Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Книга с разкази "Граничарите на България" с автор Полковник о.з. Петър Апостолов

Започната от vaklin.yurukov, 01.07.2014 г., 20:39 ч.

« назад - напред »

Ивайло Христов

От браздата започва Родината!

Админ

ефрейтор Атанас Колев

Атанас Колев

valdesidva63

Искам да бъда разбран правилно.Аз нямам нищо против книгата и нейния автор който по думите на Ваклин е един уважаван Граничен офицер.Аз говоря за външното оформление в което са използвани името и емблемата на форума без дори да се попита.

Цитат на: vaklin.yurukov - 01.07.2014 г., 23:20 ч.
Кого да попита? Той няма регистрация във форума. Вероятно са снимали тениската. Всъщност, аз няма да коментирам повече тази тема. Не искам да му адвокатствам, макар да смятам, че е много достоен мъж и едва ли е предполагал, че подобно нещо ще бъде погледнато от тази страна. Доколкото разбрах, ще дойде на срещата в Доспат. Попитайте го, коментирайте. Няма да съм аз този обаче, който ще му каже, че тук е възникнал такъв спор и упрек. Ако някой от "пазителите" на свещената емблема, име, че и зелен цвят, който е използван за книгата, желае, ще му предоставя телефона на човека за предявяване на претенциите.

Ми например с тебе като твой познат и след като не е регистриран, а ти да споделиш с нас.

Цитат на: vaklin.yurukov - 01.07.2014 г., 20:39 ч.
Излезе от печат Книга с разкази "Граничарите на България" с автор Полковник о.з. Петър Апостолов. Полковникът е служил в ГВ от 1964 до 1989 г. на турската, гръцката и сръбската граници. Аз лично съм служил под негово командване докато беше командир на трънската комендатура. За мен е вълнуващо да държа в ръце книгата на един изключителен граничен офицер. Колеги, има възможност Ивайло Христов да вземе известен брой екземпляри за срещата в Доспат. За съжаление аз няма да мога да присъствам тази година. Изданието е с цена 10 лв. Ако проявявате интерес, пишете тук за да се ориентираме колко бройки да бъдат донесени в Доспат.

Както си го направил тука, въпреки че той пак не е регистриран.

Идеята ми е просто да "впрягаме коня пред каруцата".
Нищо лично към автора или към теб Ваклине.
Дано сте ме разбрали правилно.

С уважение.В.Петков

майор ТЕНЕВ

Цитат на: valdesidva63 - 02.07.2014 г., 15:46 ч.
Идеята ми е просто да "впрягаме коня пред каруцата".
Нищо лично към автора или към теб Ваклине.
Дано сте ме разбрали правилно.

С уважение.В.Петков

Карай да върви, кой разбрал-разбрал.
А за рекламиране изгонихме няколко души.

velko

С удоволствие бих помогнал на този човек, за графичното оформление на корицата на книгата - сигурен съм, че и Тонката би направил същото.
Надявам се, все пак, че авторът е написал два реда някъде, в Предговора, че заглавието и графиката на корицата, са съответно името и ебмлемата на един граничарски форум - защото това са фактите, а елементарната коректност изисква да се постъпва така.
В противен случай, след време някой може да реши, че форумът ни носи името "на една книга" а емблемата ни е "взета от корицата на тази книга". И това категорично би поставило "каруцата пред коня".

Ще отговоря (директно- за да не му оставя място за "свободни тълкувания") и на майор Тенев, за "рекламата" - тук е граничарски форум - и всяка книга, която е посветена на граничарския живот и разказва за границата, както и нейните автори, са добре дошли. Такъв бе случаят с книгите на ген.Белчев и на полк. Гелков. Такъв е и настоящият случай - въпреки "заемките" на името и емблемата ни.

Имаше и два случая, от които единият предлагаше първоначално услуги за пране на килими, а след това - квартири, а другият продаваше книга за армейски емблеми -  тези опити за реклама не бяха допуснати и всеки сам може да си отговори защо. Нямам информация, някой да е бил изгонен само заради това.
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

karata

tisho

;)един брой и за мен с наложен платеж.

pogranec.by

Первый рассвет-тебе пограничник! Первый цветок-тебе пограничник! Первая пуля-тоже тебе...

Админ

vaklin.yurukov

Цитат на: velko - 02.07.2014 г., 16:19 ч.
С удоволствие бих помогнал на този човек, за графичното оформление на корицата на книгата - сигурен съм, че и Тонката би направил същото.
Надявам се, все пак, че авторът е написал два реда някъде, в Предговора, че заглавието и графиката на корицата, са съответно името и ебмлемата на един граничарски форум - защото това са фактите, а елементарната коректност изисква да се постъпва така.

Като ви познавам и двамата, не се съмнявам, че бихте го направили. Както и много хора от този форум биха помогнали. Ако той бе споделил с мен идеята, аз разбира се бих я представил тук и бих се постарал да получи от вас изображение с хубава графика. Ще споделя това което знам, макар да бях обещал да не коментирам повече. Книгата е самиздат и е в много ограничен тираж - 200 бр. Това, което ми сподели бе: "Толкова пари имах, толкова можах!".  Бе ми хрумнала идеята да предложа тук да купуваме книгата "на зелено", с което да подпомогнем издаването, но не го направих и сега съжалявам. Както и да е, минало.

Велко, не е споделил никъде в книгата, че е ползвал емблемата на форума, което ме навежда на мисълта, че не е знаел, че това е официална символика.

Колеги, при мен има един единствен екземпляр с посвещение от автора. Апостолов ще дойде на срещата в Доспат. Предполагам, че там ще можете да коментирате всички тези неща и да си купите от него книгата. Няма смисъл да заявявате тук. Ако няма да присъствате, по-добре да се обръщате към колегите, които са потвърдили участие и ще бъдат там.
0896798181

tinart

Прочетох всичко с интерес и сега е момента да предам думите на автора:
"Скъпи граничари, колеги, не съм знаел, че съществува граничаският форум.
Когато научих за това, бе късно - книгата бе дадена за печат.
Подобна емблема мисля, че бях видял по телевизията на СкатТВ, но когато видях емблемата на фанелката на гърдите на мой бивш старшина, възклихнах, радвах се, плаках, прегърнах го и казах:
  -Това ще бъде заглавието на моята книга!
Най-ценните неща в моя живот са моите граничари. Няма по-скъпо и по-достойно нещо от тях за мен.
Приемете моите най-искрени извинения, ако някого съм обидил, ограбил или ощетил.
Прочетете книгата ми и тогава ме съдете.

За книгата може да се свържете с мен на мобилния ми телефон: 0877 478 969"

mister

Аз с удоволствие ще си закупя книгата,аз бях шофьор близо две години на полк.Апостолов в Трън в книгата на няколко места пише за мен.

Статистика

Members
Total Members: 4737
Latest: Боньо
New This Month: 2
New This Week: 0
New Today: 0
Stats
Total Posts: 511125
Total Topics: 1917
Most Online Today: 496
Most Online Ever: 8646