Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Дезертьорът от 4 ГО, застрелян през 1982 г. при яз. Антон Иванов (яз. Въча)

Започната от dobrev621, 28.05.2011 г., 09:33 ч.

« назад - напред »

Donadoni

Министър бе брат му Васил, на Транспорта и съобщенията! Посрещал съм го два пъти на Маказа!

velko

Цитат на: Donadoni - 12.01.2018 г., 23:26 ч.
Министър бе брат му Васил, на Транспорта и съобщенията! Посрещал съм го два пъти на Маказа!
Ген.Цанов ли?
Единия път не беше ли през 09.1984?
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

дим15

Цялата тази история се случи след 20.05 1982 г. Аз служих на 7г.з. в с.Арда . свалиха ни долу в отряда и там прочетоха заповед на министъра на МВР  Д.Стоянов . В която ни обясниха какво е направил и при среща с него да се ликвидира. Нас ни пратиха на 3гз над с. Мугла да прикрива ме границата . Помня че,снега беше над 50 см. и беше много студено и 4 дена не ни прибраха само минаваха да ни дават ядене и вода . После ни прибраха да дремнем в заставата и изкарахме още един ден вънка  на снега . След което ни прибраха обратно кой от където беше дошъл.

pepi

Ген. Ст.Цанов КГВ.От с.Трудовец,Обл. Софийска,общ.Ботевград.

dobrev621

Цитат на: дим15 - 06.02.2018 г., 22:39 ч.
Цялата тази история се случи след 20.05 1982 г. Аз служих на 7г.з. в с.Арда . свалиха ни долу в отряда и там прочетоха заповед на министъра на МВР  Д.Стоянов . В която ни обясниха какво е направил и при среща с него да се ликвидира. Нас ни пратиха на 3гз над с. Мугла да прикрива ме границата . Помня че,снега беше над 50 см. и беше много студено и 4 дена не ни прибраха само минаваха да ни дават ядене и вода . После ни прибраха да дремнем в заставата и изкарахме още един ден вънка  на снега . След което ни прибраха обратно кой от където беше дошъл.
Бях там,но това вече се коментира. >:(
GSM-0887655071

dobrev621

Цитат на: pepi - 07.02.2018 г., 02:19 ч.
Ген. Ст.Цанов КГВ.От с.Трудовец,Обл. Софийска,общ.Ботевград.
Бе то там беше и Ради Славов и още един генерал май,че от Пловдив ака не греша-МВР-то. ;)
GSM-0887655071

Ваторг

Цитат на: Стоимиров - 02.01.2013 г., 14:07 ч.
Цитат на: xpucmox - 28.05.2011 г., 20:10 ч.
Дезертьорът е новобранец – кльонист на застава Водни пад – Смолянско и е от с.Белозем Пловдивско. Получава писмо, че приятелката му ще се омъжва или вече е свършила това. Иска домашна отпуска, но му е отказана. Скоро след това е назначен за дежурен по застава???. През нощта взима две ТТ-та и стотина патрона за тях???. С някакъв кон отива до селото. Там открадва лек автомобил, с който възнамерява да се придвижи към вътрешността на страната, по точно до селото си. Някъде след с.Тешел е спипан от граничарски патрул??? със старши с-т Куршумов + един мл. с-т, които май не са знаели с какво е въоръжен. Защото му взимат  само единия пистолет, и докато единият го държи, другия търси с какво да го вържат. Задържаният си измъква ръката и с останалият пистолет застрелва единия и ранява другия. По нататък започва предвижването си пеша. Спи по изоставени къщи и си сменя няколко пъти дрехите. Междувременно ранява и един часови от караула на погребите в г.Девин. Доколкото си спомням преследването му е от състава на ГВ, личният състав на полковете в Смолян, Девин и Ардино участват в заградителни мероприятия от южна страна, от северна кои са били така и не съм разбрал. Един офицер казваше че бройката надвишавала хиляда, даже участват и хеликоптери. След достигайки до равнинната част вижда, че няма да може да премине през кордона и започва да се връща обратно към границата. В този момент кордоните от северната страна са вдигнати и го дебнат секретни постове на ГВ. Именно такъв секрет някъде около язовир ,,А.Иванов" му инкасира двайсетина куршума от калаш.

Това ми е останало в паметта от информациите които ни ги четяха по два пъти на ден в кашишкия полк на Каптажа – Смолян ( бях оставен в нарядната група).   

Извинявам се за някой грешки, било то от различните понятия в ГВ и БНА или било от деменция.
Бъдете здрави!

Добавям една снимка и още малко пояснения.
http://granichar.org/forum/index.php?action=dlattach;topic=441.0;attach=29172;image
Значи,ефрейтора  качен на дясната/пасажерска врата/на десния джип се казва Георгиев/не съм сигурен за името-викахме му Гецата/ беше шофьор на оперативния джип в отряда.Последните месеци на службата си ги кара на нашата застава 11 Ниса,и от него знам някои подробности за последните часове на избягалия войник.Беше участвал от началото на операцията с м-р Денев,инструктора на оперативното куче на отряда-забравих му името и един или двама офицери от девинската милиция,до самия разстрел на избягалия войник.Не зная обаче дали е удобно да разкажа случката от негово име.
Денев беше психопат

Изпратено от моят T781 с помощта на Tapatalk

Ваторг

Цитат на: Georgi_antonov - 05.01.2017 г., 11:05 ч.
Не мога да си спомня за министър-Цанов, но от отряда бяха  в тази група Хасъмов ,Гигов Филипов
Гигов беше ВКР

Ваторг

Цитат на: velko - 05.01.2017 г., 11:18 ч.
Ген.Цанов беше КГВ.
Гигов ВКРто ме е разпитвал за един скандал с фатмака Гогушев,който пък беше партиен секретар

dobrev621

Цитат на: Ваторг - 13.11.2021 г., 14:27 ч.
Не мога да си спомня за министър-Цанов, но от отряда бяха  в тази група Хасъмов ,Гигов Филипов
Гигов беше ВКР

В първа оперативна група участвахме аз,СК Нарос оперативно на Момчилградският ГО което водех,к-н Бечев,Гецата от Казанлък май беше и двама сержанти от секретна служба!Мен ме бяха пратили с още двама с кучета да помагаме на Смоленският ГО с три взода от школата в Ивайловград за поиескови групи при претърсването на участъци да има по едно куче във всеки взвод,ама Нефта който го водеше Спас Колев-вашето оперативно зацапа свещите и хайде сложиха мен в ОГ.
GSM-0887655071

валентин60

Цитат на: dobrev621 - 13.11.2021 г., 16:26 ч.
Цитат на: Ваторг - 13.11.2021 г., 14:27 ч.
Гигов беше ВКР

В първа оперативна група участвахме аз,СК Нарос оперативно на Момчилградският ГО което водех,к-н Бечев,Гецата от Казанлък май беше и двама сержанти от секретна служба!Мен ме бяха пратили с още двама с кучета да помагаме на Смоленският ГО с три взода от школата в Ивайловград за поескови групи при претърсването на участъци да има по едно куче във всеки взвод,ама Нефта който го водеше Спас Колев-вашето оперативно зацапа свещите и хайде сложиха мен в ОГ.
;D ;D ;D ???
На пук на Халата папрята е мой приоритет

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915