Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

УГВ/НСГВ/НСГП и батальона за обслужване в София

Започната от geryv, 21.11.2011 г., 21:29 ч.

« назад - напред »

geryv

Ех спомени.... :) Спомням си много добре ст-ст "Бебе" с неговите колоритни изказвания по време на вечерна проверка, когато му се падаше да е дежурен по поделение и когато проверяваше оръжието на караула. Тишо май се сещам и за теб, ти втората година даваше ли дежурства в долната част на поделението, откъм блоковете на слепите,зад столовата имаше една малка постройка ? По спомени май и казвахме "Радиорелейка"!? Моят тел. на VIVACOM e 0879571925. Ще си запиша твоя, по кое време е удобно да ти звъня ? Може би събота, неделя !? Аз по принцип в свободното си време, до колкото го имам не съм чак толкова ангажиран. По принцип съм от Кнежа, но в момента се подвизавам в Плевен. Работя в банка. Предполагам че понякога си идваш на Ловеч, може да се уговорим да се видим някоя събота и неделя, ще ми е много приятно. Разстоянието Плевен-Ловеч не е голямо. Относно Сарабурун, ще видя какво мога да направя. Чесно казно много ми се ходи, но работата ми е страшно ангажираща, обвързана с изпълнение на цели, което на днешно време става все по трудно, да не кажа невъзможно особено в провицията. Във връзка с това от много далече трябва да планувам кога мога да отсъствам. Ако не успея сега за Сарабурун, то за лятната среща при всички случаи ще си планувам отпуск и ще се отзова...

tisho

здрасти,няма проблеми звъниш когато ти е удобно,днес ми се отдаде да прескоча до Ловеч,но няма проблеми след като се чуем,ще се уговорим и ще се видим.Отдадох дължимото на държавата.Давах дежурен телефонист,в поделението до КПП.Тел.ще бъде вкаран в моя тел.така че ще гледам да се видим.
Рових и намерих снимки от поделението и взвода а на колоритния от всички беше Пълов със спецефичната си стойка и.......А за Сарабурун ти си преценяваш,гледай да върви работата ти а срещите ще ги направим да сме живи и здрави.Гледах снимката и не могат да ми исплуват фамилийте на колегите,сетих за нашият капитан Чучев беше много готин като човек,незнам нищо за тях.

tisho

майор ТЕНЕВ

Валсодар

ВСК р-к Р.Ничев

tisho

преснимана и изпратена, оригинала  е добре,ще се постарая да я прикача в скоро време-оригинала,не е бил пиян фотографа.

geryv

Батальон за обслужване на УГВ - Автотранспортна рота, 1988-1990 г.

geryv

сн. 1 - Авторотата в пълен новобрански състав;
сн.2 - пред караулното;
сн.3 - пред столовата /Тишо, първият клекнал от ляво на дясно е от вашата рота, казваше се Димитров, по спомени от Монтана, последният клекнал съм аз, между мен и Димитров има един седнал - Борисов от Лом/;
сн.4 - Граничен отряд Елхово, ранната пролет на 1990 г. - командировка

tisho

благодаря за върнатите години,караулното го помня,на втората снимка момчето в средата си го спомням,за Димитров не мога да се сетя,за други от нашите знаеш ли нещо.

kesten

Здравейте пичове! Служих в батальона от 85-а до 87-а. Бях свързочник, на голямата релейна, 409-ката. На някои от вас, както виждам може и да съм бил стар. Аз бях отдельонния на свръзките и водех младите момчета от набор 86-88. Минавах за връзкар, защото съм от София, но нещата не бяха точно така, както изглеждаха...Всъщност попаднах малко случайно там...Дълга история...Абе не беше леко, но спомените са страхотни...И до ден днешен съм много добър приятел с момчета, с които служихме. Шофьорът на станцията ми е даже кум...

kesten

"Бебе"-то, или "Оно"-то, както го наричахме ние беше ст.сержант на нашата станция. Втората година му се водих началник даже...ха-ха. Голям смях беше с него...

tisho

здрасти колега,малко помалко се включват колеги във форума,бебето е незабравим образ такъв не се забравя,имаш ли някаква инаформация за ротния майор Костов и капитан Чучев,през 2000 год.загубих връзка с тях,от моят набор нямам връзка с никой.Изчезнаха безследно.

geryv

Ееее браво, още един колега :) Абе лека полека ше се съберем, а пък да е живот и здраве ще се видим на някоя от срещите ! А ти Тишо не се коси, надеждите са в този форум, защото и аз също нямам ни вес ни кост от тези, с които съм служил. Вече има още един потенциален който ще се регистрира /Кочовски/. Дори ние с него, че сме от един град си изгубихме, вятърът на промяната ни попиля на всички страни. Доста усилия ми костваше, докъто го открия. Правим уж някаква организация с него за евентуално присъствие на Сарабурун, пък ще видим до къде ще я докараме  :)

tisho

дано до го докарате някак  до Сарабурун,не се кося ама така се случва в живота.Станахме трима от УГВ дано се съберем още.

kesten

Нямам никаква информация за шапките, а и доста време мина от моето УВО 87. Няколко пъти в близките години след уволнението виждах бат Цеци - бившия взводен на радистите и Гонзо (не знам дали сте му викали така и вие...аз даже не си спомням вече и истинското му име) - моят взводен, на телефонистите, телеграфистите и релейката.
Иначе с пичове, с които съм служил се виждам от време на време. Спомените са много готини, но за съжаление с годинките все повече и повече избледняват.
Поздрави на всички. Ще гледам да влизам по-редовно тук.

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 510190
Total Topics: 1915
Most Online Today: 210
Most Online Ever: 8646