Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Фазанът - убиец

Започната от ranik56, 13.10.2009 г., 21:54 ч.

« назад - напред »

ranik56

Давай твойта версия  - аз упорито  търся списанието   -  имам го    "Общество и право  "  -  имам и познат  ,който  може да ни разкаже  случая  ,но не искам да го  ангажирам .
Как мислите -  толкова хора са видяли   смърта им , труповете , имало е разследване  - ЗАЩО , Граничарите  от  заставата   мълчат ?! Не забравяйте ,че  никой не можеше да вземе оръжие от пирамидата - току така  - фазана  също е войник  /и повечето  бяха интелигентни момчета / 
Ревност  е  в основата на всичко -  повтарям се  . Фазана  и  момичето  са имали "нещо" -  командира  ,обаче  си я  е . . . чу"ал
редовно  ,а на връх   Нова Година    решават да се сгодят  .Естественно фазана  превърта . Освен ,ако - за момент предположиме ,че  убивайки -  командира  и момичето     -  лъсва  гей  история  - педалите са  изключително ревниви .ТОВА МОМИЧЕ ЛИ Е БИЛ - смисъла му на живот ? Ако това е любовният триъгълник  - то :
Убивайки толкова  хора -защо не се е самоубил  - а бяга ?! Страхът от наказание  , инстинкт  за  само съхранение  - предумишленно , хладнокръвно  убийство   - това е психология   - всичко  е ясно .

Todor Hodjev

Цитат на: ranik56 - 05.11.2009 г., 23:33 ч.
Не знам . Все пак  фазана -  не е съден от  Граждански съд - той е съден от Военен съд  - престъплението е извършено  по време , когата е  отбивал редовната си служба . Тук, едва ли  е имало смекчаващи вината  обстоятелства - жертвите са повече от една   . Не мисля ,че военният съд е проявил  милост - убит е офицер . Съдът  е председателстван от  офицери . Бягството в Гърция  - утежнява нещата  . Една подробност - НАШЕТО ОРЪЖИЕ  БЕШЕ ПОД КЛЮЧ - ФАЗАНИТЕ  - имаха право на оръжие  - ТТ - с два пълнителя  . Оръжието  беше винаги на задника им .
Така ,че  фазана - Красимир Колев от гр;ХАСКОВО  - Не е бил въоръжен  само с Калашников - просто  патроните  за ТТ са се свършили  и тогава е взел другото оръжие .Трябва да добавя ,че никой от  участниците  във веселбата  не е носел оръжие -  той буквално  е разстрелвал - невъоръжени хора  .
За  съжаление не успявам да намеря списанието  - ОБЩЕСТВО И ПРАВО - В КЪЩИ Е  ,НО СЪМ ГО  СКРИЛ ОТ СЕБЕ СИ .
фазана не е бил с пистолет ТТ,на школницте са спряли да им дават пистолети още 80год,за нова година тои си е бил дежурен за денонощието,а вапросната дама е учителка от момчилград,той се е запознал с нея докато е бил  в отряда,нали преди да ги качат на заставите,1 месец фазаните ги вавеждат долу в отряда,и там се запознава с нея...не са правили годеж,тя е била просто приятелка на командира на заставата.

chekur/Барбов/

Абе, ай зарязвайте го тоя откачен фазан вече, де!
Ебах ти и глупака, толкова внимание му отделихме на тоя капут!
Няма-няма и като го зачоплите...! >:(

от efr_stanilov, участник във форума:
Присъединявам се към призива на Чекур!

от модератора efr_stanilov:
И понеже темата стана шест страници, в по-голямата си част празни приказки, то се наложи да поразчистя малко.
Догадки и варианти на случката бол ...
Ако някой има да пише нещо конкретно, от участие в събитията, от писмен източник или от преки свидетелски показания, то да сподели.
Ако ли пък не, то или ще и се удари ключа или направо заминава в коша!
Кандидат-подофицер Барбов,ВЕЛИК КУЧОВОД на 6-та глуха- "Бобина"-не Елитен!Войн- спортист,плувец-значконосец.Брадат негодник и ментарджия! Грубиян и оплюващ, обижда.Комсомолски-лизач на мед! ЦСР-0885069774

krondev

Този фазан  го върнаха   гърците но май тука  извади  чичо  владика  в ГУГВ   ,  и  случеят  се потули.Това  е което съм  чувал.

Ивайло Христов

5-8 години... >:( >:( >:(
На тоя присъдата трябваше да му е само една..., ама понеже вече я няма според новото законодателство, то доживот зад решетките без право на обжалване!
От браздата започва Родината!

НакатаGSM

Доживотен затвор за дивия нерез И УБИЕЦ
Гледаш го - куче... мърляво , проскубано, а в очите - човек! Гледаш го - човек, наконтен, облечен, а в душата... в душата помияр...

kaizer

Ето по-подробна версия на случката,пак от същия източник:
http://www.eunet.bg/media/show_story.html?issue=288520369&media=3669536&class=238670336&story=288520451

efr_stanilov

ЦитатМарица днес - бр. 34, 6 Ноември, 1997г.
Искат смърт за убиеца в застава "Хала"
ПЛОВДИВ. Видях майка си да лежи окървавена на земята. Колев стоеше до нея с автомат в ръка. Разревах се и коленичих до мама. Попитах го дали и мен ще убие. Не ми отговори. После стреля, разказа вчера Рослана, 8 години след трагедията на застава "Хала". 4 трупа остават в граничното момчилградско поделение 56 520 в последния ден на 1989 г. Кървавата драма била предшествана от шумен новогодишен купон, организиран от командира майор Васил Керчелиев. Присъствали 4-ма мъже, съпругите им и 6 деца. Поканена била и Катя Велева. По-късно очевидците ще разкажат, че тя се държала свободно и предизвикателно, танцувала с всички, в това число и с убиеца ­ старшина-школник Красимир Колев. Няколко часа преди мелето той се присъединил към празнуващата компания. Бил дежурен, в заставата пристигнал 3 дни преди Нова година. Пил малко. Опитал се да интимничи с Катя в спалното помещение на офицерите. Получил шамар от изненадалия ги майор Керчелиев. По-късно Колев взел "Калашников" от оръжейната и тръгнал към механата, където били останали само 3-ма мъже. С един куршум пронизал старшина Маджаров, когото помислил за майора. Застрелял и Сергей Кючуков. С 2 куршума ­ в главата и в корема, пресрещнал на стълбището на спалното Керчелиев. С насочен автомат екзекуторът подгонил Юлия Бойчева и Снежана Маджарова. Обезумели от ужас те успели да хлопнат вратата пред него. Той стрелял и ги ранил в ръцете. Жените скочили с 5-те деца през прозореца на втория етаж. Дълбокият сняг ги спасил от счупвания. 5-6 часа се крихме в гората, спомня си Юлия Бойчева. През това време Колев няколко пъти се опитвал да изнасили Катя Велева, но не успял, пише в обвинителния акт. После убиецът се предал на гръцките граничари и поискал политическо убежище. Беше спокоен, хранеше се добре, разсъждаваше нормално, пишат в показанията си гръцките свидетели. Луканов лично се зае с екстрадирането му у нас, каза Керчелиева. Синът є цяла година не проговорил в училище, треперел и се свивал, щом някой повишал глас. Забравиха ни от заставата, не ни канят там, забавиха ми документите за пенсия на детето и цяла година не получих нито лев, заяви вдовицата.
Децата ми всяка вечер бъркат под възглавницата, покойният ми съпруг имаше навик да им оставя там дребни подаръци, плаче в шепите си Юлия Бойчева. Тогава била на 27 години. Сама издържа 2-те си деца. Напук на всичко се записах да уча в Благоевградския университет, каза тя. В съдебната зала є прилоша. 21-годишната Рослана е видяла смъртта в очите. била е едва на 13 г. Сега е студентка V курс "Инженерна физика" в ПУ "Паисий Хилендарски". 32 милиона обезщетение за пострадалите поиска вчера адвокатът им. Ако искът бъде уважен, сумата трябва да платят убиецът и Гранични войски (ГВ). В писмо до Пловдивския военен съд от 11.IХ.1996 г. командващият национална служба ГВ полковник Димитров пише, че искът не може да бъде отправен към тях. Керчелиев бил нарушил заповедите, вкарал външни лица в заставата и внесъл алкохол. 15 години бях по границата, винаги на Нова година е имало алкохол, твърди Керчелиева.
Искаме за Колев смъртна или доживотна присъда, казаха пред репортер на "Марица днес" Юлия, Рослана и Снежана. Катя Велева не се яви в съда. Оцелелите от кървавата драма подозират, че тя не казва всичко и е в основата на трагедията.
По време на инцидента Колев е бил в състояние на патологично опиване, с помрачено съзнание и не е могъл да ръководи постъпките си ­ под тази експертиза са се подписали светила в родната психиатрия. Адвокат на убиеца е Ина Лулчева, чийто довереник беше и покойният Андрей Луканов.
По нейно и на прокурора по делото настояване процесът беше отложен за февруари, за да бъде изслушан един от експертите. Юлия, Снежана и Рослана се разминаха с убиеца, без да го гледат в очите. В момента той излежава присъда от 5 г. и 8 м. за бягство и кражба на оръжие. Библиотекар е в Старозагорския затвор, каза Керчелиева.
Автор: Анелия Перчева

ЦитатМарица днес - бр. 350, 19 Декември, 2002г.
Четири убийства оплискват с кръв Нова година на границата
Фатална жена провокирала трагедията
Анелия ПЕРЧЕВА
"Майка ми лежеше на земята, около нея имаше кръв, седнах до нея и започнах да плача. Тогава видях мъжа до вратата, беше насочил автомат. Попитах го дали и мен ще убие. Той не отговори нищо и стреля." Това са част от показанията на Рослана Кючукова, дадени пред Пловдивския военен съд. Тя е била само 13-годишна, когато се разиграва зловещата история.
Фаталният ден, който съсипва живота на 15 души, е 1 януари 1990 г. Началникът на заставата майор Васил Керчелиев организирал тържество в механата на заставата. На него присъствали годеницата му Катя Велева и още три семейства с шест деца. Граничарите празнували в отделна постройка, отдалечена на 120 метра. Дежурен бил старшина школникът Красимир Колев, който е и зам.-командир. Той също се включил във веселбата, пил алкохол, смесвал различни напитки. В първите минути от Новата година майор Керчелиев и подчинените му отишли да поздравят войниците. Годеницата на майора Катя влязла в телефонното помещение, защото подозирала, че любовникът є ще се обади да поздрави друга жена. По онова време офицерът бил в процес на развод. Колев видял разстроената хубавица и попитал каква е причината за лошото и настроение. Докато двамата разговаряли, дошъл Керчелиев. Наредил на приятелката си да излезе,
ударил силен шамар на ухажьора
и му заповядал да не говори повече с нея. Именно този плесник според психиатрите, както и последващият категоричен отказ на Катя за сексуален контакт отключили демоничните сили у Красимир. По-нататък събитията се развили с невероятна бързина. Засегнатият от командирския шамар старшина школник продължил да пие. Обидена от пренебрежителното отношение на приятеля си, Катя се прибрала в стаята си. Съблякла се и заспала. Не усетила кога се промъкнал Красимир. Тръпнещ от възбуда, младежът отвил спящата и я погалил по бедрото. Велева скочила в леглото и се развикала да се маха, защото ще дойде любовникът є. Смутен от реакцията є, той излязъл. Отново се опитал да удави унижението в алкохола. В главата му постепенно се оформило
решението да отмъсти.
Незабелязано влязъл в оръжейната и грабнал автомат "Калашников" с 50 патрона. Хрумнало му да вземе и пистолета на майор Керчелиев. Започнал да рови в гардероба в стаята му, но не го открил. Побързал да се измъкне, тъй като от шума Катя отново се събудила. Около 2.30 ч. Колев тръгнал към механата. Старшина Стефан Маджаров отворил вратата, канел се да излезе. Старшина школникът го застрелял хладнокръвно. Екзекутирал и Сергей Бойчев, който се опитал да се скрие. Сергей Кючуков в паника скочил от прозореца, убиецът гръмнал след него, но не успял да го улучи. Гърмежите събудили командира. На стълбището на спалното помещение го пресрещнал Красимир Колев. Прострелял го в главата. Раненият паднал на земята и молел за пощада, но въоръженият мълчаливо изпратил още един куршум в тялото му. Изстрелите били чути от Юлия Бойчева и Снежана Маджарова. Красимир тръгнал с насочено дуло и към тях.
Паникьосаните жени успели да затворят вратата на стаята си пред него, но той стрелял и ги ранил в ръцете. Ужасените жертви
хвърлили в снега
петте си полуголи деца
и скочили след тях. Скрили се в храстите и тъмнината попречила на Колев да ги открие. Той продължил да сее смърт. Убил Бистра Кючукова - майка на 13-годишната Юлия.
Докато се разигравала кървавата драма, граничарите продължавали да се веселят в казармата. Силната музика и отдалечеността попречила някой от тях да чуе стрелбата.
Колев отключил вратата на стаята, в която била Катя. Казал на подплашената годеница на мъртвия командир, че отдавна не е виждал жена, и я повалил на земята. Тя се молела да я пусне, но школникът я сграбчил за шията. Явно усетила, че той е извън себе си от ярост, Велева го попитала дали иска да правят полов акт. Той отговорил кратко - "да" и
смъкнал бикините є.
Красавицата се опитала да го разубеди да оставят това за по-късно. Колев за минута се разколебал, започнал да търси пистолета на майора, после пак сграбчил Катя. Опитал се да я изнасили, но не успял, еякулирал върху корема є. После си тръгнал. Два часа по-късно се предал на гръцките граничари. Една година след тези събития Красимир Колев е върнат в България по настояване на нашите власти....

Овцата Анелия Перчева, играеща си на "журналист" да се беше поизчервила, при ползването на старият си материал, от 97-ма, когато го е разкрасявала през 2002-ра ... Щото първия път в нейния филм фазана убива Сергей Кючуков, макар и да плаче вдовицата на Бойчев, а в къвъра убива Сергей Бойчев, а пък Кючуков бяга ...

Двата материала от един и същи автор, в едно и също издание, са отлична илюстрация на развитието на българския печат в периода помежду им ... Надолу, надолу ... към дълбините на най-гнусната част от съзнанието на опростели и оскотяващи "читатели", търсещи само пикантерии и ужасии, въобще приятно предколедно четиво ...

Надявам се с това да се задоволи напълно интереса към този дъвкан и предъвкван случай с "фазана-убиец" и публикуването на този материал да остане за справка на тези, които все още имат някакъв интерес към този пикантен епизод от историята на ГВ.

efr_stanilov

И понеже обичам уникално тъпите теми, то да съживя една умряла отдавна.  ;)
С поредната журналистическа "находка" от миналата седмица. Преразказват един стар, стар случай от погребите край харманлийската "Звезда", който аз коментирах преди време тук. Ама за по-драматично журналята са му ковнали едно надзаглавие "Ад в гранична застава" ... а то там ни застава, ни граница, ама съспенс да има ...

майор ТЕНЕВ

Кой тъпанар го е писал това и в кой вестник е?

Ивайло Христов

Цитат на: efr_stanilov - 03.01.2012 г., 23:21 ч.
И понеже обичам уникално тъпите теми, то да съживя една умряла отдавна.  ;)
...............................................................

Е-е-е-е..., тия убиха коча с мотиката... ;D ;D ;D
Бати и тапирите... Аз за какво ги мразя и не искам да си имам работа с медии...

Тя темата, че е тъпа, тъпа е, ама сега барем й оправих заглавието, за да не се излагаме, ако някой от драскачите влезе тук да чете.
От браздата започва Родината!

efr_stanilov

Цитат на: майор ТЕНЕВ - 04.01.2012 г., 08:24 ч.
Кой тъпанар го е писал това и в кой вестник е?
Статията е публикувана във вестник "Ретро" от 23-29 Декември 2011г. Автор ... неизвестен. Пратиха ми скановете, показвам ги.

майор ТЕНЕВ

Действително стрелбата е на заставата, на която КГЗ е майор Васил Керчелиев/от Ямбол, между другото/.
Понеже на мен положението в 6ГО беше 'разлюляно' ми предлагаха да ме преместят там но отказах с мотив че ми е далеч.
Събрали се да отпразнуват Нова година, там с.на ш-ка е получил 'сигнали' от някаква кокетка.Той си пийнал и я понаграбил.Тя се дръпнала и викнала/женски мурафети/.
Керчелиев го пратил в заставата, но фазана с наранена перушина взел един шмайзер от дежурната и....станала тя.Всичко друго писано е украсено и нагиздено, това е истината.

igdaskalov

Цитат на: ivailo_hr - 19.10.2010 г., 23:47 ч.
5-8 години... >:( >:( >:(
На тоя присъдата трябваше да му е само една..., ама понеже вече я няма според новото законодателство, то доживот зад решетките без право на обжалване!
Не бях чел до сега темата за фазана Красимир но само да ви кажа , че лично го познавам . Някои от вас може и да знаят но други сигурно не , но аз от 15 год. съм надзирател в Затвора Стара Загора и от там го помня. Той си излезе преди много години (може би 12 ) . Помня ,че говореше за това , че е по добре че го е задържал и съдил първом гръцки съд , защото те са много низходителни към присъдите . При тях например доживотната присъда се лежи 14 години и си навън . После го прехвърлят в България , но и там присъдата му се разминава с доживотната и затова и си излезе , и сигурно си е жив и здрав. Мейджъра много точно и кратко е описал въпросната случка .

Статистика

Members
Total Members: 4722
Latest: dimi_07
New This Month: 3
New This Week: 1
New Today: 1
Stats
Total Posts: 510150
Total Topics: 1915
Most Online Today: 189
Most Online Ever: 8646