Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Дезертьорът от 4 ГО, застрелян през 1982 г. при яз. Антон Иванов (яз. Въча)

Започната от dobrev621, 28.05.2011 г., 09:33 ч.

« назад - напред »

Стоимиров

Георгиев разказваше че след като избягалия е прострелял часовия на погребите в Девин,оперативното куче е хванало следата и до самия разстрел повече не я е изпуснало като е работело по следата най-малко на 7-8 часа след дезертьора.Може би тогава се е решило повече да не се рискува със опити за залавянето на избягалия,а да бъде застрелян.Явно заповедта е дошла от по-високо място.Георгиев каза че след 2 или 3 дни преследване са го застигнали в някакво дере/кучето е усетило че е наблизо започнало е да дърпа и е станало нервно/и тогава м-р Денев им е наредил око видят избягалия да не се церемонят с него а направо да стрелят,но дезертьора пръв е открил огън срещу тях.Бил е на около 30-40м. на отсрещния скат на дерето зад някакви скали.Те също започнали да стрелят по него и след  малко са видели как той се свлича от камънаците.Тогава Денев се е приближил и е дал няколко контролни изстрела за да се увери че наистина е мъртъв.Общо взето това си спомням от разказа на Георгиев.             

dobrev621

Стоимиров оперативното ви куче Нефт хвана дръжки тогава в погреба на Девин,Кольо го водеше-един дребен и нещо се беше поуплашил(то направо си беше за страх),заедно карахме школата в Берковица,но бяхме в различни роти.Тогава работих аз с Нарос само,че офицера беше Бечев и ни спря понеже стана страшно тъмно,дългият повод постояно се заплиташе по драките,а и да не рискуваме.Шоферът наистина се казваше Георгиев-Гецата и беше от Казанлък ако не се лъжа-висок около 170 см.слаб и доста гъвкав,като ходеше леко проженираше,малко на пръсти стъпваше.Една баба от Михалково ни упъти на другият ден,беше го видяла,вика не е местно момче,към язовира отиде,в дерето до язовира го настигнахме,три пъте стлеля по кучето с пистолета,после дойдоха тия вашите от щаба и всичко приключи набързо.Наистина някой стреля от яд по вече убитият и то цял пълнител-дали не се казваше войникът дезертьор Красимир Петков.
Да на снимката е Гецата.
GSM-0887655071

Стоимиров

Ето как стигаме до истината,аз просто преразказа х това което зная от Георгиев,а е нормално някои неща да съм ги забравил и да не съм ги разбрал.За името на дезертьора мога да попитам познат който беше на същата застава.

Georgi_antonov

Водача на оперативното куче бе Колев от първимаѝско -след този случаѝ остана на служба в МВР-Смолян
Понеже беше заплашен от дядото на убития от  Белозем, коѝто беше партизанин, че ще го убие когато се уволни  а когато го задържат преди да убият ранява с-на Куршумов и един мартенец на 6-месеща служба
А така в раѝона на Доспат когато го заграждат , Колев пуска оперативното куче за да го задържи а това лаѝно стреля по Колев а не по  кучето ,тогава м-р Денев издаде заповед да се стреля по него.
А за случая от Добрич-това беше един маѝор от МВР коѝто обира инкасо автомобила 50 хил лв.  и решава да бяга в Гърция , краде леки коли и така стига до Чепинци -след като неможе да мине се връща обратно  с цел да мине в Сърбия и във влака Пловдив-София бе задържан от две ,каки ' от ДС-Пловдив.

dobrev621

Цитат на: Georgi_antonov - 04.01.2017 г., 16:18 ч.
Водача на оперативното куче бе Колев от първимаѝско -след този случаѝ остана на служба в МВР-Смолян
Понеже беше заплашен от дядото на убития от  Белозем, коѝто беше партизанин, че ще го убие когато се уволни  а когато го задържат преди да убият ранява с-на Куршумов и един мартенец на 6-месеща служба
А така в раѝона на Доспат когато го заграждат , Колев пуска оперативното куче за да го задържи а това лаѝно стреля по Колев а не по  кучето ,тогава м-р Денев издаде заповед да се стреля по него.
А за случая от Добрич-това беше един маѝор от МВР коѝто обира инкасо автомобила 50 хил лв.  и решава да бяга в Гърция , краде леки коли и така стига до Чепинци -след като неможе да мине се връща обратно  с цел да мине в Сърбия и във влака Пловдив-София бе задържан от две ,каки ' от ДС-Пловдив.
Прочети какво съм написал по нагоре-участвах лично в тая обстанова, с Бечев бяхме първа оперативна група-мартенеца бе млад сержант.Колев или Кольо водеше друго куче в Белковица-един лесунгер, Нефта го е взел после в Смолян.Денев или там както го наричате Деньо кучето изпразни един пърнител на вече убитият войник дезертьор.Денев беше капитан по това време, Бечев също.Бащата на убития бе служител в МВР.
GSM-0887655071

Стоян Дамянов

Цитат на: Georgi_antonov - 04.01.2017 г., 16:18 ч.
Кога е било това? Проверих че си ми набор. Аз като чаках един такъв майор ме валеше сняг някъде из горите на Странджа. Този убил ли е някой? Дали е същият ?
Длъжности: Автоматчик, РПГ, фотограф, лавкаджия, радиовъзел.

velko

Добричкият е офицер от милицията - убива касиерката на универсалния магазин и задига парите.
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

dobrev621

Майора обрал и убил касиерките е от Добрич-пролетта на 81-ва, правихме КПП на Бързия и имаше сняг.Заловиха го във влака от Добрич за Варна.Всички отряди и полиция бяха вдигнати на крак тогава.Това го дъвкахме тука някъде на дълго и на широко.
GSM-0887655071

velko

Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

Стоян Дамянов

Благодаря за информацията. След 35 години научих подробности. Не съм ги търсил, помня тази обстановка по други причини.
Интересно нещо е паметта. Мислих си че е ноември декември, заради снега. Помня че си беше доста студено и че инф. за майора е че е убил само двама. Много време го чакахме.
Длъжности: Автоматчик, РПГ, фотограф, лавкаджия, радиовъзел.

петков

Стояне, нещо не ми се връзва, ако е вярна датата на събитието, според публикацията  това е февруари `80-та, ти вероятно дори и мартенец да си, си влязъл след това.
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

майор ТЕНЕВ

Цитат на: петков - 05.01.2017 г., 07:22 ч.

Стояне, нещо не ми се връзва, ако е вярна датата на събитието, според публикацията  това е февруари `80-та, ти вероятно дори и мартенец да си, си влязъл след това.
Вальо, чети следващите коментари, а и моят. Тази ситуация с майора е 1982г/може и 1981г, но по-склонен съм за 82/

петков

Благодаря, майоре, явно пак джурналята нещо са я огелпили!
,,обича да слуша и да се учи от батковците граничари!
Щото само те и единствено те са ВЕЛИКИ!"

dobrev621

81-ва февруари-голям студ беше на Чепраза и бая духаше. >:(
GSM-0887655071

Georgi_antonov

Точно така -бащата на убития беше милиционер в завода в Шишманци.
А цялата операция я водеше ген. Кисьов -окръжен началник МВР Смолян-и после след случая Спас Колев остана на служба в Смолян-Спас беше от кв. Дебър-Първомаѝско-заедно влезнахме през 80-та.

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189
Most Online Ever: 8646