Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Има ли все още "Минно поле" и "Стари теми"?

Започната от efr_stanilov, 07.04.2013 г., 15:33 ч.

« назад - напред »

efr_stanilov

Ако има, то променили ли са се условията за ползване на "полето", т.е. то вече не е ли мястото в което "можете да обсъждате всякакви теми, извън граничната служба. Влизането и писането на мнения от страна на авторите е на техен собствен риск, като Раздела подлежи на минимална намеса от страна на модераторите, с изключение на спазване на добрия тон"?
Защо се трие от темите в "полето" и защо се заключват теми там?
Нали целта на това "Минно поле" беше да се пише в него свободно и неангажирано с конкретна тематика, за да останат чисти "чисто граничарските" теми в другите раздели!
Нали "Архив" беше създаден за старите теми и за изтритите "парчета" от теми, които не се отнасяха конкретно към озаглавената тема, но с цел да не се започват отново подобни писания? Да се запазят, за да може следващите мераклии да видят, че празнословията отиват в коша и ако ги вълнува нещо от тези неща, то да вървят да го дирят в изтритите теми. За да няма "Мен ме цензурират", беше прието между модераторите, че се "реже и се хвърля" в "Архив".

Обидно е за писалия, който е приел правилата, че може да си каже мнението каквото и да е то, на определеното за целта място, спазвайки добрия тон в взривоопасната атмосфера в раздела, стараейки се да направи достояние до заинтересуваните своето виждане по определена проблематика!
Обидно е и за този, който му е отговорил, ако и да е на различно мнение - той е вложил енергия и разсъждения за да се аргументира и оспори вижданията на опонента!
Всички тези хора не играят футбол в оризище, за да дойде пъдаря и да ги изгони, дърпайки им ушите и карайки ги да оправят щетите.
Те са избрали ринга, сложили са ръкавици, нахлузили са шлемове и се праскат над пояса - за удоволствие и може би за доказване на превъзходство, чрез отстояване на позиция. Ако на някой не му се гледа бокс, той не си купува билет, нито се спирана тоя канал.
Когато решат да си обсъждат плетките и да разменят рецепти, то като интелигентни хора ще го сторят на определените за целта места.
Когато се сетят, че във форума има и граничарски раздели и те имат нещо за споделяне, то вярвам, ще обогатят и тези раздели.

Много по-вредни за чистотата на форума са онези форумци, които дращят навсякъде, отколкото тези, които са решили да си премерят пишките на определените за целта места.

Задружието в една идея не се изразява в общото ръфане на този, който споделя различна за момента или във времето. Още повече, че в този раздел се изразяват мисли и разсъждения различни от темите свързани с граничарската служба, която пък е общата идея, свързваща даже и тези, които спорят тук.

Модератори, администраторе, бъдете по-прецизни и спазвайте това, което сте обещали на членовете при зачленяването им тук!

нешо

Подкрепям Станилов, както винаги звучи справедливо. Много пъти е бил рязък и от откровеността му е лютяло, но истината е задължителна в думите му. Може да е имало и обидени от действията му като модератор, но пък винаги открито е заявявал параметрите на позволено и нарушение.
Сигурно не съм от най-стриктно спазващите правилата на форума, но поне напоследък се стремя да не цапам сериозните теми и мисля, че наистина санкциите трябва да са точно там.
Наистина правилата може да се променят и "цивилните" теми да бъдат забранени, но дотогава ще е добре да се зачитат правата ни.
Накрая искам да изкажа личната си благодарност на  efr_stanilov, за принципната му позиция по този въпрос, въпреки, че той е сред най-малко засегнатите от тези санкции.
"Ние, силните, сме длъжни да понасяме немощите на слабите и не на себе си да угаждаме: всеки от нас е длъжен да угажда на ближния в доброто, за назидание."

Послание към римляните 15:1-2

Админ

Цитат на: efr_stanilov - 07.04.2013 г., 15:33 ч.
Ако има, то променили ли са се условията за ползване на "полето", т.е. то вече не е ли мястото в което "можете да обсъждате всякакви теми, извън граничната служба. Влизането и писането на мнения от страна на авторите е на техен собствен риск, като Раздела подлежи на минимална намеса от страна на модераторите, с изключение на спазване на добрия тон"?
Да има ,,Минно поле" и ,,Архив" и не са се променили условията за ползване.Бяха заключени за да се почистят от коментарите който по никакъв начин не засягат темата.
Ако бяхте прочели целият спор щяхте да видите ,че е чисто заяждане.
Смятам,че оставянето свободно да се изразява човек не означава непременно лаене по всеки и всички!
И във въпроса Ви се крие и отговора.....Спря да се спазва добрият тон.
Обидно е също и за останалите членове на форума да четат светите писания на едни и същи колеги и то с тон който не може да се нарече приятелски!
Както Милчин така и останали колеги взели отношение във спора пожелаха да им бъдат изтрити коментарите ,по този начин на другите писанията останаха да висят във въздуха(На Станилов казуса му е познат от миналата година около скандала май месец) затова темите бяха изчистени от тези коментари като за целта бяха разделени  и излишните постове изтрити.

И на края ,Благодаря за съвета.Стараем се да сме по прецизни а не да трием безпардонно и наред!

Админ

Уважаеми жицата!
На този въпрос може да ви отговори човека изтрил вашият коментар,аз не съм.Но смятам,че липсата му не е от голямо значение.Забелязвам също едни напъни от ваша страна да сте навсякъде из темите ,със или без смисъл.

efr_stanilov

Значи, все пак има промяна в условията ... :)
Оказва се, че писането в място, което уж е оставено за свободни теми и мнения, различни от темата за границата и несвързани с изминалата служба вече било "лаене по всеки и всички"!
Както и че тези писания не могат да заминат в "Архив", а се изтриват безвъзвратно.
Форума е обществен и членовете му приемайки да пишат в него са приели и да четат. Дали ще пишат малко, много или въобще няма да пишат си решават те. Както и дали ще четат с интерес, отвращение или въобще няма да четат си е също тяхно решение. Приемат също, че в темите, които са им интересни(започнати от тях, пишещи в тях или просто четящи ги) може да бъдат посетени от хора, които не споделят техните виждания, както и че може тези хора да пишат в същите теми неща, които са различни от схващанията на част от читателите. Ничии писания в обществен форум не са и не могат да бъдат "свети", както и задължителни за четене от другите. Освен писанията на Администратора и собственика. :)
Прецизното триене е излишно, когато е закъсняло, когато не е наред и когато не се отнася за всички теми с еднаква строгост. Още по смешно е да се говори за прецизност, когато става дума за пространство във форума, което уж е оставено за "всякакви теми, извън граничната служба". Не може да има наши и по-наши, свети и не толкова свети.

efr_stanilov

Цитат на: efr_stanilov - 07.04.2013 г., 20:46 ч.
Оказва се, че писането в място, което уж е оставено за свободни теми и мнения, различни от темата за границата и несвързани с изминалата служба вече ... няма!

Другари модератори, другарю администратор - Така не става!
Или има "Минно поле" или няма! Няма такова "малко има".
Модератора, който започна темата да си носи отговорността - не може да пускаш тема и да я оставяш да се развива 75 страници и над 1000 мнения, а накрая някой да и тегли ключа, щото му омръзнала.
Понеже вече съм го измъдрил, то ще се повторя:
Форума е обществен и членовете му приемайки да пишат в него са приели и да четат. Дали ще пишат малко, много или въобще няма да пишат си решават те. Както и дали ще четат с интерес, отвращение или въобще няма да четат си е също тяхно решение. Приемат също, че в темите, които са им интересни(започнати от тях, пишещи в тях или просто четящи ги) може да бъдат посетени от хора, които не споделят техните виждания, както и че може тези хора да пишат в същите теми неща, които са различни от схващанията на част от читателите. Ничии писания в обществен форум не са и не могат да бъдат "свети", както и задължителни за четене от другите. Освен писанията на Администратора и собственика.
Триенето или заключването е излишно, когато е закъсняло, когато не е наред за всички писали и когато не се отнася за всички теми с еднаква строгост. Още повече, когато става дума за ограничаване на пространство във форума, което уж е оставено за "всякакви теми, извън граничната служба".

В случая подкрепям всеки, който ще реши, че тук има цензура!
Без значение, дали я приема като цензура на негови мнения или на тези на опонента му.

Отключете темата - сегашното и заключване показва незрялост, несигурност в това което се прави и невъзможност да се справяте в ситуации, изискващи безкомпромисни реакции овреме!

Късно е - мохабета върви чудесно, не вземайте страна и не помагайте на по-слабите.
Вярвам, че по-силните са достатъчно разумни и пазят душевно благородство, та не биха унижили опонент, след като аргументирано го сразят вербално.
Както и че това не би навредило на бъдещите им добри междуличностни взаимоотношения - виртуални или на живо.

С уважение:
efr_stanilov, бивш модератор с опит в разпалването и потушаването на редица словесни престрелки от които са произтичали понякога даже и добри дискусии с поучителен елемент.

майор ТЕНЕВ

Подкрепям Станилов. 'Съвестта' на форума да не пуска чак толкова мандалото.

ranik56

Преди време   ,  бях   един от  противниците   на   изтриването   на  коментари  -  Всеки трябва  да  си  носи  "Кръста "    ... "каквото  е  дробил  -  да го   сърба " , но   трябва  ... да  има  възможноста   да    се  поправи    .  Така   мисля   и  сега  .  Не    заключвайте    теми  ...нека  всеки  да   пише   ,каквото   му е  на   сърце   и  душата  . Откровенно  казано   -   Дори  за  миг   не  съжалявам   за    това  ,което    казах /написах / на  г-н Росен Давчев  .... естествено  ,  написаното    от  мен   никак не  му  хареса   ...  но  ,проблема  си е  негов  .   
Тук  събралите  се  ,  имаме   всякакви    спомени  ... добри    и  не толкова  добри   -  те са   от   времето ,когато    служихме    на Границата   и  нека  да се  съсредоточим  в  тях  .     
В никакъв случай  - просто е   невъзможно    форума   да   се  обезсмисли защото   ,всеки  ден  се  включват     нови   членове    и  гости    .  Нашата  цел   е  да    направим    форума    още по  привлекателен и   интересен  .  Всеки  влязъл тук    , да   може    да   прочете  или напише  нещо   . 
Въпреки  ,че   тук   се  включват и   хора   нехаресващи    Граничарското  ни  минало   - трябва  да  чуем  и тях  и да  отговорим   -   по   достатъчно   интелигентен  начин  .  / Който  не  отбира  от  дума  ..  А.С  и  съпровождащите  ...  формалности  / 

Админ

Цитат на: жицата - 13.07.2013 г., 14:09 ч.
Я, и тука съм се из.одил- в тази тъй стара тема!!  ;D ;D ;D Имам впечатлението ,че шефа иска да ни стегне юздите, ама май нема да стане.
Искаш ли да се обзаложим?Ти как мислиш,ще стане  по твоето или по моето!

Цитат на: efr_stanilov - 12.07.2013 г., 23:33 ч.
Цитат на: efr_stanilov - 07.04.2013 г., 20:46 ч.
Оказва се, че писането в място, което уж е оставено за свободни теми и мнения, различни от темата за границата и несвързани с изминалата служба вече ... няма!

Другари модератори, другарю администратор - Така не става!
Или има "Минно поле" или няма! Няма такова "малко има".
Модератора, който започна темата да си носи отговорността - не може да пускаш тема и да я оставяш да се развива 75 страници и над 1000 мнения, а накрая някой да и тегли ключа, щото му омръзнала.
Триенето или заключването е излишно, когато е закъсняло, когато не е наред за всички писали и когато не се отнася за всички теми с еднаква строгост. Още повече, когато става дума за ограничаване на пространство във форума, което уж е оставено за "всякакви теми, извън граничната служба".

или на живо.

С уважение:
efr_stanilov, бивш модератор с опит в разпалването и потушаването на редица словесни престрелки от които са произтичали понякога даже и добри дискусии с поучителен елемент.
А колкото до въпроса на Станилов отговор може да му даде само този които е открил и съответно закрил темата.Преценката си е негова и предполагам е имал някакви съображения!
И само да му припомня,че когато той беше модератор обикновено не даваше отчет на кой ,кога и защо му е изтрил коментарите.

ПРАВИЛА НА ВЗАИМНО УВАЖЕНИЕ!   
12. Модераторите на форума си запазват правото да променят или да махат постове по всяко време.
Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите.

майор ТЕНЕВ

Съгласен съм и с Админа. Но и Станилов е прав. Имаме си всякакви теми, всеки е свободен да чете и пише където желае. И щом няма непристойно държане от потребителите, нека си е свободна за мнения.
Някои казват-'Да пишем в граничарските теми!'. Ами ние си пишем. Но колко може да се пише в една тема, за една застава при положение, че има двама души служили на нея и то с разлика от десетина години?
Когато някоя тема не е интересна, тя не се посещава и отива в архива.
Жица, не се дърляй с хората!

Админ

Аз никъде не съм написал,че Станилов не е прав.Всеки потребител има право да открива и да закрива теми и за своите действия е отговорен само и единствено той.
Също така всеки един потребител се е регистрирал тук по желание и с нищо не е задължен на форума, нито пък форума му е длъжник.Ако прецени,че форума се е изчерпал за него ,съвсем спокойно може да подаде искане да му бъде заличена регистрацията.Всеки по желание и когато прецени!
Тук всичко е на доброволен принцип!

efr_stanilov

Не е нужно да ми се напомня кога и къде съм давал отчет - знам много добре кога и къде съм трил, заключвал и размествал във функцията си на модератор в този форум.
Намери една тема в "Минно поле", която да съм започнал като модератор, в която да съм участвал, да е достигнала до над 1000 поста в 77 страници, да има много хиляди четения ... и която да съм заключил. И на всичко отгоре да е тема свързана с политика, при условие, че поне седем пъти съм казвал до каква степен политиката е допустима във форума.
Ако искаш, напъни се и намери вътре в тая мнението ми за това, че темата съществува и какво бих сторил в началото с нея, при това без да давам обяснения никому. Както и защо съм писал в нея. Да помогна - защото съществува, допусната е да се развие и вече е късно да се спира.
Не искам обяснения от модератор. Искам да има спазване на правилата. От всички и за всички.
В момента и едните и другите имат право да мислят че се помага на отсрещните и се прави това за да им се затворят устите, за да не се чуе тяхната дума. И всички са прави. Както са прави и когато спорят и застават на противоположни мнения.

Админ

Велко в качеството си на модератор е заключил темата защото са започнали да прехвърчат искри.
Аз в качеството си на админ ще е изтрия.
Дължа ли ви обяснения  за мотивите си????
Защото виждам,че напоследък коментарите ви са в  една определена посока.Бих  казал целенасочени,и търсещи конфронтация  с някой членове на форума.   

А това е последният коментар на заключилият темата.

Re: България след 14.06.2013
« Отговор #1143 -: Вчера в 22:51 >>
Приятели, много сте се разпалили - защо не седнете и да изпиете по  една хубава българска ракия?
Дано не сте изпуснали и волейболния мач с Полша - разцепихме ги!
Залата се пръскаше по шевовете  и всички викаха "Българи, юнаци!!" и "Кураж дружина, вярна сговорна.."

Приятели, нека малко поохладим страстите - утре ще играят отново България и Полша. Нека дотогава се поуспокоим - темата няма да избяга, нито проблемите, които се разискват в нея.   

От него е ясно,че темата е заключена до днес когато е волейболната среща с Полша.
Ако искахте някакво обяснение от Велко най спокойно можехте да му пишете на лични но вие решихте да го направите пред всички.И затова аз пред всички Ви отговарям.
Не знам на кой се е помагало и с какво по точно.Предполагам,че вие сте от тези дето са притеснени,че няма да им се чуе думата.
И пак да Ви припомня,че цензура тук никога не е имало...Дори тогава когато триехте в качеството си на модератор по 100 коментара на ден.
Но забелязвам няколко ваши обръщения към администрацията на форума  и те са винаги със забележки...

velko

Ако конкретен повод за питането на efr_stanilov е заключването на темата "България след 14.06.2013" - ще дам някои разяснения:
- темата бе обособена от няколко страници мнения, първоначално публикувани в друга тема от Минно поле, по препоръка на нашия уважаван съфорумник tom (той е и автор на заглавието на темата);
- тази тема отговаряше на явната нужда на много хора, да споделят онова, което ги вълнува, във връзка с актуалните събития в България, последвали назначаването на Д.Пеевски за директор на ДАНС. След това обхватът на дискусията бе разширен и до последвалите граждански протести;
- намирам за съвсем нормално хората да споделят онова, което ги вълнува и във форума макар, че  неговият основен предмет са спомените ни от границата - явно има такава нужда и форумът отговаря на нея;
- изразяването на различни мнения тук е съвсем нормално и никой не би си позволил да ограничава инакомислещите.
- дискусиите по различни теми не трябва да пречат на изпълнението на основното предназначение на форума, затова дискусиите трябва да се водят при зачитане на различните мнения, като се избягват личните нападки, както и употребата на цинизми.
- аз заключих темата - тя е заключена временно (това е написано ясно в съобщението, което съм написал преди заключването) - прецених, че вчера дискусията през последните 4-5 страници е загрубяла твърде много, участниците са се впрегнали "твърде лично" в защитата на каузите си, като това би навредило на традиционната приятелска атмосфера във форума. Темата бе заключена не "за да се спира" дискусията, а за да се промени тонът и - нещо, от което тя би спечелила.

Все пак, справедливо е да отбележа и, че има и участници във форума, които нееднократно са изразявали своето мнение, че тази тема вреди на форума.
Мисля, че премахването на тази (и др. под.) тема би донесло по-голяма вреда, отколкото полза.
Защото на форума вреди не темата, а твърде невъздържаният тон на някои дискусии. Ако те се водят по-спокойно, биха били от полза за форума,
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

георги зарков

Цитат на: жицата - 13.07.2013 г., 20:57 ч.
Препрочетох си творението и не вдевам поради то Админа м се хваща на бас залудо?!!! :o :o ??? ??? :'( :'( :'(
Ако правилно съм вденал логиката ти,то е ,,за хляба и ножа" ;) :)

Статистика

Members
Total Members: 4737
Latest: Боньо
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 511108
Total Topics: 1917
Most Online Today: 1825
Most Online Ever: 8646