Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Школа за подготовка на командири на отделения в Ивайловград (1977г. - 1990г.)

Започната от jivko-slavov, 09.04.2009 г., 20:12 ч.

« назад - напред »

Давчев 2

Чичо,добре е да напишеш веднага измислената ти пиянска история(ако не си я забравил вече) за стария корпус  - 1 ва и 2 ра рота спяха там и отделно бомбетата(новобраанските взводовве, приети там) на единичното в междушколията. Падали вишки... Ти, някакво супер земетресение ли ще измислиш ? Новата сграда е строена със съвсем друга цел, а не с изпадането на вишките....
с-т Давчев

гущер

Давчев,аз съм я слушал от друг човек,служил там ония години.Пада част от стария корпус заради изкопа на новия,в часта където по наше време беше лечебницата.Понеже ми я разказва преди доста време може и да не съм много точен.Кременски?

гринго

Кога е падала тая сграда
83 г мисля сефте беше пусната в експлоатация новата сграда
13ГО 10 ГЗ М.Козлов с.К.Андреево
0893971450

Kremenski

Цитат на: Давчев 2 - 25.12.2025 г., 22:20 ч.Чичо,добре е да напишеш веднага измислената ти пиянска история(ако не си я забравил вече) за стария корпус  - 1 ва и 2 ра рота спяха там и отделно бомбетата(новобраанските взводовве, приети там) на единичното в междушколията. Падали вишки... Ти, някакво супер земетресение ли ще измислиш ? Новата сграда е строена със съвсем друга цел, а не с изпадането на вишките....

Привет,

Честита Коледа!
Не употребявам въобще алкохол.
През тези почивни дни ще намеря време и напиша.
Случаят е действителен и аз съм очевидец.
Събитието се случи на 27/08/1980 г по време на закуската.

Лека и доскоро,
Кременски

Kremenski

Цитат на: Давчев 2 - 25.12.2025 г., 22:20 ч.Чичо,добре е да напишеш веднага измислената ти пиянска история(ако не си я забравил вече) за стария корпус  - 1 ва и 2 ра рота спяха там и отделно бомбетата(новобраанските взводовве, приети там) на единичното в междушколията. Падали вишки... Ти, някакво супер земетресение ли ще измислиш ? Новата сграда е строена със съвсем друга цел, а не с изпадането на вишките....

Здравейте отново,
След зимната школа на 1979/80 г по настояване на ст. л-т Харизан Петров останах кадър в школата - 2-ри взвод на 3-та рота на ст.л-т Вене Ангелов.В нашия взод КСО-та  бяхме Иванов от Босилковци,Самарджиев - остал старшина в школата  и  аз.
Предният ден преди празника на ГВ на 26/08/1980г взвода беше РГ в разпореждането на полк. Димов,н-к тил на школата.
Моето отделение подравнявахме и почиствахме изкопа на багера който копаеше изкопа на новия спален корпус успореден на гаража и беше  в участъка на горния плац/ на знаменната площадка/.
Полк. Димов нареди на багериста/цивилен от строително предприятие/  да копае по близо до основите на стария корпус откъм умивалните.Багериста категорично отказа и тогава полковника разпореди на взводния ни Петров да извика някой от щаба, дойде старшината от секретната секция и на багериста му връчиха писмено разпареждане до къде да копае с багера.
Празникът на ГВ беше делничен ден и не почивахме един час по - късно, а беше обикновен учебен ден.
След физарядка когато отивах към умивалните да се избръсна ми направи впечатление,че минавайки покрай стената на двете крайни спални помещения на корпуса от стената падат от време на време като хартия,отлюпени тънки  парчета боя, вероятно това е било винервайс,сградата е боядисвана с постни бои.Влязохме на закуска в столовата и по време на закуската се разнесе страшен тътен и след малко столовата се напълни през вратите с прах.
След малко време влезе оперативния дежурен к-н Димов и заповяда: Стани,строй се на плаца"
Като излязохме видяхме,че са паднали в изкопа за новия строеж двете източни спални помещения на стария корпус.
Плочата на втория етаж се беше пречупила и затиснала останалата непаднала част от спалното на първия етаж в изкопа.
Започна проверка на персонала от командирите на отделения.Всички бяха налице.Ако бяхме спали един час по-късно щеше да стане трагедия.След обяд пристигна и ВКР-то на войските полк. Лазаров. Беше доведен и багериста.
За техните разправии не зная, но багериста отървал кожата защото си бил запазил разпореждането.
Бяха организирани спални помещения по класните стаи и канцеларии.
Двата взвода със съборените спални спаха две нощи на плаца докато и намерят спални помещения.
Старшините  Грудев и Черешарски две седмици събираха с школниците имуществото изпод развалините.
След това спалните помещения са възстановени за което възстановяване нямам никакъв спомен, но преди десетина години посетих школата с жена ми и видях,че стария корпус е възстановенв първоначалния вид.
Това е историята с падането на спалните помещени.Нашата 3-та рота беше със спални помещения на втория етаж западното крило, а класното ни беше това във фоайето на втория етаж срещу стълбите. Това беше класното на 2-ри взвод.
Другите взводни командири в ротата бяха ст л-т Иван Панайотов  Ванков и л-т Йовчо Стефанов Чернев.
Това е истинска история, която разказвам от 1л ед число.
Моля, колегата Давчев да ми се извини за квалификацията "измислената ти пиянска истори"

Бъдете здрави и весели празници,
Поздрави от Враца,
Кременски

ефрейтор Атанас Колев

Благодарим за изчерпателния и точен разказ за случилото се Кременски-ЧИЧО! ;D  да ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ ИМА ИЗВЕНЕНИЕ.   И пореден пример какви какавани полковници сме имали!
Атанас Колев

гущер

uestli1

гринго

13ГО 10 ГЗ М.Козлов с.К.Андреево
0893971450

Статистика

Members
Total Members: 4716
Latest: слави
New This Month: 2
New This Week: 2