Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Школа за подготовка на командири на отделения в Ивайловград (1977г. - 1990г.)

Започната от jivko-slavov, 09.04.2009 г., 20:12 ч.

« назад - напред »

jivko-slavov

Бях там през лятото на 83 г.Голям чанч беше , много баири превзехме .Аз съм ш-к Желязков от Стара Загора - 1 рота 2 взвод .Къде сте Захари, Димов,Георгиев,Найденов,Миндев и другите .След това се качих на застава Чавдар-Горни Юруци и там беше доста по-добре като на курорт защото нямаше кльон.Голям рахат изкарахме.
мл. с-т Желязков - СЗ

stamencska

И аз съм бил там,но през зимата на 1979-1980г.Вярно голям чанч беше,а и сержантите и офицерите беха големи идиоти,хора далече от граничарския живот.После на границата в Петричкия отряд разбрахме какво е истинско приятелство.Стамен Стаменов
3ГО-Петрич,школа Ивайловград 1979-1980,застава"Богатир"1980-1981г.

паци

И аз бях там.03.99-06.99 учебен център. Много далече бееееее!!!!!!
п.п.като се има на впредвид че съм от Русе ;D
ефр. Пламен Димов  Любимец-56590 /1999-2000/

ПРИСА http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1517844194i.jpg

Rejoice,O young man in the youth...

Чауша Петров

Там бях на зимна школа 1987-1988л Нистина си беше гърч, но поне беше по чисто от поделението в Любимец

kalema

школник калемджиев служих там през 1988-1989  6те се радвам  ако ниакои стар  познат  се обади

bojidar

Мл. сержант Калемджиев, добре дошъл на борда -''Войводо-Драгоманска''.

bojidar

Kristalens, към кого ти е въпроса? /към, мен,kalema,rishko,ovcharov/ С мл.серж. Калемджиев служихме заедно на "Войвода" Драгоман, след като той изкара школата в Ивайловград. Командир на нашата ГЗ 1988 до89г, беше майор Трифонов, а от1989 до 90г., ст. лей. Велев.

стефанов

аз бях в ивайловград,школата за мл.серж.89г.по време на преселението, беше чудо

стефанов

здр.лятото на 89г.великото преселение на турците.беше ад

glarusi

И аз съм бил в Ивайловград.Лятото на 1988год.Трета рота трети взвод.Че беше чанч беше.

nakata_zalp@abv.bg

Момчета бил съм в ИВАЙЛОВГРАД три месеца през зимата на 1981-1982год.За какъв гърч говорите, та там си беше истински АД, в сравнение със службата на границата (имам предвид заставата).По късно разбрах, че офицерите в ИВАЙЛОВГРАД бъобще си нямат представа от истинската служба по границата.Хубавото беше, че срещо поделелието се намираше гимназията, но какво от това; ПЪЛНИ ОЧИ - ПРАЗНИ РЪЦЕ. 

стефанов

само храната беше като за световно.к-н димитров двуметров чешит ,лопатата в ръкатаму беше като играчка ;D

стефанов

вярно беше ст.л-т.a командира на школата как се казваше.беше подполковник

glarusi

Командир на школата беше подполковник Делчо Луков Груев от с.Поибрене Пазарджишко както той обичаше да казава,не може да не ви го е казвал пред строя,а ст.л-т Димитров или както му казвахме дългия Джими още служи и в момента е зам.началник ГПУ-Свиленград,бившето Лщбимец.

Статистика

Members
Total Members: 4716
Latest: слави
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509906
Total Topics: 1913
Most Online Today: 191
Most Online Ever: 8646