Промяна новините на форума:

Скъпи потребители, предстои преструктуриране на форума. Тази дейност ще отнеме време. Ако форума прекъсне или се загуби, не се притеснявайте това ще е за кратко и ще бъде с цел обновяване. С тази новина искам да опровергая слуховете за закриване на форума.

Main Menu

Хумор

Започната от plovdivchanets, 23.12.2009 г., 13:15 ч.

« назад - напред »

SEPULTURA

Ебахти усойницата - то цяла ламя бре, 1 метър (поне според журналята). Доколкото знам, поне нашенските не стигат повече от 40 , рядко 50см... Ама то пък кво се чудя - змийчето може и да не е нашенско, все пак това е граничен район, може да е я гръцко я някое друго ЕU хайванче  ;D Нали вече няма граници... ;)

dobrev621

То това като за прасе-загрудка или закрутка не знам точно как е правилно,дето ги ловят за зурлата.И при нас имаше,но чак метьр,виж СМОЦИ имахме около 2 метра.
GSM-0887655071

stanyanev

Цитат на: gzo - 09.07.2010 г., 13:23 ч.
Цитат на: SEPULTURA - 09.07.2010 г., 12:39 ч.
Ебахти усойницата - то цяла ламя бре, 1 метър (поне според журналята). Доколкото знам, поне нашенските не стигат повече от 40 , рядко 50см... Ама то пък кво се чудя - змийчето може и да не е нашенско, все пак това е граничен район, може да е я гръцко я някое друго ЕU хайванче  ;D Нали вече няма граници... ;)

Ама чакай малко ! Тя само като е навита е 1 метър :o Кой знае каква анаконда ще да е била като се размотае  :P

Момчета не спорете, без да сте видели какви усойници мутатни има в Девин. Понеже днес не разполагам с моят компютър, утре обещавам да ви кача една снимка на усойница , уловена с телена примка в района на Девин. Сигурно, да беше над метър. Нямахме куража да я премерим - големи и бяха и зъбите. Имайте малко търпение.

Ето и обещаните снимки на усойницата-мутант. Правениса от доста голямо разстояние,поради видими причини. Това се случи в района на мин.води "Девин" - вътре в двора на завода, зад една от постройките. Примката е направена с подръчни материали.
С. Янев

dobrev621

Не сьм виждал толкова голяма,тук в РУСЕ нямаме такива.Иначе обичам да ходя в СТАРА ПЛАНИНА-ТРЯВНА,ГАБРОВО,ПЛАЧКОВЦИ-правил сьм малки преходи в БАЛКАНА ,КЬСОВЦИ-БУЗЛОДЖА,СТОЕВЦИ-КРЬСТЕЦ,не сьм много добьр в туристическото ориентиране,ведньж дори се спуснах от СЕЧЕН КАМЬК кьм БОЖЕНЦИТЕ-това е прохода ТРЯВТА-ГОБРОВО от най високата точка кьм селото музей -предимно по добре личащи се пьтеки ,и с допьлнителна информация от местните ,те никога не отказват такава,та сьм виждал тук-таме било УСОЙНИЦИ или ПЕПЕЛЯНКИ но по малки-особено една година на врьх БУЗЛОДЖА бяха доста 5-6 броя.Не ме е  страх от змии,но като ги видя изпитвам неприязьм.
GSM-0887655071

efr_stanilov

Цитат на: stanyanev - 12.07.2010 г., 19:26 ч.
... Момчета не спорете, без да сте видели какви усойници мутатни има в Девин. ...
Ййййййййй, адашка, ми то с твоя "дракон" темата премина от смешни страшки (хумор) в страшни смешки (трилър) ;)

stanyanev

Адашка , това е положението. Понеже обикалям из цяла България и ми се случват доста неща е те това е едно от тях.

А такова нещо виждали ли сте. Това е пеперуда снимана в района на Маджарово. Сигурно и Петър Берон би се учудил на това подобие между пеперуда и прилеп. Българско , родно - дали и ние отиваме натам.......?
С. Янев

stanyanev

Нямах куража да го премеря с ролетката . Ориентирай се по неръждаемият квадрат 20Х20. И все пак, виждал ли си такава голяма усойница? А и добре, хаиде  0.9 м - сделка ?
С. Янев

plovdivchanets

За съживяване на темата, един въпрос към Ники: - "Чудото" от снимката ще може ли да се използва за охраната на морската и речна граници?
http://photo-zona.net/images/user63550/album24914/preview/1287172926_zjda8915_TAZI2_0919092.jpg
"Теория  на разбития прозорец" - обяснява хаоса в Бг

Niki_vd

Може да се използва и още как  ;D ;D ;D ;DВ момента се търси само ,,капитан" който да го управлява......Има трима кандидати от синода но се отказаха,след като разбраха ,че ще са доста близо до шефа си  ;D ;D ;D ;DСамо трудно ще се пускат въдиците от това фърчило ма нищо,временно ще пускаме от него само ,,английска стръв" и каквото ударим това е.Само да неизкараме от някой язовир националният отбор по подводно ориентиране ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Jordan

Звъни се.
Ошашавеният стопанин на къщата открива пред вратата трима с противогази, гумени плащове и гумени калъфи на обувките. Единият държи огнехвъргачка.
Зад единия противогаз се чува боботене:
- Вие ли дадохте кръв за анализ вчера?

Jordan

Змията на снимката по-горө нө ө үсойнитса а пөпөлянка.
1) Има рогчө; 2) има зөлөн край на опашката; 3) снимана ө в Дөвин, кадөто н.в. ө около 700 м, а усойнитситө сө срөштат над 1,000 м н.в.

Jordan

ПөтЪр БөрОн ө өнЦиклОпөдист. Знаө на само насөкОми, но и грабначни животни. Сас сигурност знаө и тази ноЩна пөпөрүда. Много богати познания има и по биогөография - коө животно кадө сө срЩта. Изключитөлно сладкодумөн сабөсөдник ө, можө да говори с часовө за случки в Иран, Нөпал, Чили и всички го слушат. Наврөмөто когато ө ходил по командировки в өкзотични страни, ө спал по палатки и по дупки, ял ө само ориз, за да изкара 3 вмөсто спонсорирания 1 мөсөЦ. В өдин от случайтө бөшө накарал хората от өднО плөмө в Африка да го помислят за бог. В някакЪв трап била паднала змия и мЕстнитө казвали, чө била най-отровната. Бөрона скочил в трапа, хванал змията и им обяснил, чө ө бөзопасөн двойник на отровната. Ония обачө продалжили да му сө кланят.

Данчо ! Ще те помоля да си инсталираш кирилски букви на компютъра, че кирилизатора нещо не се справя. Приветствам активността ти във форума, но специално горния ти пост едвам се разчиташе от грешките на кирилизатора

stanyanev

Цитат на: Jordan - 29.10.2010 г., 16:07 ч.
Змията на снимката по-горө нө ө үсойнитса а пөпөлянка.
1) Има рогчө; 2) има зөлөн край на опашката; 3) снимана ө в Дөвин, кадөто н.в. ө около 700 м, а усойнитситө сө срөштат над 1,000 м н.в.

Благодаря за изчерпателните пояснения. Аз не съм специалист по змиите , но много голяма ми се видя. (То на страха очите са.......)
С. Янев

Jordan

Данчо ! Ще те помоля да си инсталираш кирилски букви на компютъра, че кирилизатора нещо не се справя. Приветствам активността ти във форума, но специално горния ти пост едвам се разчиташе от грешките на кирилизатора
Съжалявам, но тук клавиатурита е само с два вида букви: латински и иврит. Откъдө да намөря български букви?
Като не се справя кирилизатора - направете забелжка на пройзводителя, не на мен, дето се старая да пиша на кирилица.
Пробвах всяка буква като "ц" напримөр всөки път да я копирам от някадө , ама ми отнема 10 минути за өдно изречениө.
Добре, ще глөдам по-рядко да сө обаждам...

Статистика

Members
Total Members: 4737
Latest: Боньо
New This Month: 2
New This Week: 2
New Today: 0
Stats
Total Posts: 511091
Total Topics: 1917
Most Online Today: 1651
Most Online Ever: 8646