Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

"Охрана на българските граници 681 - 2006"

Започната от dibo, 05.01.2012 г., 12:16 ч.

« назад - напред »

PATRON

Цитат на: efr_stanilov - 27.01.2012 г., 00:30 ч.
Те Инструкциите с две нули бяха с по хиляда бройки тираж ...
В предното ми писано натисни на "Виж тук" :)
Видях и ме е малко срам вярно съм много много назад. Вие сте истински следотърсачи - трябва ви малка драскотинка  - започвате и правите чудеса.
Да сте живи и здрави. За мен е чест да съм в този форум ...

velko

Тони, като професионалист може да каже най-добре, но вероятно има някакви съображения тиражът да е толкова скромен, защото основното перо в разходите при печатането на една книга, е самият предпечат и изработването на плаките. В този смисъл, разходите за отпечатването на 200 екз. или 300 екз. се различават главно по стойността на хартията и мастилото. А и двете не са особено скъпи.
След като вече цялата предпечатна работа е свършена и има готови плаки, не е проблем да се пусне т.нар. "допечатка", в която копията да не са "безплатни", а да им се сложи някаква цена - така и авторите биха получили някакви допълнителни срадства, а и би имало възможност и ние да се сдобием с книгата. И за да бъда по-ясен, предлагам следното:
Ако е удобно, Патрон да попита дали може да се пусне платена допечатка (технически, това не би трябвало да представлява проблем).
Ако може (т.е., ако няма някакви други съображения), ние да изготвим един списък с желаещите да закупят копие и ако той надхвърли определен (критичен) минимум - например 100 екз., да съберем пари и да си платим допечатката. След като можем да си купуваме няколко "тиража" форумни тениски - не виждам причина, да не можем да си купим и тази книга.
Велко, 12 ГЗ, КАЛЕЕВ, 56520 Момчилград

karata

Идеята на Velko е много добра ,аз съм ЗА,и също ще си купя книгата.

stely1971

Днес книгата попадна и в моите ръце :) /има получена 1 бройка в нашето управление, заведена е с инвентарен номер, но освен мен никой не проявява интерес :( към нея/. В службата я разгледах набързо след което я получих от деловодството за уикенда, но по принцип може да остане в мен до когато реша /споменах поради каква причина/. Между другото в книгата има и вграден дефект на страниците - има няколко листа объранти обратно, повторение на №№ на страници - тепърва като я чета ще се опитам да намеря връзката по смисъла на текста. Иначе на "прима-виста" виждам че има доста информация и е разделена на глави както е писал PATRON. За човек като мен който не е служил на границата в миналото мисля че ще бъде доста интиресна, особено видях че има описани десетки случаи на нарушения на ДГ и други ситуации даже до наши дни /включително и случая с контрабандана на цигарите с участието на двама наши колеги през 2006 г. - това стана по време на мое дежурство като ОД на ГПУ - Балчик и мога да съпоставя написаното с фактическата обстановка :) ;) / Така че утре започвам с охраната на ДГ при Аспарух........ :)

velko

Цитат на: stely1971 - 27.01.2012 г., 17:25 ч.
............ Така че утре започвам с охраната на ДГ при Аспарух........ :)
Познай колко хора ти завиждат   :) :) :)

anton

Цитат на: stely1971 - 27.01.2012 г., 17:25 ч.
Между другото в книгата има и вграден дефект на страниците - има няколко листа объранти обратно, повторение на №№ на страници.

;D ;D ;D Твоята е уникат, това е човешка грешка при набора на колите.

Антон

Днес разбрах, че в Кюстендил чрез съюза на офицерите и сержантите от запаса се подготвя списък на желаещите да закупят книгата. Цената е 20 лв.
Дали ще се допечати книгата времето ще покаже.

stely1971

Тони, не съм от печатарския и издателския бизнес :), но като гледам никъде в книгата няма надписи и символи /знаци/ за авторски и запазени права. Нямам време иначе бих влязъл в ролята на Паисий да взема да я препиша в полза на форума - и в електронен вариант ще е ценна ;) - никой няма да ме обвини в нарушаване на закона за авторското и сродните права... :) :) :) А между другото има и  други варианти за прехвърляне на книги от хартиен в електронен вариант -може и да се помисли.........

anton

Цитат на: Антон - 27.01.2012 г., 22:55 ч.
Днес разбрах, че в Кюстендил чрез съюза на офицерите и сержантите от запаса се подготвя списък на желаещите да закупят книгата. Цената е 20 лв.
Дали ще се допечати книгата времето ще покаже.

Предложи ни и нас като Форум "Граничарите на България" и да допълваме списъка.

velko

Цитат на: stely1971 - 27.01.2012 г., 22:56 ч.
...като гледам никъде в книгата няма надписи и символи /знаци/ за авторски и запазени права. .....
Това не отменя приоритета на авторите.

drach

Цитат на: жицата - 28.01.2012 г., 13:38 ч.
е, имам кефа да са изфукам,че снощи депозирах сумата лично при Патрона и чак да получа книгата!
А за Доктора предплати ли още една?

георги зарков

Цитат на: drach - 28.01.2012 г., 17:27 ч.
Цитат на: жицата - 28.01.2012 г., 13:38 ч.
е, имам кефа да са изфукам,че снощи депозирах сумата лично при Патрона и чак да получа книгата!
А за Доктора предплати ли още една?
Жицата не се бъзика,Патрон снощи започна списъка за книгата.Предполагам че всеки желаещ който му се обади и преведе сумата ще я получи.

майор ТЕНЕВ

Рано сутринта изявих мнение, но някой е минал с метлата :(
Ставаше дума,  дали не можем да се сдобием с пред-печата или пък се организираме и поръчаме на тая печатница към 300-400 бр, да има за повече хора.
20 лв е съвсем поносима сума, а ако са повече бройки, цената може да падне.
Предпечата е включен в сумата за тия 200 бр, та затова може и да поевтинее, но не това е най-важното.
Не е въпроса за пиратски копия, трябва да стане и със съгласието на  авторите, а според мен те няма да са против.

stely1971

Цитат на: velko - 28.01.2012 г., 13:07 ч.
...като гледам никъде в книгата няма надписи и символи /знаци/ за авторски и запазени права. .....
Това не отменя приоритета на авторите.

Разбира се velko - беше в кръга на шегата  :) /мисля че си личи по  начина по който съм го написал  ;D/ - не съм и мислил да правя пиратско копие на книгата :) - въпреки че сега ползвам служебния екземпляр, на драго сърце бих си купил един брой за мен, колкото и да струва. Другата седмица отивам в София за 20 дни на очни и ако има някакво развитие по въпроса със записването, мисля направо да се включа от там в списъка.

velko

Цитат на: stely1971 - 28.01.2012 г., 22:44 ч.
Цитат на: velko - 28.01.2012 г., 13:07 ч.
... Другата седмица отивам в София за 20 дни на очни и ако има някакво развитие по въпроса със записването, мисля направо да се включа от там в списъка.
Стели, ако е възможно, запиши и за мен един екземпляр, моля!

Статистика

Members
Total Members: 4737
Latest: Боньо
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 511115
Total Topics: 1917
Most Online Today: 1476