Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Музеят в ГПУ Крумовград

Започната от Ивайло Христов, 02.05.2011 г., 14:58 ч.

« назад - напред »

Ивайло Христов

Това успях да заснема по Великден:
https://picasaweb.google.com/ivailo.hr/xUctvE?authkey=Gv1sRgCO2b_c2LrN-FzgE#

Изказвам благодарности на комисар Кръстев и на ivan64 за оказаното съдействие!
От браздата започва Родината!

drach

Благодаря на Ивайло.

velko

Добра работа си успял да свършиш Иво!
На някои от снимките е ГЗ "Калеев". Дори разпознах на едната с-на Русев. Ако нямаш нищо против, ще я публикувам в темата за Калеев, като на нея ще посоча с-ната.
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

dobrev621

Да и аз разпознах ст-на Русев,а кучето е Каре-то е задьржало нарушител на "Калеев",след това е било мисля на "Й.Георгиев"и някой писа,че там е починало.
GSM-0887655071

Ивайло Христов

Цитат на: velko - 03.05.2011 г., 00:58 ч.
...На някои от снимките е ГЗ "Калеев". Дори разпознах на едната с-на Русев. Ако нямаш нищо против, ще я публикувам в темата за Калеев, като на нея ще посоча с-ната.
Нямам нищо против. ;)

Цитат на: dobrev621 - 03.05.2011 г., 08:19 ч.
Да и аз разпознах ст-на Русев,а кучето е Каре-то е задьржало нарушител на "Калеев",след това е било мисля на "Й.Георгиев"и някой писа,че там е починало.
Кучето на стълбите на ГЗ "Калеев" ли имаш предвид?
От браздата започва Родината!

jivko-slavov

Като се вгледах наистина е Карето , умря 84г.   на Й. Георгиев , 14 годишно  високо и слабо - погребахме го като човек с кръст . Последен ИСК Караиванов от Неделино , около 6 месеца беше пенсионер зачислен на храна , Оксито не се заинтересува къде е гроба , каза да го заровим . Замислям се дали някъде е имало нещо като гробище за служили СК .
мл. с-т Желязков - СЗ

vesonp1

Цитат на: jivko-slavov - 03.05.2011 г., 11:20 ч.
Като се вгледах наистина е Карето , умря 84г.   на Й. Георгиев , 14 годишно  високо и слабо - погребахме го като човек с кръст . Последен ИСК Караиванов от Неделино , около 6 месеца беше пенсионер зачислен на храна , Оксито не се заинтересува къде е гроба , каза да го заровим . Замислям се дали някъде е имало нещо като гробище за служили СК .

На 12ГЗ-Спартак с.Ръждак-3ГО.........в двора на Заставата ни беше гробището на кучетата......даже и през 1990-та погребахме едно остаряло(пенсионирано)......там имаше 5 или 6 кръста с имената на кучетата и ние така си погребахме и нашето......2011-та като минах оттам го търсих специално гробището но имаше капинак 2-ва метра висок и така и не го открих >:(
Длъжности:Ефрейтор-кльонист,ТГ,Нарядаджия,ДЗ

красимир_ванков

Като прочетох последния пост ми светна каква грешка се е натрупала през годините . Фукахме се с успехите на четириногите , правехме мурафети и демонстрации , как никой не се е сетил да тури ред у тай богоугодна работа .
Държавната граница на РБ е свещена и неприкосновена !
0988 869 514

velko

Вероятно защото те бяха "бойни другари" за нас, но "инвентар" за чиновниците.
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

красимир_ванков

Повече от сигурно , с инв № и толкова , а какви душички само носеха !
Държавната граница на РБ е свещена и неприкосновена !
0988 869 514

gorog

когато моят маркиз се разболя ми обясняваха как трябва да се защитя и обясня болеста и евентуалната му кончина за да не плащам цената му-1600 лв. тогава намерих ветеринаря на отряда някакъв майор, кой то ме изслуша и ми обясни какво да правя за да спася кучето. оправи се слава Богу и всичко беше ок. велко е прав за началниците нашите другари бяха инвентарен номер който струва еди какво си.
Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

vesonp1

Цитат на: красимир_ванков - 21.04.2016 г., 18:42 ч.
Като прочетох последния пост ми светна каква грешка се е натрупала през годините . Фукахме се с успехите на четириногите , правехме мурафети и демонстрации , как никой не се е сетил да тури ред у тай богоугодна работа .

Да и на мен това ми хрумна докъто пишех вчера ;) че никъде не съм срещал такава тема, но предполагам,че навсякъде е било като при нас .......в двора на заставата.....но бяха с дървени кръстове :( ......и сега са ненамираеми под капините......може пък и  Вихър да си е в двора на неговата Застава....кой знае

капитан Иван Йорданов

Цитат на: vesonp1 - 22.04.2016 г., 07:58 ч.
Цитат на: красимир_ванков - 21.04.2016 г., 18:42 ч.

Да и на мен това ми хрумна докъто пишех вчера ;) че никъде не съм срещал такава тема, но предполагам,че навсякъде е било като при нас .......в двора на заставата.....но бяха с дървени кръстове :( ......и сега са ненамираеми под капините......може пък и  Вихър да си е в двора на неговата Застава....кой знае

Нямаше и как да бъде иначе. Да припомня, че преди 10 ноември на доста хора на гроба им слагаха петолъчка вместо кръст. Които сме живяли тогава, знаем, че ако беше сложен подобен знак на последния пристан на нашите четириноги другари, това щеше да се възприеме като кощунство към символите на оная власт тогава, а кръста пък беше предизвикателство към принципите й. Затова, а и по причината посочена по - горе,а именно, че тези заслужили пазители на границата се възприемаха от началниците като инв. номер, не им се даваше нужното уважение в последния им път и сега е много трудно да се открият тленните им останки, а още по - малко да се разпознаят чии са.  :( :-X

vesonp1

Е да де, ама е могло през свободното време или някой наряд все някой да изчука един надпис на някоя мраморна,варовикова плочка или камък.......ма явно никой не се е сещал  >:( а що костенурки сме направили на пепелници  ;D явно е имало време искам да кажа......а и кучетата не са мряли през ден

капитан Иван Йорданов

Цитат на: vesonp1 - 22.04.2016 г., 08:27 ч.

Е да де, ама е могло през свободното време или някой наряд все някой да изчука един надпис на някоя мраморна,варовикова плочка или камък.......ма явно никой не се е сещал  >:( а що костенурки сме направили на пепелници  ;D явно е имало време искам да кажа......а и кучетата не са мряли през ден

По принцип при смърт на служебно куче, то трябваше да се прегледа от ветеринаря на отряда, за да се установи дали не е заболяло от болест, която може да се предаде на другите служебни кучета и хората, например бяс, бруцелоза и др. а и дали не е умряло по друга причина, установяването на която, пък можеше да доведе до наказания и до плащането му.

Статистика

Members
Total Members: 4716
Latest: слави
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 509894
Total Topics: 1913
Most Online Today: 250
Most Online Ever: 8646