м. Януари 80г - полк Тенев
ЗКПЧ - полк. Желю Бонев, от м. Март 80г - полк. Власаки Василев дойде от ЗКПЧ на комендатурата на пп-к Ходжев
ЗКТила - полк. Димов
НЩ - полк Тенев, от Февруари 80г - м-р Петър Георгиев
Кадри - п. п-к Петров
Н-к свръзки и работилница  - м-р Георгиев
БП - ст.л-т Георги Тетереков
ЗКР - к-н Русев
Н-к мед служба - п-п-к Русинов
РО - м-р Георгиев;с-т п/а
Секретна секция - с-на п/а
Вещеви склад - с-на Попов
1-ва рота
КР - к-н Тодор Димов
ЗКПЧ - ст. л-т Кърцев
с-на Черешарски
к-р 1-ви взвод ст.л-т Йосифов
к-р 2-ри взвод - л-т Господинов
к-р 3-ти взвод - л-т Гунев/сапьори/
2-ра рота
КР ст л-т Канчо Канев
ЗКПЧ - ст.л-т Панталеев
к-р 1-ви взвод л-т Трънен
к-р 2-ри взвод л-т Йорданов
к-р 3-ти взвод л-т Миладинов/разжалван от ст. л-т от застава от Гоцето/
3-та рота
КР ст.л-т Вене Николов Ангелов
ЗКПЧ л-т Владимир Петков
с-на Праматаров
к-р 1-ви взвод стл л-т Иван Панайотов Ванков
к-р 2-ри взвод ст.л-т Харизан Петров
1КСО - мл.с-т Падарски
2КСО мл.с-т Иван Иванов
3КСО мл.с-т Енчо Семерджиев
к-р 3-ти взвод л-т Йовчо Стефанов Чернев
2КСО мл.с-т Рачев
3КСО мл.с-т Гълъбов
4-та рота
КР к-н Стратиев
ЗКПЧ л-т Петър Ненчев
с-на с-т Грудев
к-р 1-ви взвод к-н Китипов
к-р 2-ри взвод л-т Макавеев
к-р 3-ти взвод л-т Атанасов
ОР
КР к-н Налбантов
КВ ст.л-т  п/а
1КСО ефр Симитчиев
2КСО ефр п/а
с-на Чакъров
водач на БТР - с-т Пъндъров
За още ще пиша

Дано предизвикам някой друг емоционален спомен, но един от мойте от школата:
М. Февруари 1980г е , аз съм ДР,одръгнал не ми тежи вече службата,само взводния ст. л-т Харизан Петров ме тормози като иска да ме остави кадър в школата,аз не искам-или да се върна в ОР,където бях пратен от ВрВО като шофьор или да ме пратят в друг отряд на мястото на оставения за  кадър.Да,ама не - Петров е категоричен и ми казва тия неща да си ги разправям вкъщи като се прибера отпуск.
Идва и  на проверка НЩ на ГВ,полк.Георгиев с един екип  от БП на войските по време на моето дежурство.
Към 10ч се качват/полк Георгиев,полк Тенев,п.п-к Петров/в стария корпус/ на втория етаж,вдясно е УГЗ на офицера Ангелов.Представя се ст.л-т Ангелов,представям се аз като дежурен по рота и започва проверката.Преглеждат шкафчета в спалните, излизаме навън и проверка на района.
Цяла нощ сме мили коридора и почиствали района на ротата - горния плац,мястото пред умивалните и тоалетните и физкултурната площадка беше нашия район.
Да, ама като минахме пред тоалетните полк. Георгиев иска да провери противоатомното укритие - входа му беше срещу входа на тоалетните в нашия район.Не си спомням кой отключи катинара/ключовете му май не бяха на връзката на ДР и там не влизахме,защото беше почистено и нямахме там работа/,но полк. Георгиев ме попита заредена ли е печката - тя се намираше вътре точно срещу вратата на укритието.
Казвам,да и отварям вратата на печката и......... от печката изпада на земята един затвор на автомат.
Пита ме: - другарю школник,какво е това,казвам - съвсем не зная и полк. Тенев ми нареди да отида в АВ склада и да доведа ст. с-т ........../висок,мургав,слаб и никога не си пломбираше склада в края на деня, не можеш да го сдадеш като си  н-к на караула/
Довеждам го, даде му полк. Георгиев затвора и нареди да се открие чий е автомата и да дойде старшината и к-ра на ротата.
След време идват к-н Налбантов и с-на Чакъров - автомата е на р-к Натов, телефонист от ОР.
Пита полк. Георгиев кога за последно е проверявано оръжието, к-н Налбантов  отговаря -  предидущия ден.
А ОР,след като положеха клетва школниците даваха караул  между двете школи и оръжие не пипваха.
Т.е. тоя затвор е бил в печката поне от м. Ноември миналата година.
Р-ка Натов му дадоха не знам колко арест,но на следващия караул го приех като арестант.
А той,тих смирен,математик,приет за студент по радио и телевизионна техника във ВМЕИ Ленин.
Чака уволнението  и си копаеше с кирката на физкултурния салон и хич не му пукаше.
Уволни се Септември без задръжка

Та така с р-к  Натов,п-к Георгиев и аз школника
М-р Георгиев никога нее бил началник свръзки и работилница.Началник свръзки  беше под.п-к Белов а работилницата я държах аз.Нямаше такъв щат.м-р Георгиев дойде от Берковица и беше в щаба.А с-на Черешарски беше на ОР при Налбантов.
Старшина Йосифов познаваш ли го ,аз бях в работилницата 90-92 ?
И ти ли скатавка бре Димо, и на теб ли трябва да ти разказвам що е граница?
На пук на Халата папрята е мой приоритет

гущер

Седемдесет (70) и кусур километра ми беше участъка,от Хамбар дере  до Камилски дол(Комшиите на Вълче поле),нема лев,нема десен  ::).Два пъти в годината от първа до дванайста ,башка когато вали,ремонти и т.н.Обаче папрат нямаше  ::)

валентин60

На пук на Халата папрята е мой приоритет

zmiori

"Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, които поставят интересите на България над интересите на Русия."

Sisko68

Аз също карах в тоя период,ни бях в 4 рота клюнист.За бягането и марша на,скок то и ние оравихме.Старшина Грудев беше топ викахме му Генерала...с вишките стройсе..при нас имахме сержант Петров_Пешо хронометъра..а зводния ни беше мл.л_т От Врачанско..гонеше ни с един трабант на бягането също и мл с_т Гергуев ~Гецата от Разград беше културист..много як и готин пич..като заспивахме в кабинета по специална подготовка..ну вадеха на физзарядка с металните сандъци по 27 кг аки не се лъжа да се,събудим..Ех славни времена бяха..Станахме мъже и хора..Ако има някой от моите..аз после бях в Любимец мл.с-т Савов,обучавах набор 69 и застава,Косовски.В наряд отиват славни граничари...Това е за цял живот  призвание...

цапар

Цитат на: Sisko68 - 10.01.2024 г., 22:59 ч.
Аз също карах в тоя период,ни бях в 4 рота клюнист.За бягането и марша на,скок то и ние оравихме.Старшина Грудев беше топ викахме му Генерала...с вишките стройсе..при нас имахме сержант Петров_Пешо хронометъра..а зводния ни беше мл.л_т От Врачанско..гонеше ни с един трабант на бягането също и мл с_т Гергуев ~Гецата от Разград беше културист..много як и готин пич..като заспивахме в кабинета по специална подготовка..ну вадеха на физзарядка с металните сандъци по 27 кг аки не се лъжа да се,събудим..Ех славни времена бяха..Станахме мъже и хора..Ако има някой от моите..аз после бях в Любимец мл.с-т Савов,обучавах набор 69 и застава,Косовски.В наряд отиват славни граничари...Това е за цял живот  призвание...
Привет, мл. с-те Савов!
В момента форумът е на чат-пат, дискусиите са почти на сто процента по ежедневности.
Защо ли?
Ми защото сега пишещите във форума са тук от сто години и като такива си въобразяват, че всеки новодошъл требе да им изчете всичките лакардии и като се освести, че от преди него има барем илядо по-велики граничари и помегю тях има и по-по...следва да си мери приказките.
Аз преди 5-6 г. не подходих по тоз начин ами съвсем добросъвестно си признах за шубето ми кат голям страх, подире и други  откровения за мене си и за заставата, да туй онуй и...са се занем кой какви трески са му одялани и на кого какво има за бичене, ама щот са уважаваме -  си траем и се понасяме, макар и да не си го признаваме.
С две думи, колега Савов - разкажи, сподели, стани част от форума. Всеки активен новодошъл е като кръводарител за всички ни.
Давай момко!
Child in Time

gorog

Валка, не плаши човека! всичко си ни е наред! я глей кви убавци сме! ;D
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

красимир_ванков

Цитат на: gorog - 11.01.2024 г., 05:54 ч.

Убавци, ама secon hand......
Държавната граница на РБ е свещена и неприкосновена !
0988 869 514

gorog

Цитат на: красимир_ванков - 11.01.2024 г., 07:46 ч.
Цитат на: gorog - 11.01.2024 г., 05:54 ч.

Убавци, ама secon hand......
лачени, ама мачкан лак!
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

гринго

13ГО 10 ГЗ М.Козлов с.К.Андреево
0893971450

gorog

Цитат на: гринго - 11.01.2024 г., 07:53 ч.
Мачкан..... ама лак
риба, ама, цаца!
цаца, ама, риба!
от филма "кит" 1970 г. сниман основно в Шумен и морето!
ха! в уикито пише, че е заснет в бояна, а в някои кадри ясно се вижда новопостроения хотел "мадара"!
странно!

красимир_ванков

Държавната граница на РБ е свещена и неприкосновена !
0988 869 514

Ив.Петров

Цитат на: gorog - 11.01.2024 г., 07:57 ч.
Мачкан..... ама лак
риба, ама, цаца!
цаца, ама, риба!
ха! в уикито пише, че е заснет в бояна, а в някои кадри ясно се вижда новопостроения хотел "мадара"!
странно!
Снимки по морето и Шумен.
Производство-сглобяване, озвучаване, надписи... студия Бояна
Който не знае какво да прави със свободата, никога няма да я оцени. Особено, ако му е подарена.

gorog

Цитат на: Ив.Петров - 11.01.2024 г., 08:27 ч.
Цитат на: gorog - 11.01.2024 г., 07:57 ч.
Мачкан..... ама лак
риба, ама, цаца!
цаца, ама, риба!
странно!
Снимки по морето и Шумен.
Производство-сглобяване, озвучаване, надписи... студия Бояна
и понеже не четеш кво пиша, пак ще попитам, ако трябва и с картинки-защо при масовите кадри се вижда хотел "мадара" в шумен? току що построен! баща ми е разказвал, че Майсторите са нощували там! тогава съм бил 10 годишен и не са ме интересували тези работи! филма го гледахме след години по телевизията!
ще питам и следното, макар и за друг филм, също сниман в шумен в бившия партиен дом, сега окръжен съд, "година от понеделници", защо не се споменава това? а когато се снима този филм бях 16/17 годишен и много добре помня, как хората се тълпяха пред същия този хотел/то друг нямаше тогава/ барабар с мен, да видим и да пипнем Големите в киното- Коста Цонев, Ламбо! не ме е яд, че шумен не се споменава никъде, а това че уйдурмите са били удобни и тогава/то кво ли не беше уйдурма/! бъди здрав!

Ив.Петров

Не ме разбра от ония думи, надали сега ще разбереш. Филми се заснемат на сто места и се сглобяват.
На кой филм пише къде е заснет?
Пише коя компания го е произвела.
Пише ли някъде къде е заснет ''филма'' "Граница"?
Който не знае какво да прави със свободата, никога няма да я оцени. Особено, ако му е подарена.

Статистика

Members
Total Members: 4725
Latest: Иван Атанасов
New This Month: 1
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 510381
Total Topics: 1915
Most Online Today: 112
Most Online Ever: 8646